Nederland prolongeert overtuigend Challenge of the Lowlands-titel Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Nederland prolongeert overtuigend Challenge of the Lowlands-titel

Nederland prolongeert overtuigend Challenge of the Lowlands-titel

Het Nederlands team heeft met overmacht de Challenge of the Lowlands gewonnen. Hiermee prolongeert Oranje de titel nadat ze vorig jaar ook al de eerste editie op vakantiepark CenterParcs de Vosseremen in Lommel, België, naar zich toe wisten te trekken. Toen stond na afloop een score van 258 voor Nederland tegen 196 voor België op het scorebord. Deze editie wist Nederland het toernooi dermate te domineren dat ze met ruim100 punten verschil de dagzege hebben veilig gesteld. De eindstand kwam uit op 276 voor Nederland tegen 160 voor België.

De zaal in Veldhoven was ingericht met een podium en acht wedstrijdbanen. Op het podium werden de teamwedstrijden gespeeld en op de overige wedstrijdbanen werden de singles en koppels gespeeld. Iedere speler speelde twee teamwedstrijden, drie singles en drie koppels.

Voor het alle uitslagen per categorie zie onderstaande links:
Meisjes
Jongens
Dames
Heren A Nederland
Heren B Nederland
Heren A België
Heren B België

Voor de teamindeling van beide landen klik hier.

Eindstand scorebord: Nederland - België 276 - 160

Update 11:30 uur: De eerste wedstrijden zijn reeds gespeeld en de tussenstand is momenteel 24-13 in het voordeel voor Nederland. Hierboven wordt de tussenstand live bijgewerkt na iedere ronde.

Update 11:45 uur: Nederland opent deze ochtend heel sterk en na nog geen uur spelen staan ze al ruim voor met op moment van schrijven 41 legs voor Oranje tegen 19 legs voor de in het rood spelende België.

Update 12:15 uur: Kevin Doets gooit zojuist op het podium een 129-finish op de bulls-eye met zijn tegenstander wachtend op een dubbel. Tussenstand staat inmiddels op 67-38 in het voordeel van Nederland.

Update 12:45 uur: België maakt wat goed op de achterstand maar met 30 punten verschil blijft het een heel groot verschil tussen Nederland en België. Huidige tussenstand bedraagt 74 voor Nederland tegen 44 voor België.

Update 13:30 uur: Ondanks de huidige tussenstand is het verschil tussen Nederland en België niet in alle categorieën zo groot zoals de stand doet schetsen. Met name bij de jongens is het verschil in werkelijkheid erg klein.

Update 13:45 uur: Nederland kan de voorbereidingen voor het feest alvast in gang gaan zetten. Met een stand van 115-66 lijkt België de titelprolongatie van Nederland niet meer in de weg te kunnen staan.

Update 14:00 uur: Met een tussenstand van 120 tegen 70 in het voordeel van Nederland gaan beide teams lunchen. Rond de klok van 14:30 uur wordt het toernooi weer hervat.

Update 15:00 uur: Na de lunch is het toernooi weer hervat en Nederland zet direct weer een sprint in. Na de pauze heeft Nederland 14 legs gewonnen tegen 3 van België waarmee de tussenstand uitkomt op 134-73.

Update 15:15 uur: In de individuele tussenstand prijken de namen van Sven Groen en Jeffrey de Zwaan (Nederland) bovenaan bij de heren met beiden 18 gewonnen legs. Bij de dames staat Sharon Roosen (Nederland) aan kop met 15 gewonnen legs. Bij de jeugd zijn het Lorenzo Schmelcher (België) en Veerle Hamelink (Nederland) met respectievelijk 12 en 13 legs die het beste presteren in hun categorie.

Update 17:00 uur: De tussenstand is uitgelopen naar 198 voor Nederland tegen 117 voor België.

Update 17:45 uur: De hoop dat België de achterstand nog zou goedmaken op Nederland is allang vervlogen. De vraag is nu of België vernederd gaat worden met meer dan 100 legs verschil. Huidige tussenstand: 227-132.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws