1e Open Renswoude een succes met 85 darters, Greebe verslaat Roelofs Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

1e Open Renswoude een succes met 85 darters, Greebe verslaat Roelofs

1e Open Renswoude een succes met 85 darters, Greebe verslaat Roelofs

Zo, dat was even een fantastisch toernooi in Renswoude afgelopen donderdagavond. Ondanks de vroege starttijd waren er niet minder dan 85 darters in de feesttent van de jubilerende 50-jarige Oranjevereniging te vinden. En kwaliteit was er ook wel, een beetje veel zelfs.

Om kwart over 6 werden de eerste poulewedstrijden omgeroepen en vonden de dartpijlen al snel de borden. Omdat de darters lekker meewerkten, waren we al om iets over half negen door alle 41 poules heen en konden we beginnen met de KO-rondes.

De darters die net de winnaarsronde niet gehaald hadden waren als eerste aan de beurt en al vrij snel vielen de resultaten van de jonge Taco van Zetten op. Keer na keer kwam hij met een brede smile alweer een briefje inleveren met een winstpartij. Hij gooide onderweg ergens een F127 en hield het vol tot aan de halve finale, waar hij nipt het hoofd moest buigen voor de latere winnaar. Goed gespeeld Taco.

De halve finales gingen dus tussen Taco van Zetten en Danny Coeleman 2-3 en Gijsbert van Voorthuizen boog met dezelfde cijfers voor Casper van Ginkel. De finale was met 4-2 een prooi voor Danny. Gefeliciteerd.

In de winnaarsronde stonden de grote namen, die daar ook wel een beetje werden verwacht. De eerste verrassing was de uitschakeling bij de laatste 16 van Frans Harmsen die met 3-2 verloor van Jeremy Derksen. Daarna kwamen steeds meer "stevige" partijtjes tevoorschijn en één voor één beten er mensen in het stof.

De laatste 16:

3-1 Toon Greebe-Nick van Duivenboden
3-1 Joost Geurts-Arjan van Zetten
3-2 Jeremy Derksen-Frans Harmsen
3-0 Martijn van Hal-Wim Willemsen
3-0 Colin Roelofs-Iwan Terschegget
3-1 Danesh Misie-Berry Ortse
3-2 Leroy Nieuwenhuis-Ahmad Ahmaddy
3-0 Ronald Balfoort-Evertjan Vermeer

Kwartfinales:
4-0 Toon Greebe-Joost Geurts
4-2 Jeremy Derksen-Martijn van Hal
4-2 Colin Roelofs-Danesh Mesie
4-1 Leroy Nieuwenhuis-Ronald Balfoort

De beide halve finales werden op het podium gespeeld. Toon Greebe nam het op tegen Jeremy Derksen. Toon nam een 1-0 voorsprong, maar zag daarna Jeremy uitlopen naar 3-1 door zeer trefzeker de dubbels te raken. Toon gaf daarna ineens vol gas en produceerde een 11-darter (140-140-140-F81). Het verzet van Jeremy was gebroken, want Toon pakte de overwinning met 4-3.
In de twee halve finale probeerden Colin Roelofs en Leroy Nieuwenhuis een finale te halen. Colin maakte 1-0, en Leroy trok de stand weer gelijk. Daarna miste Leroy diverse mogelijkheden om weer een leg te pakken en Colin profiteerde maximaal: 4-1.

4-3 Toon Greebe-Jeremy Derksen
4-1 Colin Roelofs-Leroy NIeuwenhuis

De finale tussen Toon en Colin was geheel volgens de Ally-Pally-regels: opkomstmuziek, een master caller, twee schrijvers en een enthousiast aanmoedigend en zingend publiek.
In het begin ging het gelijk op, maar Toon nam een 4-1 voorsprong door zijn vele 140 scores. Colin miste de kleine kansjes om eerder terug te krabbelen maar met een 100+ finish maakte hij toch weer 4-2. Colin leek de 4-3 binnen te kunnen halen, maar met een mooie 122 finish werd Toon toch de winnaar. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Finale: 5-2 Toon Greebe - Colin Roelofs

De eindtijd? kwart voor twaalf! Volgend jaar weer, dan niet meer in een tent, maar in de naastgelegen sporthal. Noteer alvast maar: vrijdag 29 september 2017, Sporthal de Hokhorst, Renswoude.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws