Damesdarts wereldwijd groeiende dankzij inspanning LDO en ADC algemeen nieuws
algemeen nieuws

Damesdarts wereldwijd groeiende dankzij inspanning LDO en ADC

Damesdarts wereldwijd groeiende dankzij inspanning LDO en ADC

Er is veel discussie over de erkenning van de vrouwen binnen de dartsport en wat kan of wordt gedaan om meer vrouwelijke darters te motiveren om mee te doen en deel te nemen aan competities en toernooien. In de afgelopen jaren zijn er twee bekende organisaties die inspanningen hebben gedaan om de belangen van dames in de dartsport te bevorderen en promoten.

De Atlantis Dart Club (ADC) is een in de VS gevestigde organisatie die klein is begonnen en momenteel stappen maakt met betrekking tot het werven van dames voor de dartsport, het organiseren van toernooien en het geven van informatie aan het publiek over de huidige Noord-Amerikaanse vrouwelijke darters door middel van interviews met spelers en publiceren van spelers biografieën.

De Ladies Dart Organisatie (LDO) is een andere organisatie die begon in Engeland en snel uitbreid, onder andere via LDO Netherlands & European Continent, in Europa via de promotie en erkenning van vrouwen in de dartsport.

De Atlantis Dart Club (ADC) werd opgericht in 2009 ter bevordering en steun aan darts spelende vrouwen in de Verenigde Staten en wereldwijd. Opgericht door Suzana Kovach in New York, haar wens was om alle vrouwelijke spelers ongeacht hun niveau samen te brengen en gerespecteerd te krijgen binnen de dartsport. Om deze erkenning te bereiken en vrouwen te motiveren om te spelen, houdt de Atlantis Dart Club sinds 2009 ieder jaar een Atlantis Dart Club Challenge.

In juni 2013 hield de Atlantis Dart Club haar eerste State Challenge. Een team van vrouwen uit New York aangevoerd door Suzana Kovach en een team van vrouwen uit Massachusetts aangevoerd door Holly Boynton-Frary beten hierin de spits af.. Sindsdien zijn ook andere staten begonnen en creëerden hun eigen teams zoals Ohio, New Jersey en Pennsylvania. Het doel is om zo veel mogelijk staten met een eigen damesteam bijeen te brengen in de strijd om trots in het vertegenwoordigen van hun eigen staat.

De Ladies Dart Organisatie (LDO) dat in 2012 werd opgericht door Julie Lambie van Lincolnshire en ondergaat momenteel een snelle en exponentiële groei wereldwijd onder de vrouwen binnen de dartsport. Met meer dan180 leden van over de hele wereld, de LDO is op het beoogde pad naar erkenning van dames in de dartsport.

In mei 2014 werd de LDO volledig erkend door de British Dart Organisation (BDO). De LDO en haar partners hebben hard gewerkt om het lidmaatschap wereldwijd te doen toenemen, organiseerde met succes vele toernooien, en onderneemt initiatieven om vrouwen de dartsport onder vrouwen te promoten.

Een ander initiatief van de LDO en Julie Lambie is het samenwerken om tot meer erkenning voor de dames darters in de Verenigde Staten te komen. Julie Lambie is hierover in gesprek met Mylinda Mannion, een toegewijde dart speler en pleitbezorger van Horsham, Pennsylvania en Anthony Eugenia de oprichter en voorzitter van The Dart Players New York, beiden met een actieve stem in de dart gemeenschap.

Met zowel de Ladies Dart Organisatie (LDO) en de Atlantis Dart Club (ADC) als voorvechters van de erkenning en bevordering van de vrouwen in het darts, kan het niet anders dan binnen afzienbare tijd een exponentiële groei van vrouwen in darts opleveren.

Bent u een darts spelende dame of steunt u het damesdarts wordt dan lid via deze link.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws