4e editie ProConnect Open Darts Zeeland heeft 2 nieuwe kampioenen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

4e editie ProConnect Open Darts Zeeland heeft 2 nieuwe kampioenen

4e editie ProConnect Open Darts Zeeland heeft 2 nieuwe kampioenen

Een prachtige dartdag op 29 augustus brachten 2 nieuwe kampioenen voort, te weten, Benito van de Pas in het heren toernooi, en onze Zeeuwse Karin Krappen bij de dames.

In de dames finale was Karin Krappen te sterk voor Kaylee van de Steen. Kaylee kwam zelfs met 4-1 voor. Karin wist de partij uiteindelijk te winnen met 5-4, nadat Kaylee in de 8e leg zelfs matchdarts heeft gehad. In de halve finales bij de dames sneuvelde de Zeeuwse Erica van Kooij tegen Karin Krappen en Kaylee van de Steen rekende af met Karin Kamphorst.

Het dames toernooi had ook nog een ander hoogtepunt. Cretienne Godschalk gooide de hoogst mogelijke finish van 170 uit bij de dames.

In de zinderende herenfinale nam Wesley Harms het op tegen Benito van de Pas, waarin Benito met 3-2 de partij, en daarmee de titel, naar zich toe wist te trekken. Het gooien op de bull bepaalde dat Benito mocht beginnen. En hoe! Hij begon gelijk met 2 keer een 180 te gooien. Helaas belandde de zevende pijl niet in het gewenste vakje, maar hij liet wel netjes een 48 staan die hij na twee beurten wist uit te gooien.

In deze finale werd er maar liefst elf keer 180 werd gegooid, 3 van Wesley en 8 van Benito, en gezien dat dit werd gedaan over 23 legs, mag je wel concluderen dat dit een finale was van een geweldig niveau.

De set standen:
Benito 1 Wesley 3
Benito 3 Wesley 2
Benito 2 Wesley 3
Benito 3 Wesley 2
Benito 3 Wesley 1

Wesley Harms schakelde in de halve finale met een 6-1 overwinning Maikel Nieuwenhuize uit, de laatst overgebleven Zeeuw in het heren toernooi. Maikel is daarmee de beste Zeeuw in de geschiedenis van ons toernooi.

De andere halve finale was er ook eentje om in te lijsten. Benito rekende hierin af met Jermaine Wattimena, die de partij helaas niet naar zich toe wist te trekken, nadat hij in de 6e leg een 4-1 voorsprong niet wist uit te bouwen naar 5-1. Dat was het begin van een fenomenale inhaalrace van Benito die de partij uiteindelijk won met 6-5.
In het herentoernooi gooide Tommy Legius een 170 check-out.

Al met al een geslaagd toernooi die veel mooie dartsmomenten heeft gehad, en zou nooit mogelijk zijn geweest zonder de inzet van alle vrijwilligers.

Dank ook aan onze sponsoren die ook hebben bijgedragen aan de realisatie van dit Zeeuwse evenement. Op naar het 5e toernooi.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws