Column Harm Mol: “Kom op nou! Tops man, nog nooit gemist!” Columns
Columns

Column Harm Mol: “Kom op nou! Tops man, nog nooit gemist!”

Column Harm Mol: “Kom op nou! Tops man, nog nooit gemist!”

Het ultieme dartsgevoel zit in de laatste dubbel. Stel je even voor: Een jaar lang gegooid en je team gooit de laatste wedstrijd om het kampioenschap. De winnaar van de wedstrijd is kampioen en de verliezer zal genoegen moeten nemen met de tweede plaats. Spannende potten en de tussenstand is 4-4 de round robin moet de beslissing brengen. Tot 3-3 gaat het ook hier gelijk op en dan moet jij gooien. Eén leg moet de beslissing brengen, één leg! Een sprint over 501 meter! De laatste dubbel gaat beslissen of het een fantastisch of een waardeloos seizoen is.

Hier en daar een trippeltje zorgen ervoor dat je voor je gevoel redelijk veilig op 92 staat. Je tegenstander heeft besloten om het nog niet op te geven en waar haalt hij het vandaan, zet zichzelf met een 140 score op 64! Je voelt de druk! “Niet nadenken!” Fluister je jezelf in. Te laat! Je denkt al na, al is het maar over het niet nadenken. Bull of 20? Schiet er weer, zonder dat je er controle over hebt, door je hoofd. Bull of 20? Bull of 20? Bull? Nee, 20! Je legt aan en ja hoor een 1! Jeeeeh, hoe is het mogelijk! Heb jij weer! Had ik maar! Wat een pech! Achteloos door op de 17 en hé! Trippel! En dan tops, je favoriet. Tops! Duizenden keren gegooid en het enige wat je in je hoofd schreeuwt is: Rustig! Rustig! RUSTIG!!! Je hand beeft, je geest wil weglopen, je knieën knikken. Je maten en de supporters van je kroeg schreeuwen en moedigen je aan: “Kom op nou! Tops man, nog nooit gemist!” Je besluit je tijd te nemen! Dit doe je anders nooit en dit besef je ook meteen. Doe je hier wel goed aan? Te laat! Je kunt niet terug! En vluchten kan niet meer!

Dan gaat alles in slow motion. De gang naar de ochey, het stil worden van de kroeg…niet denken! Niet denken! NIET Denken! Je mikt gelukkig niet echt. Bovenin het bord! De vlucht van de pijl lijkt eeuwen te duren en dan als een moker dendert de pijl in het bord! Je twijfelt nog even, zo ook je maten en supporters. Tegen het ijzer met de dubbel 1 zit je pijl nipt in het rode vakje. De kroeg ontploft! Je team springt en danst en schreeuwt. Jaaaah! Kampioen!

Het ultieme dartsgevoel maakt zich van je meester. Hier heb je al die tijd voor geoefend, hier heb je al die wedstrijden voor gespeeld, hier heb je al die teleurstellingen voor verbeten. Hier heb je het allemaal voor gedaan. Alles glijdt van je af! De opgebouwde adrenaline wil via je tranen uit je lichaam, dit hou je net op tijd tegen. Kom op man! Het is een sport voor kerels en niet voor jankers! Even naar de wc en wat koud water tegen je hoofd, zetten je weer met beide benen op de grond.
Je woordenkeus is beperkt tot: Geweldig en onvoorstelbaar! Domweg schreeuwen is eigenlijk het enige wat makkelijk uit je mond komt. Je viert de overwinning en nog dagen geniet je na van het ultieme dartsgevoel.

(c) Harm Mol 2014

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws