Ahmad Ahmaddy eerste winnaar Open Aadorp, Klomp runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Ahmad Ahmaddy eerste winnaar Open Aadorp, Klomp runner-up

Ahmad Ahmaddy eerste winnaar Open Aadorp, Klomp runner-up

Open Aadorp 2014. Vier weken voor 19 december was er nog geen sprake van een toernooi maar afgelopen vrijdag was er een volwaardig toernooi compleet met podium banen en walk-on girls. Daar waar er zich 64 personen hadden opgeven en er een lijst was met 5 reserve spelers kwamen we uiteindelijk toch maar aan 58 deelnemers. Heel jammer! Zeker omdat we op de dag zelf wel 32 personen hebben afgewezen . We gingen voor een kwalitatief goed toernooi en dat was de reden dat we ook niet meer mensen hebben aangenomen.

Er werd begonnen met 15 poules waarin het speltype 501 best of 5 legs werd gespeeld. Om 21.30 uur waren alle poules klaar en konden we verder met de winnaars en verliezersronde. Het niveau in de winnaarsronde was heel hoog waardoor er gelijk al verrassende uitslagen waren en favorieten vroeg tijdig afscheid namen van het toernooi. Uiteindelijk werden de finales op het podium gespeeld waarbij kosten nog moeite waren gespaard. Er was speciale verlichting aangebracht en er waren ook 2 walk-on girls die de finalisten, met begeleiding van hun eigen opkomst muziek, naar het podium brachten.

De finale van de verliezersronde werd uiteindelijk gespeeld door René Beernink en Alberto Ardesch. In deze partij ontbraken de hoge scores maar werd het op het eind spannend en de moest de laatste en beslissende 7 leg uitkomst bieden. Uiteindelijk was het Alberto Ardesch die iets scherper was en de verliezersronde op zijn naam schreef. De winnaarsronde werd uiteindelijk gespeeld door Hans Klomp en Ahmad Ahmaddy. In de eerste 2 legs ging het gelijk op maar toen begon Ahmad zijn punten te raken en werd uiteindelijk de eerste winnaar van de Open Aadorp 2015.

Verliezersronde kwartfinales
Jan van de Bulk - Rene Beernink 2-3
Gerwin Plaggenmast - Wim Astelijner 2-3
Alberto Ardesch Boyd - Hoevenberg 3-0
Patrick Koops Ronald - van Wezel 3-2

Halve finales
Rene Beernink - Wim Astelijner 3-0
Alberto Ardesch - Patrick Koops 3-2

Finale
Rene Beernink - Alberto Ardesch 3-4

Winnaarsronde kwartfinales
Hans Klomp - Tim Koster 4-3
Marcel Snippe - Stefan Post 4-3
Ahmad Ahmaddy - Chiel ter Haar 4-1
Kenny Doktor Eddy - Fokke 4-1

Halve finales
Hans Klomp -Marcel Snippe 0-4
Ahmad Ahmaddy - Kenny Doktor 4-3

Finale
Hans Klomp - Ahmad Ahmaddy 1-5

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws