Belangrijke informatie voor potentiële spelers Nederlandse selectie Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Belangrijke informatie voor potentiële spelers Nederlandse selectie

Belangrijke informatie voor potentiële spelers Nederlandse selectie

Op zondag11 mei wordt in Den Haag het NDB Rankingseizoen 2013-2014 afgesloten. Na de finales zal op die dag bekend worden wie zich naast Aileen de Graaf en Danny Noppert een jaar lang Nederlands rankingkampioen mogen noemen. Ook zal op dat moment duidelijk zijn welke spelers via de ranking geplaatst zijn voor de Nederlandse selectie. Voor de spelers die hiervoor in aanmerking komen volgt hieronder belangrijke informatie.

Waar voorheen de ranking op het laatste moment 'gewogen' werd, waarbij de twee slechtste resultaten weggestreept werden, is dat dit jaar niet meer het geval. Het 'wegen' zorgde altijd voor veel verwarring en is sinds de gedeeltelijke verandering van de opzet, door toevoeging van bijvoorbeeld de Dutch Open Darts, niet meer wenselijk. Wel geldt een deelnamecriterium, om je vanuit de NDB Ranking te kunnen plaatsen voor de selectie mag je maximaal twee NDB Rankingtoernooien (ook de Dutch Open telt als geranked toernooi mee) gemist hebben en moet je meegedaan hebben aan de Gesloten Nederlandse Kampioenschappen. Check vooral even het selectiereglement senioren en selectiereglement junioren zoals op 1 januari 2013 voor dit seizoen vastgesteld.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws