Anoop Ramdajal domineert tijdens het Marinestad Open, Samuels 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Anoop Ramdajal domineert tijdens het Marinestad Open, Samuels 2e

Anoop Ramdajal domineert tijdens het Marinestad Open, Samuels 2e

Afgelopen zaterdag 11 April werd in de Marine Onder officiëren Club te Den Helder het 3e Marinestad Open Dartstoernooi georganiseerd door Dartclub Bull’s Eye met ondersteuning van Mulder Beheer en Trendy’s Kapsalon. Ruim 70 darters uit Noord Holland, maar ook uit de omgeving van Almere en Rotterdam, streden in een koppels- en singeltoernooi om de prijzen.

De dag begon met 36 koppels die allen hun best deden om de finale te bereiken. Voor de halve finale van het koppeltoernooi kwalificeerde zich drie Helderse koppels en een koppel uit Rotterdam. In een Helders onderonsje wisten Jeroen Samuels en Erik Hermans zich in een zeer spannende partij te plaatsen voor de finale ten koste van Jeffrey de Keijzer en Brandon Zonneveld, 4-3. In de andere halve finale waren de Rotterdammers Anoop Ramdajal en Peter Klein veel te sterk voor Bart den Ouden en Richard Bruul. Zij wonnen deze partij met 4-0.

De finale werd een waar dartsspektakel. Veel andere dartswedstrijden werden stil gelegd om te kunnen kijken naar de eindstrijd. In een kwalitatief hoge wedstrijden ging het gelijk op tot 2-2. Daarna namen de Heldenaren Samuels en Hermans het initiatief en liepen uit tot een 4-2 voorsprong. Echter lieten de Rotterdammers zien dat ze over veerkracht beschikten. Ze kwamen terug tot 4-4 en uiteindelijk wisten Ramdajal en Klein de titel te veroveren in het koppeltoernooi. De derde plek ging naar Jeffrey de Keijzer en Brandon Zonneveld.

Na het koppeltoernooi was het tijd voor de singels. 64 singels gingen strijden om de grote wisselbeker en de titel van het Marinestad Open. Het koppeltoernooi was een goede voorspelling van het singeltoernooi, aangezien drie van de vier halve finalisten ook in de finale van het koppeltoernooi hadden gestaan. De halve finales stonden allebei in het teken van Den Helder tegen Rotterdam. In de eerste halve finale stond Jeroen Samuels tegen over Peter Klein. Klein had vorig jaar de titel op zijn naam geschreven en wilde graag zijn titel verdedigen. Echter bleek de Samuels te sterk voor de Rotterdammer. In de andere finale wist juist de Rotterdammer te winnen. Anoop Ramdajal plaatste zich, net als eerder die dag voor de koppels, voor de finale van de singels. In een spannende wedstrijd werd Arjen Lont verslagen.

Daardoor had het toernooi weer twee Den Helder – Rotterdam wedstrijden. Als eerst mochten Klein en Lont het gaan uitvechten om de derde plaats. In een bij vlagen slordige wedstrijd wist Lont, gesteund door de toeschouwers, titelhouder Klein te verslaan met 4-0. Anoop Ramdajal en Jeroen Samuels mochten bepalen wie de derde titelhouder van het Marinestad Open zou worden, nadat zij eerder al tegenover elkaar hadden gestaan in de finale van het koppeltoernooi. De wedstrijd begon wat zenuwachtig en beide heren haalden niet het niveau van de eerdere finale. Na een 1-1 tussen stand liep Ramdajal uit naar een 3-1 voorsprong. Samuels leek te zijn verslagen maar wist zijn knap terug te vechten tot 3-3. In de zevende leg wist Ramdajal met een 109 finish de strijdlust van Samuels te breken en besliste in de volgende leg de wedstrijd met 5-3. Hierdoor is Ramdajal na Marco Smit en Peter Klein de derde Rotterdammer die beslag weet te leggen op de titel van het Marinestad Open.

De Uitslagen

Singels – Winnaarsronde
1e Anoop Ramdajal
2e Jeroen Samuels
3e Arjen Lont
4e Peter Klein

Singels – Runners Up
1e Patrick de Vries
2e Dimitri Wielders
3e Jona Jacobs
4e Joffrey Angevare

Koppels – Winnaarsronde
1e Anoop Ramdajal / Peter Klein
2e Erik Hermans / Jeroen Samuels
3e Jeffrey de Keijzer / Brandon Zonneveld
4e Bart den Ouden / Richard Bruul

Koppels – Runners Up
1e Janko Hoekstra / Robert Doornbosch
2e Wayne Smith / Jan Briefjes
3e Mike van Dolderen / Marco Gouwswaard
4e Jeff van Leth / Cliff Oosten

Beste Dame - Isla Eelman
Meeste 180 - Anoop Ramdajal (7)
Hoogste finish - Rick Rinderman (150)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws