Marco Meijer en John Lokken ambassadeurs Angus Darts Academy algemeen nieuws
algemeen nieuws

Marco Meijer en John Lokken ambassadeurs Angus Darts Academy

Marco Meijer en John Lokken ambassadeurs Angus Darts Academy

Afgelopen weekend werden BDO-scheidsrechter Marco Meijer (Sommelsdijk) en Nederlands Heren Bondscoach John Lokken (Stad aan ’t Haringvliet) officieel benoemd tot ambassadeurs van de Schotse jeugdacademie: Angus Darts Academy. Deze jeugdacademie in het Schotse Arbroath wordt geleid door de aanvoerder van het Schotse team, Alan Soutar. Soutar nam tweemaal deel aan de Lakeside World Darts Championships en besloot in 2012 een jeugdacademie te starten in zijn woonplaats.

Het bleek een groot succes want op dit ogenblik bestaat de academie uit ongeveer 100 jongens en meisjes die allen de beginselen van de dartsport meekrijgen. Ze worden ingedeeld in diverse categoriën, zodat iedereen op zijn niveau kan groeien in deze nog steeds groeiende sport. Ook komen er regelmatig bekende darters langs om een clinic te geven aan de academie, zo waren tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson en BDO-topspeler Ross Montgomery ook al eens aanwezig in Arbroath.

Op dit ogenblik zijn er drie grote jeugdtalenten die aangesloten zijn bij de Angus Darts Academy, dit zijn Nathan Girvan, Brandon Nicol en Kyle Walker. Zij staan op dit ogenblik 1 t/m 3 op de Schotse jeugdranking en wie weet groeien deze jongens straks wel door tot de toekomstige wereldkampioenen. De 14-jarige Nathan Girvan is de bekendste van de drie, want hij nam ook al deel aan de Lakeside World Darts Youth Championships 2017, waar hij het in de finale op moest nemen tegen Justin van Tergouw. Van Tergouw won deze finale met 3-0, maar dat neemt niet weg dat Girvan slechts 14 jaar oud was en dus nog een mooie toekomst tegemoet gaat.

Marco Meijer en John Lokken supporten dit soort dartacademies, tenslotte wordt elke jeugdspeler goed begeleid en leren ze ook essentiele basisbegrippen zoals sportiviteit en doorzettingsvermogen. Meijer en Lokken zijn bekende namen binnen de dartsport, daarom ook dat Alan Soutar dacht aan deze twee ambassadeurs vanuit Nederland. Beide heren zullen dan ook waar het mogelijk is vol trots het Angus Darts Academy shirt dragen en waar nodig deze Schotse jeugdacademie promoten.

Voor meer informatie over de Angus Darts Academy, neem dan een kijkje op de Facebook pagina:

Angus Darts Academy

Marco Meijer en John Lokken ambassadeurs Angus Darts Academy

Marco Meijer en John Lokken ambassadeurs Angus Darts Academy

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws