Dag 2 EDGP: Wattimena wint oranje duel en Noppert verslaat Price algemeen nieuws
algemeen nieuws

Dag 2 EDGP: Wattimena wint oranje duel en Noppert verslaat Price

Dag 2 EDGP: Wattimena wint oranje duel en Noppert verslaat Price

Gistermiddag ging het vijfde European Tour event van start in Sindelfingen. De eerste ronde is inmiddels gespeeld en vandaag zal de tweede ronde van start gaan. Gelukkig hebben we nog veel Nederlanders over in het deelnemersveld, waaronder er vier in de middagsessie zullen spelen. Twee daarvan zullen het tegen elkaar opnemen in een kraker. Jelle Klaasen en Jermaine Wattimena zullen voor een plek in de derde ronde gaan strijden. Vervolgens komen ook Danny Noppert en Jan Dekker in actie. Noppie zal gaan spelen tegen Gerwyn Price en Double Dekker zal in een clash moeten gaan spelen tegen de Australiër Simon Whitlock.

In de eerste wedstrijd van de sessie mocht Madars Razma het opnemen tegen Ian White. White was duidelijk een maatje te groot en wist met 6-1 te winnen. Vervolgens kregen we de eerste van vele wedstrijden die eindigden in 6-5. Matt Padgett had de hele wedstrijd het voordeel, maar de laatste en elfde leg werd toch gewonnen door Dave Chisnall. Hierna stond het Nederlands onder onsje op het programma, die ging tussen Jelle Klaasen en Jermaine Wattimena. Klaasen begon de partij fenomenaal met drie legs op rij die zijn kant uit vielen. De zes daarna gingen tevens naar Wattimena wat hem de winst opleverde. Daarna wist Joe Cullen in een kraker met 6-5 te winnen van Martin Schidler, waarin elke leg met de darts mee gingen. Vervolgens pakte Danny Noppert een gewqeldige winst tegen Gerwyn Price, die hij in een laatste leg decider op zij zette voor zijn eerste finaledag op een Euro Tour ooit. De zesde partij van de middagsessie ging tussen Michael Smith en Aaron Monk. Smith wist deze partij nipt met 6-5 te winnen, terwijl Monk kansen genoeg had gemist om misschien wel de winst te pakken. Als voorlaatste partij in de middagsessie mocht Kyle Anderson het opnemen tegen Kim Huybrechts. Er zat steeds een verschil van twee legs in de partij die Huybrechts niet meer kon rechtzetten. Anderson wist met 6-4 te winnen. De laatste partij van de middag ging tussen de Nederlander Jan Dekker en de Australiër Simon Whitlock. Dekker wist zijn kansen niet te pakken en Whitlock strafte alles, maar dan ook echt alles af, waaronder een 140-finish en een 90-finish. Whitlock gunde Dekker geen leg en daardoor won hij met maar liefst 6-0.

Ian White (92,04) 6 - 1 Madars Razma (90,97)

De Engelsman had de bull, voorafgaand de wedstrijd gewonnen en mocht de partij dus aftrappen. Doordat Razma vier pijlen op dubbel 20 en dubbel 10 had gemist, mocht Ian White uiteindelijk nog terug komen en de leg proberen te houden, wat hij via dubbel 4 deed. Via dubbel 10 hield White ook de eigen leg en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong. Opnieuw mistte Razma pijlen op de dubbel om deze keer de break terug te pakken. White profiteerde en gooide 116 uit om de leg te pakken. Deze keer pakte White zijn kans niet op 107 en Razma wist de leg te pakken in zijn negende pijl op de dubbel die hij had gekregen. Via een 94-finish op dubbel wist Diamond White opnieuw een legje bij te schrijven en hield hij het verschil op drie legs. Met een fantastische 152-finish brak White Razma zijn hart, want Razma stond op dubbel 18 en mocht vanaf nu geen leg mer verliezen. Doordat Razma 100 niet wist te finishen pakte White zijn kans en pakte de winst via dubbel 18.

Dave Chisnall (89,45) 6 - 5 Matt Padgett (84,70)

Padgett mocht de partij beginnen tegen de nummer 7 van de wereld. Via dubbel 8 ging de eerste leg met de darts mee en kwam dus op 1-0. Chisnall volgde zijn landgenoot en wist ook zijn eigen leg te houden om de stand weer gelijk te trekken. Via een twee dart finish van 80 hield Matt Padgett zijn eigen leg om opnieuw een voorsprong te pakken. Doordat de scores Chisnall in de steek lieten, brak Padgett met een 98-finish naar een 3-1 voorsprong. Chizzy miste handen vol pijlen op de dubbel om direct terug te breaken en uiteindelijk hield Padgett zijn eigen leg via tops. Via een 58-finish op dubbel 20 wist Chisnall het gat te dichten naar twee legs verschil. Via een 136-finish liet Dave Chisnall weer van zich horen en brak terug naar 3-4, waardoor hij terug in de partij was. Doordat Chisnall dubbel 20 vond, maakte hij er 4-4 van. Met een 65-finish op de bull pakte Padgett opnieuw de voorsprong en kwam op 5-4. Doordat Padgett op 155 zijn eerste kans op de dubbel miste om de wedstrijd in het slot te gooien, kwam Chisnall terug voor50 die hij uitgooide. De laatste en beslissende leg van de partij werd begonnen door Padgett. Padgett miste een enkel vlak, waardoor hij geen pijl op de bull kreeg. Chisnall pakte zijn kans en pakte daarmee alsnog de winst.

Jelle Klaasen (89,45) 3 - 6 Jermaine Wattimena (89,10)

Het Nederlands onder onsje mocht worden begonnen door Jermaine Wattimena, die de bull had gewonnen. Met een 11-darter wist Klaasen meteen een break te plaatsen. Jelle Klaasen was flitsend van start gegaan, want ook de tweede leg ging naar The Cobra in 12-darts. Via een 67-finish op dubbel 20 maakte Klaasen er ook nog 3-0 van, terwijl Wattimena op dubbel 10 stond geparkeerd. Doordat Klaasen zijn eerste pijlen op de dubbel ging missen kreeg Wattimena een kans om een leg te pakken en dat deed hij via dubbel 20. Via een 122-finish hield Wattimena ook nog eens zijn eigen leg, waardoor hij weer helemaal terug in de partij was; 3-2. Klaasen was fantastisch van start gegaan, maar dat was hij nu toch echt kwijt geraakt, want hij verloor de zesde leg ook van zijn landgenoot waardoor het 3-3 werd. Via de uiteindelijke dubbel 4 pakte Jermaine Wattimena er nog een legje bij, waardoor hij voor eerst in de voorsprong positie stond. Klaasen miste een 158-finish direct al met de eerste pijl, waardoor The Macine Gun kon profiteren via een 79-finish en deed dat ook, waardoor hij nu al vijf les op een rij had gepakt. Ook de negende leg van de partij ging net zoals de vijf vorigen naar Jermaine Wattimena waarmee hij de partij wist te winnen.

Joe Cullen (98,22) 6 - 5 Martin Schindler (99,53)

Cullen mocht de wedstrijd beginnen, omdat hij de bull gewonnen had. De eerste leg ging in 13-darts met de darts mee en zo kwam de Engelsman op voorsprong. Met een antwoord van een 11-darter van Martin Schindler werd de stand weer gelijk getrokken. Schindler miste een 123-finish op dubbel 9, waarna Cullen de leg pakte via een 76-finish. Schindler wist de stand wederom gelijk te trekken, doordat hij dubbel 12 gooide. Ook de vijfde leg van wedstrijd ging met de darts mee, waardoor het 3-2 in het voordeel van Cullen stond. De Duitser wist ook de zesde leg met de darts mee te gooien, waardoor het nog steeds lekker spannend was. In de zevende leg werd maar liefst drie keer 180 achter elkaar aan gegooid, waarna Cullen de eigen leg hield in 14-darts. Ondanks twee pijlen die The Rockstar had gemist, pakte Schidler alsnog de leg. Schindler wist twee pijlen op de dubbel te missen om de break te pakken, waarna Cullen de kans niet liet liggen. De Engelsman pakte opnieuw het voordeel. De tiende leg ging net zoals alle andere legs met de darts mee en zo kwam er een beslissende leg aan te pas. Die laatste leg werd begonnen door Cullen en werd via tops ook gewonnen door Joe Cullen, wat ervoor zorgde dat de publieksfavoriet eruit lag.

Gerwyn Price (101,33) 5 - 6 Danny Noppert (97,16)

De Fries mocht de wedstrijd aftrappen in zijn voordeel. Noppert hield ook meteen zijn eigen leg via tops en kwam daarmee op 1-0. Price maakte er een leg later meteen weer 1-1 van via dubbel 10. De derde leg van de wedstrijd werd de tweede leg voor Danny Noppert via opnieuw dubbel 20. Price hield zijn eigen leg en zo ging ook de vierde leg met de darts mee. De vijfde leg ging wederom met de darts mee en ook de zesde leg werd gewonnen door degene die de leg begon. Noppie pakte de zevende leg van de partij opnieuw via tops en kwam daarmee wederom op een voorsprong. Met een geweldige 127-finish op de bull pakte de Nederlander de eerste break van de partij in zijn voordeel en had daarmee nog maar één leg voor de winst nodig. Gerwyn Price brak direct terug en maakte er via een 128-finish 4-5 van. Met de laatste pijl in de hand wist Gerwyn Price via dubbel 18 een beslissende leg uit het vuur te slepen. Met een 63-finish op dubbel 12 pakte Danny Noppert de winst in een laatste leg decider, terwijl Price net een matchdart had gemist op 105. Met deze winst wist Danny Noppert zich voor het eerst te plaatsen voor de finaledag van een Euro Tour.

Michael Smith (95,33) 6 - 5 Aaron Monk (89,91)

Aaron Monk mocht de partij beginnen tegen BullyBoy. Met een 14-darter wist Smith direct een break te plaatsen door 56 uit te gooien. Monk maakte via dubbel 10 direct gelijk; 1-1. Via dubbel 8 was het Monk die als eerst zijn eigen leg kon houden. Met een 72-finish op tops wist ook Michael Smith zijn eigen leg te houden en daarmee de stand weer gelijk te trekken. Monk miste in de vijfde leg drie pijlen op dubbel 10 om wederom de eigen leg te houden, waar Smith van kon profiteren en pakte de leg af van zijn landgenoot. Het was opnieuw Michael Smith die de leg wist af te pakken in de zesde leg, want Monk miste de kans om gelijk te maken op de bull. Smith maakte dus een verschil van twee legs naar 4-2. Met een 83-finish wist Monk het gat van twee legs meteen weer te dichtten naar 4-3. Met een 14-darter pakte hij de achtste leg en zo trok hij de stand weer gelijk naar 4-4. Met de derde leg op rij wist Aaron Monk nu ook op voorsprong te komen; 5-4. Met een 13-darter op tops wist Michael Smith ons opnieuw naar een beslissende leg te gooien. De laatste leg van de partij werd een prooi voor Michael Smith die 70 uitgooide met zijn laatste pijl voor de winst, terwijl Monk op dubbel 8 stond geparkeerd.

Kim Huybrechts (98,10) 4 - 6 Kyle Anderson (99,82)

Huybrechts mocht de wedstrijd tegen de Asutraliër en had het voordeel dus in eigen handen. Met een 87-finish via dubbel 18 wist The Original de eerste leg meteen van de Belg af te pakken. Met een 41-finish wist Kyle Anderson er snel 2-0 van te maken door in zijn eigen leg te eindigen met een pijl in de dubbel 20. Met een 106-finish hield Huybrechts ook zijn eigen leg en kwam daarmee op het scorebord. Met een zeer knappe 152-finish pakte The Hurricane de break terug en kwam op 2-2 gelijk. Met een 114-finish, terwijl zijn tegenstander op dubbel 8 stond, pakte Kyle Anderson weer een leg nadat hij er twee op een rij had verloren. Via The Mensur pakte Kyle Anderson de zesde leg en wist daarmee opnieuw een gat van twee legs te slaan. De zevende leg ging ook met de darts mee en zo werd het 3-4, nog steeds in het voordeel van de Australiër. Via een 89-finish op de bull wist Huybrechts de stand voor de tweede keer in de partij gelijk te trekken naar 4-4, terwijl Anderson kansen had gemist om op 5-3 te komen. Met een 86-finish voor een 11-darter pakte Anderson opnieuw de voorsprong en had nog maar één leg voor de winst nodig en om de nummer 10 geplaatste speler uit te schakelen. Doordat Huybrechts een enkel getal had gemist kreeg hioj geen kans om er 5-5 van te maken, want Anderson wist met zijn tweede pijl dubbel 20 te gooien voor de winst.

Simon Whitlock (99,10) 6 - 0 Jan Dekker (89,86)

De laatste wedstrijd van deze middagsessie werd begonnen door Jan Dekker, die het moest gaan opnemen tegen Simon Whitlock. Met een 13-darter hield Simon Whitlock zijn eerste leg van de partij. Via dubbel 8 brak Whitlock Dekker ook meteen en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong tegen de Nederlander. Met een 106-finish via dubbel 13 kwam Whitlock ook nog eens op een 3-0 voorsprong, want Dekker stond nog steeds niet goed te gooien. Doordat Jan Dekker pijlen op de dubbels miste, kon Whitlock uitlopen en tops gooien voor een 4-0 voorsprong en liet die kans niet liggen. Met een 90-finish op dubbel 15 wist Whitlock de voorsprong nog meer uit te breidden. Met een fantastische 140-finish op dubbel 10 wist Simon Whitlock de wedstrijd te winnen, terwijl hij Dekker geen legje had gegund.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws