Karsten Boelens: ''Mijn eerste NDB-finale was heel speciaal.'' algemeen nieuws
algemeen nieuws

Karsten Boelens: ''Mijn eerste NDB-finale was heel speciaal.''

Karsten Boelens: ''Mijn eerste NDB-finale was heel speciaal.''

De 12-jarige Karsten Boelens, die het afgelopen seizoen voor het eerst een heel NDB-rankingseizoen heeft gegooid, en daar uiteindelijk op een mooie vijfde plek eindigde, hield een interview met de lokale krant HALLO Venray waar kinderen tussen de 12 en de 18 jaar uit Venray de gelegenheid krijgen wat meer over zichzelf te vertellen. Dartfreakz.nl heeft besloten om een artikel te wijden aan dit interview met de jonge dartfreak. Zo geeft hij aan dat hij, zoals vele dartfreakz, nog graag een keer naar het PDC WK wil gaan. Tevens is hij zeer dankbaar voor het advies dat hij gekregen heeft op dartgebied, maar weet hij ook dat hij nog stappen kan maken. Daarnaast plaatst hij Jermaine Wattimena in een rijtje met Michael van Gerwen.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou ooit nog wel eens naar Ally Pally willen reizen. Dat is in Londen en daar wordt elk jaar in december en januari het PDC WK darts gehouden.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Op dartgebied wil ik gewoon lekker doorgroeien en ervaring opdoen. Buiten het darten om, en eigenlijk ook wel een beetje op dartgebied, zou ik graag wat minder snel gefrustreerd willen raken.

Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
Mijn eerste finale met darten bezorgt me kippenvel als ik daar aan terug denk. Dat was echt heel speciaal. De wedstrijd was op een NDB-ranking. Ik weet nog dat ik toen heel goed gooide. Ik kwam zelfs met 2-0 voor te staan, maar toen begon de spanning te komen en uiteindelijk verloor ik helaas met 3-2. (Dit was de finale van de eerste NDB-ranking van het seizoen 2017-2018 tegen Sytze Terpstra, red.)

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt? Van wie was dat advies?
Het beste advies dat ik gekregen heb gaat ook over darten. Dat advies was dat ik meer rust moest nemen. Ik ben heel veel gegroeid toen ik dat advies opvolgde. De tip kwam van mijn coaches in Venray: Ruud en Tharsissia en van de KDO (Kempense Darts Organisatie, red.), een dartbond in Eindhoven, via Iris en Inge.

Heb je een verborgen talent?
Mijn talent is darten. Dat is niet meer echt een verborgen talent, maar verder kan ik ook niet echt iets anders bedenken.

Wie is je grote voorbeeld?
Mijn grote voorbeelden zijn Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena. Dat zijn allebei goede darters.

Bron: HALLO Venray

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws