2e ZomerRanking Café Quincy is prooi voor Kim Huybrechts, Venken 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

2e ZomerRanking Café Quincy is prooi voor Kim Huybrechts, Venken 2e

2e ZomerRanking Café Quincy is prooi voor Kim Huybrechts, Venken 2e

De voorinschrijving voor het toernooi liep op maandag al aardig storm, binnen enkele uren waren er al ruim50 inschrijvingen aangemeld. Uiteindelijk begonnen we aan het toernooi met 67 deelnemers, hiervan waren er 14 nieuwe spelers ten opzichte van het vorige toernooi. Enkele hiervan waren gerenomeerde spelers als Daniel Verdonschot, Jeffrey van de Ven, Joppe Bakens en als kers op de taart; Kim Huybrechts. Van laatst genoemde wordt natuurlijk heel veel verwacht, maar eerdere jaren bleek al dat het niet eenvoudig is om bij de Quincy het toernooi te winnen.

In de winnaarsronde waren het Davyd Venken en Kim Huybrechts die heer en meester waren. Davyd plaatste zich voor de finale aan de winnaars kant door overwinningen te boeken op Michel Menten, Bob Doelman, Kay Smeets, Danny Valkenborgh en Brian Meering. Kim imponeerde door zich zonder leg verlies te plaatsen voor deze finale met overwinningen op Kathy Geeraerts, Daniel Verdonschot, Colin Philippi, Paul Out en Jeffrey van de Ven. In deze finale kon Davyd geen vuist maken. Ondanks het eerste leg verlies wist Kim zich te plaatsen voor de finale aan het eind van de avond.

Aan de verliezerskant was het een waar slagveld. Zo moesten bijvoorbeeld beide finalisten van vorig toernooi al vroegtijdig het strijdtoneel verlaten, en vlogen enkele grote regionale spelers al vroeg uit het toernooi. Het was Sven Wens die vandaag wat recht te zetten had voor het vorige toernooi. Waar hij vorige week na 2 wedstrijden klaar was, wist hij vandaag betere zaken te doen. Nadat hij zijn 3e partij verloor van Jeffrey van de Ven, boekte hij overwinningen op Frank Poolen, Alain Piette, Rick Veugelers, Joppe Bakens en Brian Meering. Bij de laatste 4 stond hij weer tegenover Jeffrey, maar ook deze keer trok Jeffrey aan het langste eind.

Voor een plaats in de finale nam Jeffrey het op tegen Davyd Venken. In deze partij was Davyd scorend de baas en met een 4-1 overwinning plaatste hij zich voor de finale tegen Kim Huybrechts. Doordat beide spelers zijn eigen legs hielden, ging het tot 2-2 gelijk op. Daarna was het Kim die het initiatief nam door na zijn eigen leg te houden ook een break wist te forceren. Met een 4-2 tussenstand had hij nog maar 1 leg nodig, maar Venken liet het daar niet bij zitten en brak meteen terug. Zoals de tv-commentatoren altijd zeggen; Een break is pas een break als je vervolgens je eigen leg houdt. Dat deed Davyd daarna wel, en dus moest er een beslissende leg gespeeld worden. Deze leg had beide kanten op kunnen gaan. Beide spelers hebben pijlen voor de dubbel gehad, maar het was Kim die de wedstrijd in het slot gooide en hiermee wederom een toernooi bij Café Quincy op zijn palmares kon bijschrijven.

Er zijn vanavond 47 maximale 180 scores gegooid, waarvan Jeffrey van de Ven met 9 keer de hofleverancier was. Beide finalisten volgden op de voet met ieder 7 stuks. Ondanks de vele 180ers was dit de avond van de hoge finishes. Maar liefst 20 keer werd er een 100+ finish doorgegeven. Patrick Opbroek had hiervan de hoogste met een 160 uitworp.

Na de 10 rankingavonden plaatsen de beste 24 spelers zich voor de finaledag. De beste 7 toernooien tellen voor de eindranking, en even als andere jaren is er geen minimum aantal toernooien dat je moet spelen. Voor deze finaledag staat de prijzenpot na vanavond op €1458,-. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Café Quincy, Darts- en Biljartcenter de Snoek, Van Horne Brandstoffen, ERVÉ Bouwservice, Borduurstudio Elmar en Kim Huybrechts.

De huidige ranking is te vinden via deze link.

Aangezien we maximaal 80 spelers per toernooi kwijt kunnen werken we met een voorinschrijving. Iedere maandag zal deze voorinschrijving geopend worden op onze Facebookpagina, houd deze dus in de gaten!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws