Gouden Beker titels in België naar Carine Dessein en Geert de Vos België nieuws
België nieuws

Gouden Beker titels in België naar Carine Dessein en Geert de Vos

Gouden Beker titels in België naar Carine Dessein en Geert de Vos

Zondag werd er in België gestreden om de Gouden Beker single titels. Bij de aspiranten was Xanti van den Bergh niet opgewassen tegen de winnaar Maringo Baes die met 3-0 de titel opeiste. Het beste meisje was Tamara van der Meirsch die met 4-0 de runner-up Lieselotte Bracke oprolde. De derde jeugdfinale was ook een eenzijdige, Viani van den Bergh versloeg met 5-0 Zyon Raman.

Bij de dames wist Carine Dessein het goud te pakken. Met 2-1 in sets (2-3;3-1;3-0) was Dessein te sterk voor de runner-up Lynn Taemans. Sylvie Ballieu en Kathy Geeraerts grepen net naast het hoogste podium en werden derde.

Bij de heren ging de gouden beker naar Geert de Vos, de Vos versloeg Sven Verdonck met 3-1 in sets. (2-3; 3-0; 3-0; 3-0) Verliezende halve finalisten waren Danny Paspont en Francois Schweyen.

De uitslagen:
Aspiranten en meisjes hebben in een poule gegooid als training deze middag, na de poule beide hun aparte finale.

Aspiranten: winnaar: Maringo Baes 3-0
runner up: Xanti van den Bergh

Meisjes : winnaar Tamara van der Meirsch 4-0
runner up: Lieselotte Bracke

Jongens: winnaar Viani van den Bergh 5-0
runner up: Zyon Raman
3e: Bryan Snijders en Van der Meirsch Jordi

Dames: winnaar Carine Dessein 2-1 in sets 2-3 3-1 3-0
runner up: Lynn Taemans
3e Sylvie Ballieu en Kathy Geeraerts

Heren: winnaar Geert de Vos 3-1 in sets 2-3 3-0 3-0 3-0
runner up: Sven Verdonck
3e: Danny Paspont en Francois Schweyen

Gisteren is er ook een eerste test gedaan met de scan waarbij bij inschrijving de lidkaart van de Belgische dartsbond (voorzien van een barcode) werd gescand. Hierdoor wordt iedereen die lid is van de bond automatisch ingeschreven in de juiste categorie en kunnen er geen fouten meer worden gemaakt met het overnemen van namen. Ook iedereen die nog geen lid is wordt dan direct herkend door het systeem. Dit systeem moet er voor zorgen dat alles correct en snel verloopt bij inschrijving op een toernooi.

De eerste test is zeer positief verlopen en zonder fouten. Nu worden al deze namen in een volgende test verwerkt in het wedstrijdschema om alles dan geautomatiseerd te hebben. Het bestuur is zeer enthousiast en zeer hoopvol voor de volgende fase. Dit zou een absolute sprong voorwaarts zijn in de goede richting
Aan dit systeem zit ook de gehele leden administratie verbonden, die door elke aangesloten provincie ten alle tijden kan worden geraadpleegd en bij nieuwe leden direct zelf kan invoegen (of gegevens kan veranderen), zodat deze leden dan automatisch lid zijn van de Belgische Dartsbond en direct een nieuwe lidkaart ontvangen. Een eigen ledenadministratie bij de afdelingen is dan niet meer nodig.

Dit neemt een hele hoop dubbel werk uit handen van de verschillende vrijwilligers. Het systeem gaat in januari in volledige testfase naar de afdelingen om dan vanaf het volgende seizoen helemaal operationeel te zijn

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws