2e Open De Walrus: winst voor Von Schukkmann en Helsemans/Stigter Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

2e Open De Walrus: winst voor Von Schukkmann en Helsemans/Stigter

2e Open De Walrus: winst voor Von Schukkmann en Helsemans/Stigter

Zondag 16 oktober mochten we ons opmaken voor de tweede editie van de Open De Walrus Singles & Koppels in De Walrus te Dordrecht. Waar we vorig jaar21 koppels en 51 singles mochten verwelkomen, wisten er dit jaar nagenoeg evenveel deelnemers de weg te vinden. Met 23 koppels konden we dan ook rond de klok van 11:00 van start gaan met het koppeltoernooi, welke in een poulefase aanving. Zonder echte verassingen werden de poules binnen twee uur afgewerkt, waardoor we tijdig met de knock-outfase konden beginnen.

In de verliezersronde kwamen de koppels Dave Roelse/Marian Levai en Ricardo Vrijhof/Rick van der Wijngaard na een mindere poulefase goed op gang en wisten zij zich ook te plaatsen voor de finale. Waar het koppel Vrijhof/Van der Wijngaard zich wist te ontdoen van Maurice Burgemeester/Jan Postma, Stefano Mus/Guenevere van Engelenburg en Maurice Le Grand/Sjonnie Visser, versloegen Roelse/Levai na een bye de koppels Patrick Huiskens/Kevin Hofland en Willy van Casteren/Danny Confurius.

In de finale ging de strijd gelijk op en bleken de koppels zeer aan elkaar gewaagd. Een laatste en beslissende leg bij een stand van 2-2 moest dan ook de uiteindelijke beslissing brengen. Deze viel in het voordeel van het koppel Roelse/Levai, die zodoende met een 3-2 overwinning de verliezersronde op hun naam schreven.

Kwartfinale:
Willy van Casteren/Danny Confurius 2-0 Larissa Fortuin/Jeffrey Le Grand
Dave Roelse/Marian Levai 2-1 Patrick Huiskens/Kevin Hofland
Melissa van Puffelen/Michelle van den Boogaard 0-2 Maurice Le Grand/Sjonnie Visser
Stefano Mus/Guenevere van Engelenburg 1-2 Ricardo Vrijhof/Rick van der Wijngaard

Halve finale:
Willy van Casteren/Danny Confurius 0-3 Dave Roelse/Marian Levai
Maurice Le Grand/Sjonnie Visser 0-3 Ricardo Vrijhof/Rick van der Wijngaard

Finale:
Dave Roelse/Marian Levai 3-2 Ricardo Vrijhof/Rick van der Wijngaard

In de winnaarsronde mochten Michael van der Veer/Zereso Zeverboom zich opmaken voor hun titelprolongatie. Waar zij vorig jaar nog in de finale te sterk waren voor het koppel Leen van Welie/Mike van Duivenbode, moesten zij echter ditmaal na een bye hun meerdere erkennen in Wesley Plaisier/Jaimy van Bavel, die op hun beurt in de halve finale te kort kwamen tegen Mitchell von Shukkmann/Ferry Beijleveld. In de wedstrijden daarvoor wisten zij ook aan de goede kant van de score te bleven tegen Demi van Gelder/Richard van Vliet en Dennis Faasen/Stefano van Engelen, waarmee zij zonder al te veel problemen de confrontatie in de finale konden aangaan met het koppel Andrew Helsemans Jeffrey Stigter. Ricardo van der Vloed/Thijs Otto wisten nog wel een leg van Helsemans/Stigter af te snoepen, waarna Alex van Emmerloot/Tony Buitelaar en Mareno Michels/Leen van Welie zonder legverlies aan de kant werden geschoven.

Waar het scorend vermogen van Helsemans/Stigter al in de voorgaande partijen naar voren kwam, was het er in de finale niet minder om. Daarnaast werden ook de vier belangrijke dubbels gegooid, waardoor zij met een 4-1 overwinning Von Schukkmann/Beijleveld naar de tweede plek verwezen en zij zich de winnaar mochten noemen van de tweede editie van de Open De Walrus Koppels.

Kwartfinale:
Michael van der Veer/Zereso Zeverboom 0-3 Wesley Plaisier/Jaimy van Bavel
Mitchell von Schukkmann/Ferry Beijleveld 3-1 Dennis Faasen/Stefano van Engelen
Nigel van Milligen/Erik van Rijswijk 1-3 Mareno Michels/Leen van Welie
Andrew Helsemans/Jeffrey Stigter 3-0 Alex van Emmerloot/Tony Buitelaar

Halve finale:
Wesley Plaisier/Jaimy van Bavel 1-3 Mitchell von Schukkmann/Ferry Beijleveld
Mareno Michels/Leen van Welie 0-3 Andrew Helsemans/Jeffrey Stigter

Finale:
Mitchell von Schukkmann/Ferry Beijleveld 1-4 Andrew Helsemans/Jeffrey Stigter

Rond de klok van 15:00 konden we van start met het singletoernooi, waar de 49 deelnemers wederom in een poulefase van start gingen. Door enkele zware poules moesten diverse winnaarsrondegangers, waaronder Leen van Welie, Michael van der Veer, Jaimy van Bavel en Ricardo van der Vloed, genoegen nemen met een plek in de verliezersronde.

Uiteindelijk waren het Jaimy van Bavel en Cees van Toorn die daadwerkelijk de finale van de verliezersronde wisten te bereiken. Waar Jaimy na de poule geen leg meer afstond aan Sheila de Man, Thijs Otto en Michael van der Veer, moest Cees er wat harder voor werken, maar na vier beslissende legs tegen achtereenvolgend Pascal Kerkhof, Melvin van Hulst, Ricardo van der Vloed en Leen van Welie lonkte ook voor hem de finale.

In de finale was Jaimy als favoriet bestempeld, ware het niet dat Cees flink tegengas gaf en zelfs een beslissende leg wist af te dwingen. En net als de voorgaande vier partijen wist Cees ook deze winnend af te sluiten en sleepte hij met een 4-3 overwinning de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:
Leen van Welie 2-0 Mirko Sepperoli
Ricardo van der Vloed 1-2 Cees van Toorn
Tristan Koedood 1-2 Michael van der Veer
Jaimy van Bavel 2-0 Thijs Otto

Halve finale:
Leen van Welie 2-3 Cees van Toorn
Michael van der Veer 0-3 Jaimy van Bavel

Finale:
Cees van Toorn 4-3 Jaimy van Bavel

Ook in het singletoernooi mochten we in de kwartfinale van de winnaarsronde afscheid nemen van de titelverdediger. Mareno Michels moest hier zijn meerdere erkennen in Ricardo Ham, die even daarvoor ook al te sterk was voor Tony Buitelaar en Wesley Plaisier. Echter viel voor Ricardo het doek in de halve finale. Na Zereso Zeverboom en Willy van Casteren bond Mitchell von Schukkmann ook Ricardo aan de zegekar en mocht hij zich gaan opmaken voor zijn tweede finale van de dag. Daarin mocht ook Andrew Helsemans zich gaan opmaken voor zijn tweede finale van de dag na sterke overwinningen op Stefano van Engelen, Maurice Burgemeester, Jeffrey Stigter en Nigel van Milligen.

In het begin van de finale ging de strijd gelijk op en hadden beide heren kansen om elkaar af te straffen wanneer er een dubbel werd gemist. Echter was de stand na zes legs keurig in evenwicht, maar begon het spel bij Andrew af te zwakken. Mitchell wist zich daar goed in te bijten en trok de laatste twee legs door het vuur, waarmee hij zich na een 5-3 overwinning in de finale de winnaar mag noemen van de tweede editie van de Open De Walrus Singles en de enveloppe gevuld met €200,- in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:
Wesley Plaisier 2-3 Ricardo Ham
Melissa van Puffelen 0-3 Mareno Michels
Mitchell von Schukkmann 3-1 Zereso Zeverboom
Wilco Mulder 0-3 Willy van Casteren
Stefano Mus 1-3 Alex van Emmerloot
Nigel van Milligen 3-2 Dave Roelse
Maurice Burgemeester 1-3 Andrew Helsemans
Jeffrey Stigter 3-2 Erik van Rijswijk

Kwartfinale:
Ricardo Ham 3-1 Mareno Michels
Mitchell von Schukkmann 3-0 Willy van Casteren
Alex van Emmerloot 1-3 Nigel van Milligen
Andrew Helsemans 3-2 Jeffrey Stigter

Halve finale:
Ricardo Ham 1-4 Mitchell von Schukkmann
Nigel van Milligen 2-4 Andrew Helsemans

Finale:
Mitchell von Schukkmann (81,2) 5-3 Andrew Helsemans (75,9)

Daarnaast waren Mitchell von Schukkmann, Andrew Helsemans en Mareno Michels met ieder vijf stuks verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de gegooide 180’ers. Ook kwam de hoogste finish van 152 uit handen van Mareno Michels. Beste dame werd Melissa van Puffelen, die na een eerste plek in de poule strandde bij de laatste 16 van de winnaarsronde.

Zondag 4 december zijn we weer te vinden in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel voor ons volgende open toernooi. Meer informatie volgt binnenkort, dus houd www.hw-darts.nl en https://www.facebook.com/darts.HWDarts/ goed in de gaten!

Tekst & foto: Patrick van den Boogaard

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws