1e ZomerRanking Café Quincy valt ten prooi aan Venken, Bakens is 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

1e ZomerRanking Café Quincy valt ten prooi aan Venken, Bakens is 2e

1e ZomerRanking Café Quincy valt ten prooi aan Venken, Bakens is 2e

We beginnen meteen met enkele leuke partijen in de eerste ronde. Zo stuurt Brian Meering, Joppe Bakens met een 3-1 overwinning de verliezersronde in en is Koen Hunnekens met 3-2 te sterk voor Jean-Pierre Hendrix. Uiteindelijk zijn het Davyd Venken en Kay Smeets die het tot de finale van de winnaarsronde weten te schoppen. Deze heren, die vorige week nog een groot aandeel hadden in het kampioenschap in de Superleage van de Fanatics, bewijzen al weken in vorm te zijn. Davyd wist zich vandaag naar de finale te gooien met overwinningen op Glenn Leysen, Jeremy Eikelenberg, Bob Doelman en Svilen Stefanov. Kay plaatste zich met overwinningen op Koen Hunnekens, die laatst nog de befaamde Musketiers Masters op zijn naam wist te schrijven, Michael Dokter, Jannick Vankan en Gino Franssen. In de finale moest een 7e leg de beslissing gaan geven, en het was Davyd die hier de betere van de twee was. Davyd plaatste zich dus voor de finale aan het eind van de avond. Kay kon even rustig kijken wie zijn tegenstander vanuit de verliezerskant gaat worden.

In deze verliezerskant is de strijd inmiddels aardig losgebarsten. De titelkandidaten vliegen stuk voor stuk uit het toernooi. Het zijn Joppe Bakens, Gino Franssen, Svilen Stefanov en Colin Philippi die aan het eind van de rit gaan uitvechten wie er tegen Kay zal gaan strijden om de tweede finaleplaats. Joppe wist al te imponeren met een enorme zegereeks na het verlies in zijn eerste ronde partij. Hij boekte overwinningen op Remco Ras, Patrick Smullenberghs, Frank Poolen, Eddy Jansen, Jeremy Eikelenberg, Jannick Vankan en Davy Cardinaal. In deze ronde moest ook Gino Franssen er met 3-0 aan geloven. De andere partij tussen Svilen en Colin werd gewonnen door Svilen Stefanov. Met 3-1 zette hij Colin aan de kant. Joppe en Svilen mochten dus het gevecht met elkaar aan gaan om een plekje bij de laatste 3 te veroveren. Joppe kwam al snel 2-0 voor, maar Svilen geeft nooit op en vecht zich terug tot 2-2. In de laatste leg was het dan alsnog Joppe die de wedstrijd binnen weet te halen.

Bij de laatste 3 weet Joppe overtuigend te spelen, waar Kay aanzienlijk moeite heeft om zijn trippels te vinden. Dit resulteert dan ook in een 4-1 overwinning voor Joppe. Zoals we dat al vaker hebben gezien in de voorgaande jaren, is het zeker mogelijk om het toernooi nog te winnen na een verliespartij in de eerste ronde. Dit is nu uiteraard ook het doel van Joppe. Na zijn verliespartij boekt hij 10 overwinningen en staat er nog 1 man op hem te wachten; Davyd Venken. In deze finale zal Joppe twee keer moeten winnen om het toernooi op zijn naam te schrijven.

In de eerste finale komt Davyd sterk uit de startblokken met een 16 darter. Het antwoord van Joppe mag er zijn met o.a. een 180er om zijn eigen leg te houden, en een break te forceren in 16 pijlen. In de vierde leg gooit Davyd een 180er, maar mist zijn 11e en 12e pijl op de dubbel. Joppe weet dan alsnog zijn leg te houden door te antwoorden met een 118 finish. Na wederom een 180 score van Joppe, zet hij de tussenstand op 1-4 door wederom in 15 pijlen te breaken. Na 5 gemiste wedstrijdpijlen in leg 6, doet Davyd nog even iets terug, maar in de 7e leg weet Joppe opnieuw een 15 darter te produceren om de eerste partij met 5-2 te winnen. Gemiddelde Davyd: 79,00. Gemiddelde Joppe: 84,75.

Een tweede finale zal vandaag de beslissing moeten gaan brengen. Kan Joppe deze sterke vorm vasthouden, of weet Davyd alsnog de winst te pakken? De eerste twee legs gaan in 18 en 19 pijlen naar Davyd. In de derde leg weet Joppe mede dankzij een 180er in 16 pijlen terug te breaken. Door vervolgens zijn eigen leg in 17 pijlen te behouden, zet hij de stand weer op 2-2. Vervolgens winnen beide heren hun eigen leg, waarin Joppe wederom een 180er weet te produceren. In leg 7 gooit Davyd een 146 finish om in 15 pijlen zijn eigen leg te behouden en een 4-3 voorsprong te pakken. De daarop volgende leg zou de laatste blijken, Davyd weet een 180er te gooien en pakt daarmee de break in 14 pijlen. Gemiddelde Davyd: 82,62. Gemiddelde Joppe: 76,11.

De eerste ranking dit jaar wordt dus gewonnen door Davyd Venken. Joppe wist het lang vol te houden, maar moest uiteindelijk toch buigen voor deze Belgische gigant. Vandaag werd er in totaal 44 keer de maximale score gegooid, waarvan beide finalisten de meeste wisten te gooien. Davyd gooide er 6, waar Joppe er 7 wist te gooien. Ook is er een karrevracht aan hoge finishes gegooid. 14 keer werd er een finish van 100 of meer doorgegeven. Uitworpen als 131, 137 en 146 (allen van Davyd), een 145 van Svilen Stefanov en een 150 van Paul Out, bleken niet genoeg. Het was Frank Poolen die vandaag de hoogste finish van 170 wist te gooien.

Dit jaar wordt de ranking mede mogelijk gemaakt door Café Quincy, My Dartstraining, Glenn's Job, Darts- en Biljartcenter de Snoek, Van Horne Brandstoffen, Kim Huybrechts en Dhanesh Misier. Allen bedankt voor de sponsoring! Zij zorgen er voor dat de prijzenpot voor de finaledag na 1 toernooi al op €1227,- staat!

Volgende week vrijdag zal de 2e ranking plaatsvinden. Je kunt je vanaf maandag 12.00 uur voorinschrijven op http://www.schrijfme.in

Tot dan!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws