Cross wint een absolute thriller, Brown door en Wattimena naar huis algemeen nieuws
algemeen nieuws

Cross wint een absolute thriller, Brown door en Wattimena naar huis

Cross wint een absolute thriller, Brown door en Wattimena naar huis

In de eerste wedstrijd kwamen Keegan Brown en Zoran Lerchbacher aan de oche. De eerste paar sets gingen allemaal met de darts mee, maar 'The Hypercane' uit Oostenrijk wist niet zijn zesde set te houden, waardoor Brown zich wist te plaatsten voor de derde, voor het eerst in zijn carriere. Vervolgens kwam de wedstrijd van de dag op papier: Rob Cross tegen Michael Smith. Het was een absolute thriller geworden en de wedstrijd werd afgerond in een zevende set die werd gewonnen door Rob Cross. In deze wedstrijd speelden beide heren boven de 100 gemiddeld en de wedstrijd werd de wedstrijd wat we er van hadden gedacht! Als laatst op de middag kwam de eerste Nederlander van de dag in actie: Jermaine Wattimena. Hij speelde tegen Steve West. Wattimena kwam 2-0 voor in de eerste set, maar verloor die set alsnog. Het leek wel dat dat het moment was waarna West doorging en Wattimena nooit meer hersteld van die tik. West won met 4-1!

Keegan Brown (87,51) 4 - 2 Zoran Lerchbacher (87,10)

(3-1, 2-3, 3-2, 0-3, 3-2, 3-2)

Brown had de bull gewonnen en mocht dus de eerste set beginnen. De eerste leg ging tegen de darts in en zo pakte Lerchbacher in twee pijlen, met een 64-finish, de eerste leg van deze wedstrijd. De Oostenrijker had een pijl op dubbel 16 om via een 108-finish zijn eigen leg te houden, maar miste die pijl waardoor Brown zijn eerste leg van de wedstrijd won via een 48-finish. In de derde leg wist de Engelsman zijn eigen leg te houden via dubbel 2. In de vierde leg kreeg Brown twee pijlen op dubbel 8 om de set te pakken maar miste die beide op het ijzer. Vervolgens gooide Lerchbacher een erg slordige eerste dart om een pijl meer op de dubbel te krijgen. Hij kreeg dus maar een pijl en miste die, waarna Brown die kans deze keer niet liet gaan en haalde de set binnen via dubbel 4.

De tweede set mocht Lerchbacher beginnen, nadat hij de eerste set verloor. Lerchbacher houdt zijn eigen leg via een 122-finish op dubbel 7, waardoor hij 1-0 voorkwam. Brown kreeg via een 149-finish een pijl op dubbel 16, maar miste die pijl waardoor Lerchabcher drie pijlen kreeg op te breaken, maar wist niet te profiteren. En Brown gooide de dubbel 4 uiteindelijk om de stand weer gelijk te trekken. 'The Hypercane' wist na een ontsnapping de derde leg toch nog te winnen via tops op een 60-finish en hield daarmee het voordeel in eigen handen. Brown wist er via dubbel 16 een beslissende leg uit de tweede set te halen. Die vijfde leg werd gewonnen door Zoran Lerchbacher die zijn eerste 180'er van de wedstrijd gooide in deze leg gevolgd door een 80-finish!

De derde set was weer de set van 'The Needle'. In de eerste leg wist Brown de eerste 100+ finish van de dag te gooien, namelijk 102, waarna hij een uitbarsting niet kon inhouden. Vervolgens wist Brown geen 93 te finishes om 2-0 voor te komen. Lerchbacher wist met zijn laatste pijl in de hand dubbel 10 te gooien. De man in het roze shirt wist nog wel drie pijlen te missen op de dubbel, maar gooide de volgende pijl er wel in. In de vierde leg gooide Keegan Brown een slechte leg, waardoor de Oostenrijker de leg gemakkelijk kon pakken via een 67-finish. In de laatste leg van deze derde set wist Brown 180 te gooien en Lerchbacher wist niet op een finish te komen, waardoor Brown netjes 82 uit gooide via tops en de set daarmee pakte.

De vierde set mocht 'The Hypercane' weer beginnen en pakte de eerste leg via dubbel 2. Lerchbacher wist de tweede leg erg goed te beginnen met een 140- en een 180-score, waardoor hij alle ruimte kreeg om Brown te breaken en deed dat dan ook. Ook de derde leg ging naar de Oostenrijker Zoran Lerchbacher, want hij gooide 76 uit om weer op gelijk hoogte te komen in sets!

De vijfde set was weer voor de man die de wedstrijd ook begon, Keegan Brown. Brown begon deze set uitstekend met een 177-score en wist de leg uiteindelijk wel te winnen, maar wel na maar liefst negen gemiste pijlen op de dubbel van Brown. Ook de tweede leg ging naar de man die de leg begon, Zoran Lerchbacher. 'The Hypercane' had het voordeel in de derde leg gepakt, maar wist de dubbel niet te vinden, waardoor Keegan Brown goed wegkwam en de leg pakte via dubbel 16. In de vierde leg kon Brown de set al binnenhalen, maar miste de bull voor een 167-finish, waardoor Lerchbacher een kans kreeg op 48 en benutte die kans! Via een erg goede laatste leg van Brown wist hij de set te winnen in 13 pijlen.

De een na laatste set werd begonnen door Zoran Lerchbacher, maar verloor die leg wel want Brown wist 78 uit te gooien voor de break. Met een geweldige 168-score van 'The Needle' had Brown alle tijd om de tweede leg te winnen en deed dat via dubbel 10. Lerchbacher wist de wedstrijd nog even te verlengen, want hij gooide de dubbele 10 in het uiterste hoekje. Brown had het erg moeilijk in zijn eigen leg en gooide bijna geen tripples, waardoor 'The Hypercane' wist te breaken en het voordeel terug te pakken. Met een 108-finish wist Brown de wedstrijd toch nog binnen te halen in de zesde set. Direct de eerste matchdart vloog erin en Brown liet zijn emoties zijn!

Michael Smith (103,29) 3 - 4 Rob Cross (102, 65)

(3-0, 2-3, 2-3, 3-0, 3-0, 2-3, 1-3)

Smith had de bull, voorafgaand de wedstrijd, gewonnen en mocht dus beginnen aan de partij. Smith hield direct zijn eerste leg via een 70-finish. 'Bullyboy' wist in de tweede leg een break te plaatsen via een 62-finish op dubbel 10. Cross miste een pijl op de bull om terug te breaken, waardoor Smith de leg en ook de set wist te winnen met maar liefst 3-0!

De eerste set werd gewonnen door degene die die set ook begon en dus waren er nog niet hele grote problemen voor 'Voltage', die de tweede set mocht beginnen. Smith wist direct een break te plaatsten in de eerste leg van de set via een 88-finish op 'The Mensur'. Doordat Smith een 51-score gooide zag Cross een kansje op 164 en wist dat in drie pijlen uit te gooien en was daarmee officieel aan de partij begonnen! Smith wist niet te profiteren van een slordige beurt van Cross, waardoor Cross een 2-1 voorsprong wist te pakken! Cross wist in de vierde leg een 167-finish te missen, waardoor Smith wel een 100+ finish wist te gooien, namelijk 109! De laatste en beslissende leg mocht Cross beginnen en deed dat erg goed. Via de dubbel 16 wist Cross de stand in sets gelijk te trekken.

De pauze na de tweede set duurde wat langer, want de grote schermen waren uitgevallen. Na een kwartier gepruts van de Engelse technicussen kon de wedstrijd worden hervat. Michael Smith mocht de derde set beginnen en deed dat met een 76-finish in de eerste leg. Mede dankzij tweemaal een 180-score van Smith wist hij een 12-darter te gooien voor de break! Smith wist de set nog niet te winnen in de derde halen, want Cross wist als eerst de dubbel 10 te gooien. 'Voltage' wist vervolgens zijn eigen leg ook te winnen en kwam daarmee weer op een 2-2 gelijkstand. De laatste leg was weer een erg goede laatste leg van beide mannen. Smith kreeg een pijl op dubbel 13 om de set te winnen via een 146-finish, maar die werd gemist. Cross gooide de 'The Mensur' voor de set!

De vierde set werd begonnen door Cross, maar leverde de eerste leg al gelijk in bij 'Bullyboy' via dubbel 5. In de tweede leg wist Smith de break te verzilveren via een 116-finish op tops! De derde leg ging ook naar Smith en daarmee had hij de stand weer helemaal in evenwicht gebracht!

De vijfde set wordt weer begonnen door Michael Smith die de voorsprong in de eerste leg direct weer pakte. Een 11-darter werd het voor Michael Smith en pakte zo de eerste leg van de vijfde set. Maar ook de tweede leg van de set ging naar Smith. Via een 90-finish wint Smith nu in totaal vijf legs op een rij! Smith hield de derde leg van de set en pakte daarmee de vijfde set van de partij met maar liefst 3-0!

De zesde set wordt begonnen door Rob Cross, die die set niet mag verliezen want anders is het toernooi voor hem over. Hij weet dan na zes op een rij verloren legs, eindelijk weer eens een leg te winnen via dubbel 4. Smith weet de tweede leg te houden via een 70-finish en houdt zo de optimale druk op Cross! Smith had een dart gekregen op dubbel 20 om 2-1 voor te komen, maar miste die, waardoor Cross dubbel 8 gooide en zo kwam hij 2-1 voor in de zesde set! Ook in de vierde leg had Smith een pijl om de leg te pakken, maar gooide de bull nog niet uit, waarna Cross de 80 niet uitgooide. Smith kwam terug en gooide 25 uit en hoefde nog maar een leg voor de volgende ronde! Smith miste twee pijlen in de laatste leg om de wedstrijd te beslissen, maar miste die waarna hij zich voor zijn hoofd sloeg. Cross wist de leg te pakken via dubbel 14 en daarmee pakte hij de set en bleef in leven!

Smith mocht de allerlaatste set beginnen en deed dat goed, want hij gooide de dubbel als eerst en kwam op 1-0. Cross deed datzelfde in de tweede leg en deed dat via dubbel 18, waardoor het nu 1-1 in de zevende set stond! Cross kreeg een pijl op de bull op een 83-finish om zijn eigen leg te houden, maar miste die waardoor Smith met de schrik vrij kwam, maar miste ook! Cross won de leg toch nog via dubbel 16! In de vierde leg gooide 'Voltage' tweemaal een maximale 180-score en wist matchdarts te krijgen. Hij miste er nog wel een aantal, maar gooide dan uiteindelijk de dubbel 4 en daarmee won hij deze absolute thriller en gaat door naar de derde ronde!

Steve West (87,92) 4 - 1 Jermaine Wattimena (87,54)

(3-2, 3-1, 3-0, 0-3)

Steve West wist de bull te winnen en had daarmee het voordeel van de wedstrijd te pakken. West weet een matige eerste leg te gooien, waardoor Wattimena direct weet te breaken in 13 darts via dubbel 16. Ook in de tweede leg weet onze landgenoot gemakkelijk de leg te winnen. Deze keer via een 71-finish. Pas in de derde leg krijgt West zijn eerste pijl op de dubbel, maar mist die. Wattimena profiteerd deze keer niet en levert de leg in bij West, die tops wist te gooien voor 2-1. Wattimena weet de eerste set nog steeds niet te besluiten en dus komt West terug in de set naar 2-2. De derde leg gaat met de darts mee en zo pakt Steve West toch nog de eerste set met 3-2, na een flitsende eerste twee legs van Wattimena.

De tweede set mocht worden begonnen door 'The Machinegun' en won die leg uiteindelijk ook via een mooie 106-finish op dubbel 8. De tweede leg werd ook gewonnen door de degene die die leg begon, Steve West. West wist een geweldige 160-finish van het bord af te vegen en kwam daarmee weer op gelijke hoogte in legs. Door een goede derde leg van de Engelsman weet hij de tweede break van de wedstrijd te plaatsen, waarmee hij het voordeel ook in de tweede set pakte. De vierde leg, die West begon, gaat met de darts mee en zo komt de Engelsman op 2-0 in sets!

De derde set mocht beginnen worden door Steve West en profiteert daarvan door dubbel 5 te gooien in de eerste leg. In de tweede leg, die Wattimena begon, wist West een prachtige 134-finish te gooien via twee keer tops, voorafgaand de tripple 18. In de derde leg van de set weet West geen 120 uit te gooien, waarna Wattimena de leg eingelijk had moeten winnen, maar gooide tops niet. Daardoor kwam West terug en finishte de derde set al in sneltreinvaart.

De vierde set mocht Wattimena beginnen en het werd nu al een keer een 'must' om weer een legje te winnen voor Wattimena. Via dubbel 5 wist de Nederlander dat ook te doen en kwam zo op 1-0 voorsprong in de vierde set. Doordat West geen 60 wist uit te gooien, kreeg 'The Machinegun' opnieuw een kans om te breaken en deed dat ook via dubbel 8, waardoor hij op 2-0 kwam. De derde leg van de set werd ook gewonnen door Jermaine Wattimena waardoor hij zijn eerste set van de dag op het scorebord zette met 3-0!

De vijfde set van deze partij werd begonnen door de man die leidde met 3-1 in de wedstrijd. West won die leg ook via dubbel 16. Een leg later had West het voordeel ook te pakken en gooide die leg ook uit, via dubbel 10 en kwam daarmee op een leg van de volgende ronde. In de derde leg wist Wattimena zich op tops te zetten, maar miste drie pijlen op de dubbel, waarna West Wattimena met 4-1 aan de kant zet!

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws