Van Gerwen, Cross en Smith winnen gemakkelijk, Barney gelijkspel algemeen nieuws
algemeen nieuws

Van Gerwen, Cross en Smith winnen gemakkelijk, Barney gelijkspel

Van Gerwen, Cross en Smith winnen gemakkelijk, Barney gelijkspel

De Premier League darts reist weer verder door Europa en voor speelronde zes zijn we gestrand in Nottingham. Inclusief deze speelronde zijn er nog vier speelweken te spelen totdat er twee spelers zullen afhaken. De punten worden dus steeds belangrijker en de spelers die onderaan bungelen komt steeds meer op druk te staan.

De eerste wedstrijd van de avond ging tussen Michael Smith en Peter Wright. Beide heren liepen in de vorige speelronde tegen een nederlaag aan en daarom wilden beide heren weer winnen. Helaas werd het een eenzijdige wedstrijd in het voordeel van Michael Smith. Wright lekke pijn in te hebben en daardoor kon hij niet goed gooien. Vervolgens mochten Simon Whitlock en Daryl Gurney het podium betreden. In een partij die steeds erg dicht bij elkaar bleef, kon geen van beide spelers er een winst uit slepen. Daarom werd het misschien wel een terecht gelijkspel in een wedstrijd van hoog niveau. De derde wedstrijd ging tussen Mensur Suljovic en de kersverse Wereldkampioen Rob Cross. Dit werd vanaf het begin af aan een wedstrijd die een kant uit liep. En dat was de kant van Ropb Cross, die gemakkelijk wist te winnen met 7-2. Na deze drie partijen mochten de Nederlanders aan de och komen. Van Gerwen, die stevig bovenaan de ranglijst staat, moest het opnemen tegen Gerwyn Price, die zijn punten erg hard nodig heeft want hij dreigt te gaan degraderen. In het begin van de wedstrijd bleef het dicht bij elkaar, maar toen Price een 138-finish voor de 3-1 voorsprong mistte, zette Van Gerwen de wel bekende turbo aan en wist vervolgens de wedstrijd gemakkelijk in het slot te gooien met 7-3. De laatste wedstrijd van de avond zou op papier een echte kraker worden en dat werd het absoluut. Van Barneveld nam het op tegen Gary Anderson. Anderson kwam op 4-2, maar toen verloor hij vier legs op een rij waardoor hij een punt had verloren zien gaan. Maar Anderson herstelde zich vervolgens goed en sleepte er nog wel een gelijkspel uit.

Michael Smith (94,82) 7 - 1 Peter Wright (84,46)

Smith mocht de wedstrijd en avond aftrappen, omdat hij de bull gewonnen had. BullyBoy wist meteen in 13 darts de eerste leg binnen te halen en te houden. Wright wist in de tweede leg 120 niet weg te poetsen, waardoor Smith een kans kreeg op 77 en pakte die kans en brak daarmee via tops naar 2-0. Snakebite pakte vervolgens direct de break terug via dubbel 20, waardoor ook hij nog steeds 100% dubbelpercentage heeft. Smith kreeg dankzij de eerste misser op de dubbel een kans op 104, maar miste die op tops. Wright wist vervolgens zijn eigen leg nog steeds niet te houden, want hij miste drie pijlen op de dubbels. Smith pakte de dubbel nu wel op brak opnieuw terug. Wright zat niet lekker in zijn fel en Smith mocht de leg dan gemakkelijk pakken voor een 4-1 voorsprong en dat deed hij dan ook. In de zesde leg wist Wright geen goede scores te gooien, zoals eigenlijk de hele wedstrijd al, en staat te rekken, strekken en forseren op het podium. Smith gooide tops en komt op een 5-1 voorsprong. Via een 50-finish wist de Engelsman het eerste punt al binnen te slepen, want Wright stond onder de 84 gemiddeld te gooien. Via dubbel 20 pakte Michael Smith ook het tweede punt en daarmee boekte hij een 7-1 overwinning op een slecht spelende Peter Wright.

Simon Whitlock (96,38) 6 - 6 Daryl Gurney (100,35)

The Wizard had de bull voorafgaand de wedstrijd gewonnen en mag zijn wedstrijd beginnen met het voordeel in eigen handen. De eerste leg gaat via de darts mee, want Simon Whitlock weet meteen zijn eerste dubbel erin te gooien met een 60-finish. Met een 14 darter laat Gurney ook weten dat hij aan de wedstrijd is begonnen, want hij weet50 uit te gooien in twee pijlen. Ook in de derde leg gooit SuperChin ijzersterk. Hij weet een 12-darter te gooien voor een break en de 2-1 voorsprong. In de vierde leg begint Whitlock met zes perfecte pijlen, waarna hij de leg niet binnen 15 pijlen weet af te pakken. Gurney houdt zijn eigen leg vervolgens via dubbel 6. Whitlock weet 58 uit te gooien voor de 3-2, waardoor hij zo blijft wel in de wedstrijd hangen. Met een prachtige 133-finish van The Wizard weet hij de break terug te pakken, waardoor hij het voordeel terug in handen pakte. In een hele goede zevende leg van beide spelers weet Whitlock de leg toch met de darts mee te laten gaan met een 65-finish. Gurney weet ondanks een aantal missers op de dubbel toch de achtste leg te winnen, nadat hij drie legs op een rij verloor. Via een hele knappe 88-finish weet Whitlock op een 5-4 voorsprong te komen. Beide heren spelen een uitstekende wedstrijd en de gemiddeldes liggen dan ook tegen de 100 aan. De tiende leg gaat wederom met de darts mee en zo weet Gurney er 5-5 van te maken. Met een geweldige 112-finish weet Simon Whitlock het eerste punt van de wedstrijd te pakken, terwijl Daryl Gurney misschien nog wel gehoopt had op een kansje. In de laatste leg van de wedstrijden kregen beide heren pijlen om de leg te winnen, maar uiteindelijk werd het toch de Norrd-Ier die dan er nog een 6-6 gelijkspel van maakt.

Mensur Suljovic (94,65) 2 - 7 Rob Cross (107,63)

De Oostenrijker had het 'bullen' gewonnen en mocht de wedstrijd tegen de Wereldkampioen beginnen. In de eerste leg wist Suljovic meteen goed te beginnen met een 180'er in de eerste leg. Ondanks dat wist Rob Cross wel een break te plaatsen via dubbel 18 in 13 pijlen.Via een 68-finish ging ook de tweede leg naar de 31-jarige Engelsman uit Hastings. Met een 59-finish op tops wist Suljovic ook zijn eerste leg op het bord te zetten, waardoor hij in de buurt bleef van Voltage. Met een 104-finish kwam Cross met 3-1 voor. In de vijfde leg van de wedstrijd wist Rob Cross de tweede break van de partij te creëren en daarmee pakte hij de 4-1 voorsprong. Via Tops wist Rob Cross de voorsprong nog verder uit te breidden naar 5-1 en speelde voorlopig ronde de 108 gemiddeld. Bij Suljovic liep het een stuk minder gemakkelijk en stond rond de 90 gemiddeld te gooien. Via een 60-finish wist Cross het eerste punt alweer te pakken en leek hij niet in de problemen te komen door Suljovic wat op voorhand misschien wel verwacht werd. Maar Suljovic pakte nog wel een legje terug en zo kwam die op 6-2. Via dubbel 12, die hij met zijn tweede pijl gooide, wist Cross de winst dan te pakken met een prachtige 7-2 overwinning van hem.

Gerwyn Price (92,91) 3 - 7 Michael van Gerwen (108,40)

De Welshman mocht de wedstrijd aftrappen tegen de nummer één van de rangrijst. De eerste leg ging keurig met de darts mee via een 67-finish naar Price. Via een 56-finish in drie pijlen wist Van Gerwen de tweede leg ook te houden en kwam daarmee op gelijke hoogte met Price. Price wist in de derde leg 80 knap uit te gooien, want hij begon rommelig met een single 1. Via dubbel 20 wist Van Gerwen te ontsnappen tegen Price die daarvoor een 138-finish had gemist op dubbel 12. In de vijfde leg pakte Van Gerwen een schitterende 152-finish voor de 3-2 voorsprong. Met een 95-finish wist Van Gerwen wederom een tik uit te delen, want Price zette zich met een 174-score rond de 60, maar mocht er dus niet voor terug komen. Van Gerwen pakte met deze finish een 4-2 voorsprong. Van Gerwen zette het turbo-standje nog even door en wist met een 71-finish ook de 5-2 voorsprong te pakken. Via dubbel 10 pakte Michael van Gerwen het eerste punt en Price leek het hebben opgegeven en gooide de pijlen vervolgens zonder moeite naar het bord. Price gooide dan nog wel een 117-finish uit uit de losse pols, maar het was slechts zijn eigen leg. Via een 60-finish pakt Van Gerwen ook het tweede punt die haalbaar was in de tiende leg en boekte met deze overwinning de 13e overwinning op Gerwyn Price.

Raymond van Barneveld (92,48) 6 - 6 Gary Anderson (92,81)

Van Barneveld mocht de partij aftrappen, want hij had de bull gewonnen voorafgaand de wedstrijd. Met een 13-darter wist Anderson direct een break te plaatsen en kwam daarmee op een 1-0 voorsprong. Via een 56-finish pakt RVB de break direct terug en pakt het voordeel meteen terug. In de derde leg wist Van Barneveld 121 niet uit te gooien, maar ook Anderson kreeg de maximale finish niet van het bord. Van Barneveld hield daarna zijn eigen leg en kwam op een 2-1 voorsprong. Via een 105-finish kwam Gary Anderson terug tot de gelijke stand. Via een hele onaardige 117-finish profiteerde Anderson van drie missers op de dubbel van Barney. Daarmee brak hij voor de derde keer in de wedstrijd naar een 3-2 voorsprong. In sneltrein vaart maakte de Schot er ook zelfs 4-2 van. Van Barneveld hield vervolgens zijn eigen zevende leg via tops om in de buurt van Anderson te blijven. Na zeven perfecte darts van Barney wist hij het vervolg niet perfect te doen, maar maakte er wel een 11-darter van voor de break. Met deze break had hij het voordeel terug in de partij. Met een 72-finish hield Van Barneveld zijn eigen leg, waardoor hij nog een leg nodig had voor minimaal een puntje. Raymond van Barneveld pakte in de tiende leg de break via dubbel 4, waarmee hij een punt binnensleepte. Hij stond 4-2 achter, maar pakte de vier achtereenvolgende legs. Van Barneveld mistte heel erg veel matchdarts, namelijk vijf, waardoor Anderson wist te ontsnappen en er een twaalfde leg uitsleepte. In die laatste leg gooide The Flying Scotsman een prachtige 144-finish om er toch nog met een punt vandoor te gaan.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws