Van Gerwen wint koplopersduel, Barney en Anderson richting top 4! algemeen nieuws
algemeen nieuws

Van Gerwen wint koplopersduel, Barney en Anderson richting top 4!

Van Gerwen wint koplopersduel, Barney en Anderson richting top 4!

De Premier League cyclus gaat weer verder. Deze week gaan we naar Glasgow, wat sindsdien een vaste zaal is geworden om de Premier League te spelen. Nog drie weken te gaan totdat er twee spelers moeten gaan afvallen. De conclusies worden genomen, waardoor er een gat geslagen gaat worden tussen de koplopers en de spelers daaronder.

Wright leek toch nog niet goed herstelt te zijn van zijn blessure en had ook weer nieuwe pijlen en is dus er niet zeker over wat hij allemaal doet.

Hieronder vindt u de uitgebreide verslagen van de wedstrijden die vanavond zijn gespeeld.

Daryl Gurney (98,56) 7 - 3 Mensur Suljovic (96,26)

De jarige Gurney die het bullen had gewonnen mocht de partij aftrappen tegen de Oostenrijker, die zijn oude opkomstnummer weer uit de kast had getrokken. De Noord-Ier wist via dubbel zijn eigen eerste leg te houden voor een 1-0 voorsprong. De tweede leg ging gemakkelijk naar The Gentle via dubbel 2, doordat Gurney niet goed genoeg wist te scoren in die leg. Suljovic, die in de derde leg zijn tiende 180'er van het toernooi gooide, zette zich op dubbel 18, maar Gurney mocht aan de oche komen voor 101 die hij ook uit wist te gooien. Gurney redde daardoor zijn eigen leg. In de vierde leg stond Suljovic wederom op 36, waar hij nu wel voor terug mocht komen en ook gooide voor opnieuw een gelijke stand. Gurney hield zijn eigen leg vervolgens via dubbel 12, terwijl Suljovic wel de druk wist op de voeren. De eigen legs gingen nog steeds gemakkelijk met de darts mee en ook in de zesde leg wist Suljovic er 3-3 van te maken. Na vier gemiste dubbels van SuperChin wist hij alsnog de leg binnen te slepen. Suljovic was scorend in deze leg minder en miste een 106-finish voor de break. De eerste break van de wedstrijd werd pas in de achtste leg een feit, want Gurney wist 61 ui te gooien in de leg van Suljovic. Vervolgens ging het weer op dezelfde voet verder en dus ging er weer een leg met de darts mee. Dat betekende dat Gurney zijn eerste punt al binnen had. Komt daar ook nog een tweede punt bij? Het antwoord is, want in de tiende leg wist de Noord-Ier 102 uit te gooien voor de winst, die hij hard nodig had.

Michael van Gerwen (101,44) 7 - 2 Michael Smith (92,41)

Van Gerwen won de bull voorafgaand de wedstrijd en had daarmee de touwtjes zelf in handen. Van Gerwen miste twee pijlen op dubbel 18 om zijn eigen leg te houden in een 90-finish. Smith pakte zijn kans en gooide tops er direct in voor de break. Ondanks een aantal missers van Smith op de dubbel wist hij toch via dubbel 5 de leg te houden, omdat Van Gerwen scorend niet goed genoeg was. In de derde leg wist Van Gerwen via dubbel 18 ook op het scorebord te komen, door zijn eigen leg te houden. In de vierde leg kreeg Smith nog een kans om zijn eigen leg te houden, maar miste een 106-finish op de dubbel. Van Gerwen pakte de break en maakte 2-2 gelijk. Met de eerste 100+ finish van deze partij wist Van Gerwen de eigen leg te houden met een 148-finish. Vervolgens stond de Nederlander op 92 die hij via dubbel 8 wist uit te gooien en daarmee de vierde leg op een rij wist te pakken. Smith wist 108 vervolgens niet uit te krijgen, waarna Van Gerwen 116 uitknalde voor een 5-2 voorsprong. Via een 60-finish in twee pijlen pakte Van Gerwen ook de achtste leg van de wedstrijd en had het eerste punt alweer in de pocket. Ook het tweede punt voor ging naar de Tilburger. Via een prachtige 107-finish pakte hij de overwinning met maar liefst 7-2, terwijl hij 2-0 achter stond.

Gary Anderson (102,57) 7 - 4 Simon Whitlock (104,13)

De Schot mocht de partij beginnen voor zijn eigen publiek in Glasgow. Via dubbel 12 ging de eerste leg met de darts mee, mede dankzij een gemiste 80-finish van The Wizard na boe-geroep tegen Whitlock. Whitlock kwam vervolgens wel op 1-1 via een 37-finish, waardoor hij het publiek stil had gekregen. In de derde leg wist Anderson 101 uit te gooien via zijn favoriete dubbel 20. In de vierde leg wist Anderson met vier perfecte pijlen te beginnen, waarna hij de vijfde miste. Tevens pakte hij wel de leg in 12 darts via dubbel 13 met een 81-finish. Hiermee pakte hij de 3-1 voorsprong en een break, maar speelde ook nog eens 110 gemiddeld tot nu toe. Ook de vijfde leg ging naar Gary Anderson via dubbel 4 die hij met de derde dart gooide, want Whitlock had de druk er goed op gezet. Via dubbel 10, die door Whitlock werd gegooid, hield hij toch zijn eigen leg waardoor hij nog een beetje in de partij bleef hangen. In de zevende leg mist Whitlock een 90-finish voor een breakkans, waarna Anderson tops gooide voor de 5-2. Daarmee leek het eerste punt al in bereik van de Schot. In de achtste leg deed Anderson rustig aan, waardoor The Wizard er 5-3 van maakte. Anderson gooide vervolgens tweemaal 180 in de negende leg van de partij. Deze leg pakte hij dan ook gemakkelijk via dubbel 8, waardoor hij het eerste punt al binnen had. Simon Whitlock bleef geconcentreerd darten, waardoor hij opnieuw een legje bijschreef. Elke leg telt namelijk in de Premier League. Gary Anderson wist via een 74-finish de winst dan toch binnen te halen.

Peter Wright (88,38) 1 - 7 Raymond van Barneveld (99,62)

Snakebite mocht als eerst zijn pijlen naar het bord toe gooien, want hij had het 'bullen' gewonnen. Wright, die weer nieuwe set darts uit de kast had gehaald, wist de eerste leg in te leveren doordat hij vier pijlen op de dubbel miste. Ook Barney had dubbels gemist, maar pakte de leg wel via dubbel 9. De tweede leg ging via een 86-finish met de darts mee en dus kwam RVB op een 2-0 voorsprong. Wright wist via tops zijn eerste leg van de avond op het bord te zetten in de derde leg. De vierde leg ging met de darts mee waardoor Van Barneveld op 3-1 kwam. Met een aantal goede scores op een rij wist Van Barneveld in de vijfde leg een break te plaatsen en naar een 4-1 voorsprong uit te lopen. De eerste 180'er van de wedstrijd wordt in de zesde leg gegooid door Raymond van Barneveld, die die leg pakte via een 82-finish op tops. Wright dacht dan dat hij nog een kansje zou krijgen, maar RVB weet 70 uit te gooien voor het eerste punt die er te vallen viel in deze partij. Met een 72-finish pakte Van Barneveld ook het tweede punt en daarmee veegde hij Peter Wright compleet van het bord met maar liefst 7-1. Wright leek toch nog niet goed herstelt te zijn van zijn blessure en had ook weer nieuwe pijlen en is dus er niet zeker over wat hij allemaal doet.

Rob Cross (103,54) 7 - 1 Gerwyn Price (92,42)

Voltage had de eer om als eerst aan de oche te komen in deze partij. De tweede score van Cross was direct en 180'er, maar hij leverde de leg wel in via dubbel 20. Doordat Price met de tweede pijl op de dubbel een afzwaaier had mocht Cross terugkomen en gooide 56 uit voor de 1-1 gelijkstand. Na een wegwerp gebaar van Price naar het publiek toe weet Cross een fantastische 143-finish uit te gooien. Het publiek begint steeds meer te joelen tegen Price, maar Cross trekt zich daar niks van aan en gooit lekker veel 180'ers. Via een break en een 81-finish loopt Cross uit naar een 3-1 voorsprong. Cross gaat lekker door en het publiek speelt een grote rol in deze wedstrijd. Voltage weet 67 uit te gooien voor een 4-1 voorsprong en zo leek het meeste kruit van Price ook wel verschoten. Price weet in de zesde leg 100 niet weg te krijgen, waarna Cross tops gooit voor een voorsprong met een verschil van maar liefst vier legs. Na vier perfecte pijlen van Cross verdwijnt het negentje, maar de leg gaat wel met de darts mee en dus pakte Cross het eerste punt van deze wedstrijd via dubbel 16. Price miste in de achtste leg een pijltje op 78 om de wedstrijd nog te verlengen, waardoor Cross het ene pijltje op de dubbel wel uitgooide voor de wedstrijd.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws