Blik op de belangrijkste regels en wijzigingen van nieuwe NDB ranking Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Blik op de belangrijkste regels en wijzigingen van nieuwe NDB ranking

Blik op de belangrijkste regels en wijzigingen van nieuwe NDB ranking

Komende zondag zal het rankingseizoen 2015-2016 van start gaan met de Open Rotterdam in Sportcentrum Vlaardingen. Zoals altijd zullen er weer zes rankings georganiseerd worden:- Aspiranten (t/m 13 jaar)- Meisjes (t/m 17 jaar)- Junioren (Jongens van 14 t/m 17 jaar)- Dames- Heren B- Heren A

Voor een overzicht van alle NDB rankingtoernooien die dit jaar op het programma staan klik hier.

Nieuw NDB Rankingreglement
Het NDB rankingreglement voor seizoen 2015-2016 vindt u hier. De belangrijkste punten worden hieronder toegelicht.

Wie mag er deelnemen?
Alle spelers met de Nederlandse nationaliteit die niet in het bezit zijn van een PDC-tourcard kunnen deelnemen aan de NDB Rankingtoernooien.
Een uitzondering is het heren B toernooi. Hier mag iedereen aan deelnemen behalve als je actief bent in de SuperLeague.

Wanneer moet ik een NDB-nummer hebben of aanvragen?
Als je eenmalig aan een NDB rankingtoernooi wil deelnemen, hoef je geen NDB nummer aan te vragen. Echter, als je punten wil verdienen voor de ranking dien je altijd een NDB Rankingnummer te hebben of aan te vragen. Dit kan op de dag van de toernooien aan de wedstrijdtafel. Om een NDB nummer aan te vragen dien je lid te zijn van een bij de NDB aangesloten lidorganisatie. Jouw lidnummer van de lidorganisatie heb je nodig bij het aanvragen van een NDB-nummer.
Wederom is de heren B categorie de uitzondering. Als je punten wil verdienen voor de Heren B ranking dien je wel een nummer te hebben of aan te vragen, maar je hoeft daarbij geen lid te zijn van een lidorganisatie.

Heren A of Heren B?
Om beter in te kunnen spelen op het niveau van verschillende darters, en het dus voor iedereen leuker te maken, worden er voor het derde opeenvolgende jaar tijdens de NDB Rankings twee verschillende herentoernooien georganiseerd. Beide categorieën kennen een eigen prijzenverdeling en speelformat. Zo zal er in de Heren A categorie vanaf de laatste 64 best of 7 worden gespeeld en speelt de Heren B categorie tot en met 96 deelnemers in poules. In de poules wordt er best of 3 gespeeld en in de knock-out best of 5. Met uitzondering van SuperLeague spelers mag iedereen deelnemen aan de Heren B categorie.

De ranking van de Heren A categorie zal aan het einde van het seizoen o.a. bepalend zijn voor het vormen van de Nederlandse selectie. Daarnaast ontvangen de hoogst geklasseerden zoals altijd geldprijzen. De hoofdprijs bij de ranking van de Heren B zal een compleet verzorgd VIP weekend voor de Dutch Open Darts zijn.

Niet-schrijvers
Zoals de (ervaren) darter weet, kan een wedstrijd niet gespeeld worden zonder een schrijver. Dit is vaak de verliezer van de voorgaande partij op het betreffende bord. De NDB houdt sinds vorig seizoen een lijst bij van spelers die het niet op kunnen brengen om hun sportieve plicht te vervullen. Deze lijst is hier te vinden. Mocht een speler op deze lijst voor een tweede keer binnen twee jaar in de fout gaan, volgt een schorsing voor het NDB Rankingcircuit.

Nieuwe poule indeling
In tegenstelling tot vorig seizoen zal er dit jaar niet meer gespeeld worden in poules van vijf of zes spelers. Omdat dit regelmatig voor vertraging zorgde, wordt er komend seizoen alleen nog gespeeld in poules van drie of vier spelers. De precieze pouleverdeling per deelnemersaantal vindt u in het reglement.

Seeding
Tijdens de NDB Rankingtoernooien worden acht heren, vier dames, vier junioren, twee meisjes en twee aspiranten geseed. Bij de heren B vindt geen seeding plaats. Komende zondag wordt er tijdens de eerste ranking alleen geseed bij de heren en de dames en dat gebeurt op basis van de ranking van vorig seizoen. Wesley Harms en Aileen de Graaf zullen dus, indien aanwezig, als eerste worden geseed.

Kledingreglement
Spelers die deel willen nemen aan de ranking dienen zich te houden aan het kledingreglement van de NDB Ranking. Dit reglement is de laatste jaren flink versoepeld en vindt u hier.

Voor meer informatie klik hier.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws