Dag 3 WCOD: Wales en Australië nipt door in koppelpartijen algemeen nieuws
algemeen nieuws

Dag 3 WCOD: Wales en Australië nipt door in koppelpartijen

Dag 3 WCOD: Wales en Australië nipt door in koppelpartijen

De eerste ronde zit erop in Frankfurt van de World Cup of Darts en dus gaan we verder met ronde twee. Vandaag beginnen we met een middagsessie die bestaat uit vier duels tussen de landen. Eerst spelen de teams singlepartijen tegen elkaar en als beide landen een wedstrijd hebben gewonnen, dan zal er een beslissende koppelpartij aan te pas komen. Het format in de wedstrijden is best of 7 per wedstrijd. Wie de singlepartijen tegen elkaar gooien van welk land is samen met het live verslag hieronder weergegeven.

De eerste wedstrijd van de middagsessie ging tussen Wales en Zwitserland. Door een zeer goed spelende Fehlmann, die in de eerste vijf legs dik boven de 100 gemiddeld gooide, wisten de Zwitsers met een verrassing op een 1-0 voorsprong te komen. Wie had dat gedacht? Zou er dan meteen een grote verrassing kunnen komen? Vervolgens nam Clayton het op voor Wales tegen de Zwitserse Bless. Bless kon het niet afmaken en Zwitserland kon nog niet in de kwartfinale komen. Clayton pakte zijn kans en wist 4-0 te winnen en daardoor kwam er een beslissende koppelpartij uit die met 4-1 naar Wales ging en daardoor kwam Wales met de schrik vrij en toch plaatsten Clayton en Price zich voor de kwartfinale.

Vervolgens stond er nog een kraker op het schema: Australië tegen Spanje. In de eerste singlepartij namen Simon Whitlock en Cristo Reyes het tegen elkaar op. Whitlock kwam voor in die partij maar wist het niet af te maken. Reyes wist de break terug te pakken door een foutje van Whitlock, waar Reyes volledig voordeel uit haalde want hij wist de wedstrijd nog nipt te winnen met. Vervolgens moest Kyle Anderson zijn partij winnen en deed dat met 4-1 tegen Toni Alcinas, waardoor er wederom een koppelpartij aan te pas kwam. Dat koppel was een beetje nerveus, waardoor er veel breaks vielen. Australië kwam op een 3-1 voorsprong maar zag Spanje terugkomen naar 3-3. De laatste leg ging via een 70-finish naar Whitlock voor Australië, waardoor Australië toch nog naar de kwartfinale ging.

Het derde duel van de sessie ging tussen Canada en Japan. Japan, die donderdag Oostenrijk versloeg begon ook vandaag erg goed. Seigo Asada nam het in de eerste single op tegen John Part. Hij kwam 3-1 achter, maar wist drie legs op rij te winnen en zette daarmee Japan op een 1-0 voorsprong. Dus alle druk kwam op de schouders van Dawson Murschell te liggen die moest gaan winnen van Haruki Muratmatsu, want anders lagen ze eruit. In die tweede singlepartij kreeg Murschell niet echt veel kansen en zo kon Muratmatsa gemakkelijk de legspakken. Hij kwam zelfs 3-0 voor. In de vierde leg kwam Murschell een van zijn enigste kansen. Hij miste tevens wel de dubbel 13 voor een 119-finish waarna de Japanner er een einde aan maakte via dubbel 8. Door deze twee Japanse singlewinsten plaatsten ze zich voor de kwartfinale.

De laatste partij van de middagsessie ging tussen Schotland en Brazilië. Peter Wright nam het op tegen Diogo Portela. Portela kwam op een 1-0 voorsprong, maar verloor daarna vier legs op een rij van Snakebite voor de wedstrijd, waaronder een 111-finish. Daarna mocht Gary Anderson de Schotse eer hooghouden. Hij nam het op tegen Bruno Rangel. Anderson gaf zijn tegenstander geen schijn van kans en kwam al snel op een 3-0 voorsprong. Alleen in de vierde leg kreeg Rangel kansen maar benutte die niet. Anderson gooide dubbel 2 en daarmee won hij met 4-0 van Rangel en gooide hij Schotland naar de kwartfinale.

Wales 2 - 1 Zwitserland

Gerwyn Price (90,63) 3 - 4 Alexander Fehlmann (89,56)

De Zwitser mocht de derde dag in Frankfurt beginnen tegen Price. Via dubbel 10 pakte Alexander Fehlmann de eerste leg van de partij en zette Zwitserland dus op een 1-0 voorsprong. De tweede leg was de leg van Price, maar die ging via een 31-finish naar Fehlmann. De Zwitser wist de derde leg niet te houden, terwijl hij wel drie pijlen voor de dubbel kreeg. De Welshman Price wist de break terug te pakken en daarmee was hij weer compleet terug in de partij. De vierde leg ging ook naar Price, waardoor het weer gelijk stond. De vijfde leg ging met de darts mee en zo kwam Fehlmann voor Zwitserland op een 3-2 voorsprong. De zesde leg van de partij ging ook naar degende die leg begon. Gerwyn Price kwam dus op een 3-3 gelijke stand en de laatste leg mocht begonnen worden door de Zwitser. Die laatste leg leek de kant van Price voor Wales uit te gaan, maar door een aantal goede scores van Fehlmann en vier gemiste matchdarts van Price, wist de Zwitser de partij toch te winnen en dat was zeker niet onverdiend, want hij speelde erg goed.

Jonny Clayton (82,36) 4 - 0 Andreas Bless (77,78)

Clayton mocht de partij beginnen en moet deze partij winnen om nog kans te kunnen houden voor de kwartfinale. De eerste leg ging met de darts mee via dubbel 1 voor Clayton, terwijl Bless wel twee pijlen voor de break had gekregen. Met een knappe 70-finish wist Clayton direct een break te plaatsen, terwijl Bless opnieuw twee pijlen op de dubbel had gemist voor Zwitserland. Ook de derde leg ging naar Jonny Clayton voor Wales en had daarmee dus nog maar een legje nodig om er een koppelpartij uit te slepen.De vierde leg van de partij werd de laatste leg van de partij alweer, want Clayton wist er 4-0 van te maken dankzij een 61-finish op dubbel 8.

Price/Clayton (81,88) 4 - 1 Fehlmann/Bless (72,40)

Zwitserland mocht de laatste en beslissende koppelpartij beginnen en Fehlmann begon met een maximale 180-score en die leg werd uiteindelijk ook gewonnen door de Zwitser Bless via dubbel 12. De tweede leg was een erg nerveuze leg van beide landen en ging uiteindelijk in de negende pijl op de dubbel uit voor Wales. De derde leg ging met een break naar Wales, want Clayton gooide dubbel 8. Daardoor pakte Wales het voordeel in de partij compleet terug. De vierde leg ging met de darts mee en zo kwam Wales op matchpoint tegen Zwitserland. Via een 56-finish wist Price toch nog voor de winst te zorgen en zich samen met Clayton te plaatsten voor de kwartfinale waar ze Zwitserland voor moesten verslaan in een koppelpartij.

Australië 2 - 1 Spanje

Simon Whitlock (86,47) 2 - 4 Cristo Reyes (85,41)

De eerste leg mocht begonnen worden door Reyes en de Spanjaard wist direct een 106-finish uit te gooien voor de 1-0 voorsprong. De tweede leg ging ook met de darts mee en zo kwam Whitlock via dubbel 16 op een 1-1 gelijke stand. De eerste break kans ging naar Australië en die pakte Simon Whitlock via dubbel 8 met beide handen aan. De vierde leg ging, doordat Whitlock een off-leg had, naar Reyes en daarmee pakte hij de break direct terug via dubbel 10. De vijfde leg ging met de darts mee en zo wist Reyes de break te verzilveren en kwam via een 53-finish op de 3-2. Whitlock wist niet de dubbel 13 uit te gooien om in de partij te blijven, waarna Reyes tops uitgooide voor de 1-0 voor Spanje tegen Australië.

Kyle Anderson (88,13) 4 - 1 Toni Alcinas (76,98)

De tweede singlepartij mocht de Australiër beginnen tegen de Spanjaard Alcinas. Anderson moet deze partij winnen om nog kans te houden voor de kwartfinale. De eerste leg ging naar Alcinas, want Kyle Anderson miste maar liefst handen vol met dubbels waardoor de Spanjaard via dubbel 8 op 1-0 voorsprong kwam. Wederom miste Anderson veel dubbels, maar nu kwam hij er nipt mee weg want Alcinas miste een 104-finish. Anderson gooide dubbel 10 voor de 1-1 gelijke stand. Met een 81-finish op dubbel 12 wist Anderson zijn zelfvertrouwen op te krikken en op voorsprong te komen met 2-1. Mede dankzij een mindere leg van Alcinas kon Anderson een break plaatsen via dubbel 2, terwijl hij wel pijlen op de miste wederom. De vijfde leg ging naar de man in het groen met geel, waardoor Kyle Anderson met een maximale 170-finish de tweede singlepartij won.

Anderson/Whitlock (92,32) 4 - 3 Reyes/Alcinas (87,92)

Reyes mocht de koppelpartij voor Spanje aftrappen en had daarmee het voordeel. Whitlock wist in de eerste leg een maximale 180-score te gooien, waarna Reyes 64 uitgooide voor de eigen leg en dus de voorsprong. Toen Anderson een hand vol met darts miste op de dubbel, mocht Spanje terugkomen maar Alcinas miste een pijl op tops voor de 80-finish, waarna Whitlock dubbel 10 wel uitgooide. Anderson gooide uiteindelijk de dubbel 5, nadat beide landen veel darts op de dubbel hadden gemist en dus was het nog steeds een nerveus potje darts maar Whitlock en Anderson waren er wel super blij mee want het was een break. De vierde leg ging met de darts mee en zo kwam Whitlock via dubbel 18 op een 3-1 voorsprong samen met Anderson tegen Reyes en Alcinas. Doordat Alcinas de eigen leg voor Spanje wist te houden via een 47-finish bleven ze in de partij. De zesde leg moest Australië de winst brengen, maar Alcinas wist een break te plaatsen, waardoor ze in de laatste leg het voordeel hadden. Maar toch hadden de Spanjaardcen niet genoeg aan dat ene voordeel. Simon Whitlock wist in de zevende leg namelijk 70 met twee pijlen uit te gooien voor de winst voor team Australië.

Japan 2 - 0 Canada

Seigo Asada 4 - 3 John Part

De Japanner mocht de partij beginnen tegen de drie voudig Wereldkampioen John Part. Met een 47-finish wist Asada ook de eigen leg te behouden en kwam daarmee op een 1-0 voorsprong met Japan. In de tweede leg miste Asada twee darts op dubbel 16 om er ook gelijk 2-0 van te maken, waarna Part dubbel 5 gooide met zijn derde pijl en op 1-1 kwam. Doordat Asada opnieuw twee pijlen op de dubbel miste, kon Part de voorsprong pakken via een 68-finish. De vierde leg ging naar John Part, wederom via dubbel 16 waarmee hij op een 3-1 voorsprong kwam. De vijfde leg was een super leg van de Japanner, waarin een 180'er en kwam via dubbel 20 op 2-3. In de zesde leg stond Asada na negen pijl op dubbel 18, maar miste zes darts op de dubbel waardoor Part terug mocht komen voor 76, maar die werd op dubbel 16 gemist. De laatste en zevende leg mocht de Japanner ook nog eens beginnen en wist dubbel 16 te gooien voor zijn derde leg op een rij, waardoor hij de wedstrijd met 4-3 wist te winnen van de ervaren John Part.

Haruki Muratmatsu (87,13) 4 - 0 Dawson Murschell (80,64)

De Canadees Murschell mocht de partij beginnen en moet deze partij ook winnen om er een koppelpartij uit te slepen en de dromen voor de kwartfinale levend te houden. Doordat Muratmatsu dubbel 20 uitgooide kwam hij op een 1-0 voorsprong. Via een 25-finish op dubbel 8 wist de Japanner er ook meteen 2-0 te maken in de tweede singlepartij die Murschell niet mag verliezen. De derde leg wist Murschell niet te winnen van de druk die op zijn schouders stond en Muratmatsu wist via tops op een 3-0 voorsprong te komen. In de vierde leg miste de jonge Canadees een pijl op dubbel 13 om via een 119-finish op het scorebord te gooiden, waardoor Muratmatsu dubbel 8 gooide voor een 48-finish en een plek in de kwartfinales, wat toch wel eigenzinnig verrassend mag worden genoemd.

Schotland 2 - 0 Brazilië

Peter Wright (94,82) 4 - 1 Diogo Portela (82,14)

De Braziliaan Portela mocht de laatste partij van de sessie beginnen en wist de eigen leg via dubbel 10 te houden. Met een 12-darter via een 81-finish kwam Peter Wright terug naar een 1-1 gelijke stand. Met een 111-finish wist Peter Wright de break te pakken en daardoor had hij het voordeel in de partij ook gepakt. Met een 174-finish zette Portela zich op tops, maar miste drie pijlen daarop en daardoor wist Wright zijn kans te pakken op tops en kwam op 3-1. In de vijfde leg wist Wright het af te maken, want hij gooide dubbel 10 met zijn derde pijl nadat Portela een hele artistieke pijl had gegooid.

Gary Anderson (88,41) 4 - 0 Bruno Rangel (66,91)

De Schot mocht de partij beginnen tegen de Braziliaan, die de twee voudig Wereldkampioen moest verslaan om er een koppel uit te willen slepen. Met een 14-darter wist Anderson direct zijn eerste leg te houden via dubbel 8. Met een 62-finish wist Anderson ook een break te plaatsen en naar 2-0 te gaan ten koste van Bruno Rangel. Via dubbel 4 maakte Anderson er ook direct 3-0 van en zo hield hij zijn eigen leg en stond op matchpoint. Bruno Rangel miste een 100-finish op tops, maar Anderson maakte het ook niet af. Zo mocht de Braziliaan terugkomen, maar pakte zijn kans niet. Anderson gooide dubbel 2 voor de 4-0 winst en daarmee wist hij ook Schotland naar de kwartfinale te gooien.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws