Van Gerwen krijgt oorwassing en 133.60 van Wright in Cheltenham algemeen nieuws
algemeen nieuws

Van Gerwen krijgt oorwassing en 133.60 van Wright in Cheltenham

Van Gerwen krijgt oorwassing en 133.60 van Wright in Cheltenham

Vrijdagavond werd in Cheltemham het gelijknamige demotoernooi gespeeld, de Cheltenham Darts Masters 2017. Diverse toppers waren aanwezig om het publiek te verblijden. Michael van Gerwen, Phil Taylor, Peter Wright, Mark Webster, Arron Monk, Johnny Clayton en Bobby George kwamen in actie op het demotoernooi.

Nummer één van de wereld Michael van Gerwen en nummer drie van de wereld Peter Wright troffen elkaar in een weergaloze eindstrijd. De goed in vorm zijnde Wright zette een verbluffende prestatie neer door favoriet Michael van Gerwen op een oorwassing van 4-0 te trakteren en de partij te eindigen met een bizar gemiddelde van maar liefst 133.60 (!). De groene machine was zelf ook goed voor een indrukwekkend gemiddelde. Mighty Mike sloot de partij af met een gemiddelde van 120.86, maar was niet opgewassen tegen het spectaculair optreden van zijn Schotse tegenstander.

Snakebite gooide vijf 180-ers in vier legs. Verder was hij ook goed voor vier 140 scores en drie finishes van boven de 100. Met een 140 checkout zette hij koers richting de overwinning, uiteindelijk won Wright de partij met een 10-darter. Voor Wright is deze "kleine overwinning" een mooie opsteker, aangezien de de kleurrijke Schot niet vaak van zijn "angstgegner" heeft gewonnen. Van de onderlinge ontmoetingen won Van Gerwen er 44, Wright wist negen keer te winnen, één keer werd er gelijk gespeeld.

Wright pakte dit jaar drie van de zes UK Open Qualifiers en gaat aan kop op de UK Open Order of Merit 2017. In speelweek 3 van de Premier League Darts 2017, won hij van tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

De goede vorm waarin Wright momenteel verkeert, was ook op het demotoernooi te zien. De Schot won in een eerdere demopartij op de Cheltenham Darts Masters 2017 van voormalig Jeugd wereldkampioen Arron Monk met een gemiddelde van bijna 120. In de halve finale moest Phil Taylor het ontgelden. De grootmeester kreeg ook een whitewash (4-0) om de oren.

Van Gerwen krijgt oorwassing en 133.60 van Wright in Cheltenham

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws