Van Boxtel wint 4e rankingavond Schutskamp ten koste van Waalboer Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Van Boxtel wint 4e rankingavond Schutskamp ten koste van Waalboer

Op dinsdag 27 september was Sportcafé de Schutskamp in Den Bosch was weer toneel van de vierde Poules Rankingavond van de vierde cyclus, dit is een cyclus van 10 rankings en een finale avond. De speeldagen vinden elke dinsdag plaats. De finaledag zal plaats gaan vinden op 15 november.

Afgelopen dinsdag hadden we een rustige avond met een 22 tal darters. Het niveau was hoog, de 180’ers en 100+finishes vlogen om de oren.

De 22 spelers werden verdeeld twee poules van 3 en vier poules van 4. Dit zorgde voor een snellere doorstroom in de knock-out. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee zich voor de winnaarsronde. De overige spelers van de poule gingen naar de verliezersronde.

In de halve finale winnaarsronde stonden bovenaan de sheet Erwin van Boxtel en Richard de Bie tegenover elkaar. Erwin domineerde de wedstrijd en wist met 4-0 te winnen. Richard de Bie nam hiermee wel weer de koppositie op de ranking over van Leo Hendriks die een ronde eerder sneuvelde.

Aan de andere kant van de sheet stonden Jordy Waalboer en Ferry van de Heuvel tegenover elkaar. Tot 2-2 ging het gelijk op. Jordy drukte hierna door en won de partij met 4-2.

In de finale van de winnaarsronde wist Jordy maar met moeite de dubbel te vinden. Erwin profiteerde optimaal en trok zo de finale met 5-2 naar zich toe.

In de finale van de verliezersronde stonden Dennis van de Steen en Peter de Jong tegenover elkaar. Dennis wist de eerste ranking van deze cyclus te winnen, maar moest door een zware poule deze keer genoegen nemen met de verliezersronde. Deze werd dan ook door hem gedomineerd; enkel doordat hij onzorgvuldig op zijn dubbel was kon Peter goed profiteren. Echter bij een 3-2 voorsprong was Dennis net op tijd met uitgooien, hij wist de partij te winnen met 4-2.

Er werden in totaal twintig 180’ers gegooid. Jordy Waalboer had de meeste met 5 stuks en werd gevolgd door Erwin van Boxtel met 3 stuks.

Er vielen in totaal vijf 100+ finishes te noteren, waarbij Francois vd Dungen de hoogste had met 125.

De Mysterypot was gevallen! Nadat drie weken geleden €250,- was gevallen,wist Peter de Jong de gewenste 112 uit te gooien en won hiermee €63,50. Volgende week starten we weer met een nieuwe Mysteypot.

De 9-darter was ook nog niet gegooid, de pot stijgt hierdoor naar €184,25 en gaat door naar de volgende rankingavond.

Zoals al eerder gezegd zal de finaleavond aanstaande plaats vinden op 15 november.
De volgende rankingavond is op dinsdagavond 04 oktober.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl, Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.