Mensur Suljovic gooit een 9-darter via 170-170-161 op Bulls SLD algemeen nieuws
algemeen nieuws

Mensur Suljovic gooit een 9-darter via 170-170-161 op Bulls SLD

Mensur Suljovic gooit een 9-darter via 170-170-161 op Bulls SLD

Mensur Suljovic heeft zondag een perfecte leg geproduceerd op de Bulls Super League Darts. De Oostenrijker gooide zijn 9-darter via een niet meest gebruikelijke manier en wel op een briljante wijze via 170-170-161. Hiermee schrijft Suljovic geschiedenis als de speler die de eerste officiële 9-darter produceerde via deze scores. In april 2015 gooide Junior Darts Corporation speler Adam Paxton ook een 9-darter via 170-170-161, maar dat gebeurde tijdens het ingooien voor een partij.

De 9-darter van Mensur Suljovic is de tweede in de geschiedenis van de Bulls Super League Darts. Een jaar geleden gooide zijn jonge landgenoot Rowby-John Rodriguez de eerste perfecte leg in de geschiedenis van dit toernooi. Saillant detail is dat Suljovic zijn 9-darter gooide tegen Roxy-James Rodriguez, broer van Rowby-John Rodriguez.

De Bulls Super League Darts (afgekort SLD) staat open voor spelers uit Oost-Europa. Zestien spelers gaan volgens een round robin systeem in deze competitie de strijd met elkaar aan. De SLD bestaat uit een kwalificatietoernooi, een reeks van toernooien gedurende vier weekenden en de finaledag. De winnaar van de Bulls SLD verdient een ticket voor het William Hill World Darts Championship, waar in de voorronde van start wordt gegaan.

Mensur Suljovic gooit een 9-darter via 170-170-161 op Bulls SLD

Foto: Twitter Barbara Haas

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws