Raymond van Barneveld biedt steun aan families van slachtoffers MH17 algemeen nieuws
algemeen nieuws

Raymond van Barneveld biedt steun aan families van slachtoffers MH17

Raymond van Barneveld biedt steun aan families van slachtoffers MH17

In de neergestorte Boeing 777 van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 zaten ook twee mannen uit Newcastle. John Alder and Liam Sweeney (zie foto) zijn twee van de 298 passagiers die op 17 juli bruut uit het leven werden gerukt. De mannen waren op weg naar Nieuw-Zeeland om de oefenduels van hun favoriete ploeg Newcastle United bij te wonen. Hun bestemming werd helaas nooit bereikt.

Enkele dartspelers hebben besloten de families van deze twee slachtoffers te steunen. Op 25 september staat in Newcastle het World Super Series Darts demotoernooi gepland. Onder andere Raymond van Barneveld, Adrian Lewis, Stephen Bunting en Wes Newton komen op dit toernooi in actie en zullen door middel van een zogenaamde veiling geld inzamelen voor de betreffende families. Het publiek zal de gelegenheid krijgen op de legs te bieden, de opbrengst gaat vervolgens naar de nabestaanden van de twee slachtoffers.

Van Barneveld die diep geraakt is door het verlies van onder andere 193 landgenoten geeft aan: Dit is een nationale ramp voor Nederland. Elke Nederlander wil wat doen om de getroffenen te helpen. Ik ben in de positie om twee van de getroffen families een beetje te kunnen steunen. Dit toernooi is niet alleen voor John en Liam, maar voor alle slachtoffers van de MH17.

Adrian Lewis is ook gretig om een succes van het toernooi te maken. 'Als dartspeler reis ik elke week met het vliegtuig, inclusief naar Het Verre Oosten en naar Australië voegt Lewis toe. Deze tragedie had mij of één van de andere professionele spelers dus ook kunnen overkomen. Wij zullen dit toernooi gebruiken om geld in te zamelen voor de twee families. Wij allen zijn vastbesloten dit te doen'.

De World Super Series of Darts wordt op donderdag 25 september in de O2 Academy te Newcastle gespeeld en wordt georganiseerd door Newcastle United fans Danny Cox en Steve Wraith. Naast de vier genoemde spelers zullen ook Peter 'One Dart' Manley en Wayne 'Hawaii501' Mardle op het toernooi aanwezig zijn . Russ Bray is de caller. Danny Cox: Dit is een fantastische mogelijkheid voor fans om de twee slachtoffers te gedenken. Ook biedt de inzameling wat zekerheid voor de toekomst van de familie.

Bron en foto: Chronicle

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws