4 Nations Tournament op 7 en 8 april op eigen bodem in Sevenum Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

4 Nations Tournament op 7 en 8 april op eigen bodem in Sevenum

4 Nations Tournament op 7 en 8 april op eigen bodem in Sevenum

In het weekend van 7 en 8 april staat de derde editie van het ‘4 Nations Tournament’ op het programma. Dit jaar is het aan Nederland om de organisatie op zich te nemen. Voor het eerst zal er ook een interland georganiseerd worden voor paradarters.

Het ‘4 Nations Tournament’ is een toernooi tussen de nationale teams van België, Luxemburg, Duitsland en Nederland. De landen mogen 8 heren, 4 dames, 4 jongens en 2 meisjes afvaardigen. Alle spelers spelen een single- en koppelwedstrijd tegen een speler uit één van de andere drie landen. Elke categorie speelt een eigen toernooi waarbij alle legs (singles 1 punt per leg, koppels twee punten per leg) meetellen voor het overall klassement.

Vorig jaar kroonden de Nederlandse jongens zich tot overall kampioen. De heren, dames en meisjes werden runner-up achter respectievelijk België en tweemaal Duitsland. Op de zondag liet Nederland zich opnieuw zien. Toon Greebe (heren), Wessel Nijman (jongens) en Lerena Rietbergen (meisjes) werden singlekampioen is hun categorie. Irina Armstrong uit Duitsland was de beste dame.

De 4 Nations zal worden gehouden op vakantiepark 'De Schatberg' in Sevenum. Deze locatie is bij verschillende darters al bekend, omdat hier ook jaarlijks een editie van het Dartsfestival wordt gehouden. Het park heeft veel mooie ruimtes en mooie huisjes voor de spelers. Kortom: aan de locatie zal het niet liggen!

In aanloop naar het toernooi volgt vanzelf meer informatie. Zo zal er een moment zijn waarop de Nederlandse teams bekend worden gemaakt en de spelers van de andere teams definitief zijn. Ook zal het complete speelschema gepubliceerd gaan worden.

Tekst: NDB Darts

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws