Brendan Dolan winnaar van eerste editie Ierse Grand Slam of Darts algemeen nieuws
algemeen nieuws

Brendan Dolan winnaar van eerste editie Ierse Grand Slam of Darts

Brendan Dolan winnaar van eerste editie Ierse Grand Slam of Darts

Zondag 6 april werd voor de eerste keer in de geschiedenis van het Ierse darten een toernooi gespeeld met Ierse en Noord-Ierse spelers van zowel als de BDO. Op het uniek evenement, genaamd Iers Invitatie Grand Slam of Darts, kwamen enkele toppers in actie. Onder andere PDC spelers , Michael Mansell, , Campbell Jackson en William O’Connor waren van de partij. Van de BDO kwamen onder andere Michael Meeney en Kevin Burness op de deelnemerslijst voor.

Favoriet Brendan Dolan heeft de verwachtingen waargemaakt. De Noord-Ier pakte de inaugurele editie met een 7-3 winst op PDC-collega Daryl Gurney. Bij de laatste vier was de The History Maker te sterk voor de Ier John Flood. Hij trok deze partij met een 136 finish naar zich toe en versloeg Flood met 6-4. Dolan mocht een trofee en een cheque van £1500,- in ontvangst nemen, de runner-up ontving de cheque van £800,-.

Het evenement bestond uit veertig deelnemers. Net als op de Grand Slam of Darts van de PDC, werden de spelers in groepen verdeeld. Er werd gestart met acht groepen bestaande uit vijf spelers. In de groepen werd volgens het round robin systeem gespeeld. De beste twee per groep stroomden vervolgens door naar de volgende ronde. Bij de laatste 16 kwamen de nummer één en twee van elke groep tegen elkaar uit. De nummers drie, vier en vijf per groep mochten op een apart toernooi verder spelen. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en verheugt zich nu al op de volgende editie.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws