Venken wint finaledag ZomerRanking Café Quincy, Kay Smeets runner-up algemeen nieuws
algemeen nieuws

Venken wint finaledag ZomerRanking Café Quincy, Kay Smeets runner-up

Venken wint finaledag ZomerRanking Café Quincy, Kay Smeets runner-up

Op de finaledag wist Davyd Venken zijn favorietenrol waar te maken door de finale van de winnaarskant te behalen. Dit deed hij door overwinningen te boeken op Jean-Pierre Hendrix, Jean-Marie Hendrikx en Jeffrey van de Ven. Zijn tegenstander in deze finale was Koen Hunnekens. Koen wist de finale te behalen door te winnen van Jeremy Eikelenberg, Patrick Smullenberghs en Michael Schuman. In deze finale was Davyd een maatje te groot voor Koen waardoor Davyd de eerste finalist van de uiteindelijke finale was.

Doordat we vandaag met 25 man van start gingen, door een gedeelde 24e plaats, was er 1 speler die de pech had om in de verliezersronde tegen de verliezer van de voorronde te gooien. Dit was Eddy Jansen die het moest opnemen tegen Gert Wevers. Deze partij wist Gert te winnen waardoor Eddy genoegen moest nemen met een 25e plaats en daarmee €50,- in ontvangst mocht nemen.

In de ronde volgende ronden viel het doek voor Gert Wevers, Paul Wacanno, Danny Valkenborgh, Jean-Pierre Hendrix, Ken Smeets, Frank Poolen, Michael van de Ven en Joey Greijn. Zij kwamen niet verder dan een gedeeld 17e plaats wat garant stond voor een prijs van €60,-.

Een ronde later werden Wesley Smit, Svilen Stefanov, Jeremy Eikelenberg en Gino Franssen bedankt voor de bewezen diensten. Zij eindigden op een 13e plaats en wonnen daarmee een prijs van €70,-.

Bij de laatste 12 moesten Paul Out, Patrick Smullenberghs, Davy Cardinaal en Bob Doelman hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Zij gingen naar huis met een prijs van €80,-. Een ronde later was het eindstation voor Michael Dokter en Jean-Marie Hendrikx. Voor een gedeelde 7e plaats ontvingen zij een envelop met €90,- erin.

Langzaamaan komt de tweede finaleplaats in zicht. Bij de laatste 6 neemt Jannick Vankan het op tegen Michael Schuman en Jeffrey van de Ven tegen Kay Smeets. Wetende dat Koen en Davyd ook nog in het toernooi zitten, vinden we bij de laatste 6 alleen nog maar spelers uit de top 8 van de ranking. Daaruit blijkt dat zij allen de vorm van de laatste weken wisten door te trekken op deze finaledag. In deze ronde moesten Michael en Jeffrey het onderspit delven waardoor zij op een 5e plaats eindigde en daarmee €100,- op hun rekening konden bijschrijven.

Bij de laatste 4 namen Kay Smeets en Jannick Vankan het tegen elkaar op om een plekje op het podium te bemachtigen. Een saillant detail is dat beide heren hun eerste wedstrijd verloren en daarna 5 overwinningen nodig hadden om tot hier geraken. Een beslissende 7e leg moest gegooid worden om de winnaar te bepalen. Hierin was het Kay die zijn eigen leg wist te houden en zich daarmee plaatste bij de laatste 3. Jannick ontving €175,- voor zijn 4e plaats.

De top 3 van de ranking weet nu ook de top 3 van het finale toernooi te behalen. De nummer 1 van de ranking, Davyd Venken, mag nog even toekijken wie zijn tegenstander gaat worden. Koen won de bull en mocht de partij beginnen. Beide heren wisten hun eigen leg te houden, waarna Kay in leg 3 in 13 pijlen een break weet te pakken. Vervolgens houden ze weer allebei hun eigen leg waardoor er een 3-2 voorsprong voor Kay op het scorebord staat. In de zesde leg zet Koen nog even druk door een 180er te gooien, maar Kay gooit de wedstrijd in stijl uit door 131 te finishen met trippel 17 en twee keer tops. Koen gooide deze wedstrijd een gemiddelde van 77,91 waar Kay 78,81 gooide. Voor Koen hield het hier op en moest hij genoegen nemen met een 3e plaats wat hem €250,- opleverde.

In de finale zal Kay twee keer van Davyd moeten winnen om de titel voor het eerst op zijn naam te schrijven. Vorig seizoen greep Kay net naast de titel, hij verloor toen de finale van Sven Wens. Wordt het dit jaar wel zijn jaar? Of zal het opnieuw Davyd worden die de ZomerRanking Café Quincy al wist te winnen in 2009, 2010 en 2014. Davyd leek er in ieder geval wel zin in te hebben. In de eerste leg wist hij direct een 180er te produceren en de leg af te sluiten met een 129 finish. De toon is gezet! In leg 2 en 3 weet Davyd wederom 180ers te gooien, maar daarmee kon hij niet voorkomen dat Kay er met deze twee legs vandoor ging. Het antwoord van Davyd was direct daar, een break terug in 15 pijlen. Bij een 2-2 stand weet Davyd alweer zijn vierde 180 score te noteren en in 16 pijlen de voorsprong weer te pakken. Kay houdt wederom zijn eigen leg, waarna hij zijn eerste 180er van de finale in Davyd zijn leg gooit. Mede daardoor weet hij opnieuw een break te pakken en een 4-3 voorsprong te nemen. Nog 1 leg is hij verwijderd van een tweede finale, maar Davyd geeft zich nog niet gewonnen. Door in 17 pijlen direct terug te breaken mag hij zelf gaan aanleggen om zijn 4e finaledag te winnen. 17 pijlen later is het klusje geklaard. Kay kwam met zijn gemiddelde van 76,68 net een leg te kort om er nog een finale uit te slepen en moest genoegen nemen met een 2e plaats en €350,-. Davyd gooide een gemiddelde van exact 81,00 en pakt hiermee de hoofdprijs van €500,-.

Al met al kunnen we weer spreken van een geslaagde finaledag. Er werd vanavond 40 keer 180 gegooid, waarvan Koen met 7 stuks de meeste gooide, gevolgd door Davyd die er 6 gooide. Ook werden er 14 finishes boven de 100 uitgegooid waarvan Jannick de hoogste had met zijn 143 finish.

De prijzen zijn weer verdeeld en het zomerseizoen is weer afgesloten bij Café Quincy. Wij, als organisatie, kijken terug op een geslaagde ranking met een absoluut verdiende winnaar van de finaledag. Bovenal willen we iedereen bedanken die onze toernooien hebben bezocht, en iedereen die even een kijkje kwam nemen op de finaledag. Mede dankzij jullie is het een groot succes geworden.

Namens de organisatie; Bedankt en tot volgend jaar!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws