British Darts Organisation komt met wereldkampioenschap voor jeugd Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

British Darts Organisation komt met wereldkampioenschap voor jeugd

British Darts Organisation komt met wereldkampioenschap voor jeugd

De British Darts Organisation heeft bekend gemaakt een BDO Jeugd wereldkampioenschap te gaan organiseren. Het toernooi zal al tijdens de aanstaande editie van de Winmau World Masters op 8 oktober worden gespeeld en is toegankelijk voor alle spelers die op 8 januari 2015 nog niet de leeftijd van 18 hebben bereikt, uitgezonderd leden van de PDPA. PDC-spelers zijn dus uitgesloten van deelname aan dit BDO wereldkampioenschap voor de jeugd. Het inschrijfbedrag voor dit toernooi bedraagt 10 pond.

Op woensdag 8 oktober zal het toernooi voorafgaand aan de Winmau World Masters en op dezelfde locatie in Hull volgens een knock-out systeem worden gespeeld. Dit zal worden gespeeld tot de finale bekend is. Deze finale zal vervolgens pas maanden later op 8 januari 2015 worden gespeeld op de Lakeside 2015.

Sue Williams, voorzitter BDO “Dit is geweldig nieuws voor jonge dartsspelers over de hele wereld. Dit is een ontzettend belangrijke stap in het jeugdprogramma dat de British Darts Organisation heeft opgezet. Het is tevens de perfecte springplank voor jeugdspelers om zich vanaf de vloertoernooien de schijnwerpers in spelen op het grote podium. Het is helemaal mooi dat ze op het podium mogen spelen waar hun dartshelden ook hun kunsten zullen vertonen.”

“Het is het initiatief waar ik met het meeste enthousiasme aan heb gewerkt tot op heden en het kan enkel leiden tot meer succes. Voor dit nieuwe toernooi is het bovendien erg mooi dat dit nu onderdeel gaat uitmaken van de World Championship Lakeside waardoor het via BBC TV ook nog eens miljoenen kijkers zal trekken.”

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws