Benito van de Pas wint Open De Valk in Dongen, Willy van de Wiel 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Benito van de Pas wint Open De Valk in Dongen, Willy van de Wiel 2e

Benito van de Pas wint Open De Valk in Dongen, Willy van de Wiel 2e

Zondag 11 oktober j.l. vond voor de 28e keer Open De Valk darts plaats in Café De Valk in Dongen. Dankzij de medewerking van Café De Valk hing er aan het toernooi een prijzenpot van ruim € 800. Er werd gespeeld om het single, dames en koppelkampioenschap.

De opkomst was weer goed te noemen. Vooral veel kwaliteit aan de start, net teruggekeerd uit Dublin waren de P.D.C. toppers Benito van de Pas en Kim Huybrechts aanwezig.

Vorig seizoen won Benito van de Pas het single toernooi en Benito won samen met Willy van de Wiel ook de titel bij de koppels. Benito en Willy waren aanwezig om hun titel te verdedigen en deden dat met verve.

Er werd gestart met de koppelwedstrijden. Door winst op Jaimy Jacobs en Mike de Decker werden Benito van de Pas en Willy van de Wiel finalisten. Kim Huybrechts en Jeffrey van Egdom haalde de finale door winst op Johan Smulders en Robin Huysmans.

In de finale ging de winst met 5-1 naar Willy en Benito, die daarmee hun titel prolongeerde.

De verliezersronde werd gewonnen door Patrick van Gelder en Jurgen Aerts die met 3-2 wonnen van Bob Renard en Bruno Akkermans.

De hoogste uitworp goed voor € 20 ging naar Latur Tienen met 153 punten. Verders waren er uitworpen van Benito van der Pas 150 en 136,ook Jaimy Jacobs gooide 150 uit. Kim Huybrechts had een 141 finish, Robin Huysmans en Jeffrey van Egdom 136. Willy van de Wiel gelukte dat vanaf 117, Jaimy van Bavel gooide 106 en Kenny Driessens 104 uit.

Hierna gingen de singles van start.

Benito van de Pas ging ook naar zijn 2e finale van de dag door winst op Andy Lammens, Wilco Vermeulen, Jaimy van Bavel en Kim Huybrechts (Kim gooide wel een 10 darter).

Ook koppelmaatje Willy van de Wiel ging naar zijn 2e finale na zeges op Mike de Decker, Ceken Ponnetsky, Kenny Driessens en Corné van Mastrigt.

In de finale nam Willy een 3-0 voorsprong, maar daar bleef het ook bij de 6 daaropvolgende legs waren voor Benito die met 6-3 de titel open de valk wederom voor zich opeiste, voor de derde keer op rij en pakte hiermee tevens de dubbel.

Mike de Decker won met 4-3 van Roger Hellebrand in de finale van de verliezersronde.

De hoogste uitworp, goed voor € 30, was voor Benito van de Pas met 146 punten.

Kim Huijbrechts gooide 130 en 2 keer 121 uit. Willy van de Wiel had een 120 en Jaimy van Bavel een 110 finish.

De finale in het damestoernooi ging tussen Marjolein Noijens die van Ingrid van Wanrooij won en Dana Verhaegen die Mieke Vankeirsbulck versloeg.

Marjolein won met 4-0 en gooide met 76 ook het hoogst uit bij de dames. In totaal werd er maar liefst 85 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een gratis consumptie.

Benito van de Pas evenaarde het record meeste 180’ers op 1 toernooi, n.l. 17, op naam van Willy van de Wiel. Ook de 23.400e 180 werd een prooi voor Benito wat hem nog 25 euro extra opleverde.

Willy van de Wiel scoorde er 13, Kim Huybrechts had er 11 stuks, Mike de Decker 6. 4x 180 was er voor Jaimy van Bavel. 3x 180 lieten Roger Hellebrand, Latur Tienen, Dean de Wulf en Bruno Akkermans noteren. 2x 180 was er voor Wilco Vermeulen, Bob Renard, Corné van Mastrigt, Kenny Driessens en Wiek Claassen. 1x 180 scoorden Glenn Leijsen, Jurgen Evers, Robin Huysmans, Dennis van Strien, Leandro Paz, Peter Driessens, Marjolein Noijens, Dana Verhaegen, Jurgen Aertsen , Benny Camps, Johan Smulders en Rebecca de Jonge.

De uitslag:

WINNAARS SINGLE -
1. Benito van de Pas € 200
2. Willy van de Wiel € 100
3. Kim Huybrechts € 50
3. Corné van Mastrigt € 50
5. Jurgen Aerts
5. Wiek Claassen
5. Jaimy van Bavel
5. Kenny Driessens

Kijk ook op www.falkie.nl

Volgende toernooi voor de ranking op zondag 18 oktober, single en koppels.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws