Van Gerwen niet genomineerd voor Sportman van het Jaar algemeen nieuws
algemeen nieuws

Van Gerwen niet genomineerd voor Sportman van het Jaar

Van Gerwen niet genomineerd voor Sportman van het Jaar

Dorian van Rijsselberghe, Ferry Weertman, Tom Dumoulin, Sven Kramer en Max Verstappen zijn de namen die zijn genomineerd voor de eretitel Sportman van het Jaar. Dit betekent dus dat Michael van Gerwen niet tot de genomineerden behoort ondanks het behalen van een record aantal van 25 titels dit jaar.

Vorige maand was er nog een initiatief om Van Gerwen op zijn minst te nomineren tot Sportman van het Jaar. Ondanks deze inspanningen is de darter toch niet in de lijst opgenomen die zojuist bekend is gemaakt.

In 2014 werd Michael van Gerwen wereldkampioen door het PDC WK te winnen en nam tevens de nummer 1 positie van de wereld op de PDC Order of Merit over van Phil Taylor. Een nominatie voor sportman van het jaar voor het sportgala van het NOC/NSF zat er echter niet in. Sterker nog een uitnodiging voor het Sportgala ontbrak volledig. In tegenstelling tot de 2014-editie was Van Gerwen daarna een jaar later wel uitgenodigd voor het Sportgala maar een nominatie bleef nog altijd uit. Ook dit jaar is hier geen verandering in gekomen.

Woensdag 21 december wordt bij het Sportgala in de RAI bekend naar wie de Jaap Eden-trofee gaat.

De Nederlandse Darts Bond (NDB) heeft besloten te reageren op het feit dat Michael van Gerwen niet genomineerd is, aangezien dit talrijke vragen op riep in onder andere de landelijke media en hun achterban.

Klik hier voor de reactie van den Nederlandse Darts Bond.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws