Landman winnaar 3e editie Open SPOC Wijhe, Bekema runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Landman winnaar 3e editie Open SPOC Wijhe, Bekema runner-up

Landman winnaar 3e editie Open SPOC Wijhe, Bekema runner-up

Zaterdagmiddag 16 april tijd voor alweer het 3e OPEN SPOC Wijhe single toernooi. In Grandcafe ’t Spoc te Wijhe gingen 80 darters met elkaar de strijd aan voor de hoofdprijs van 600 euro. Gisteren kwamen al 88 koppels op ons koppeltoernooi af. De organisatie kan dus tevreden terug kijken op de deelnemers aantallen van dit weekend.

Wederom hadden vele lokale, regionale en deelnemers van buitenaf zich ingeschreven voor het 3e Open Spoc Wijhe single toernooi. Bekende namen als Christian Kist, Sven Groen, Ron Meulenkamp, Vincent Kamphuis, Jeffrey Bekema en Mike de Decker stonden dit jaar op de deelnemerlijst. Titelverdediger Jelle Klaassen was er deze single editie jammer genoeg niet bij, waardoor wij een nieuwe winnaar mochten verwachten.

Wedstrijdleiding, Sayen Runge en Kirsten Fransen, verdeelden de 80 darters over 20 poules. Het toernooi verliep voorspoedig, de sfeer was wederom gezellig te noemen en ook het dartniveau van deze middag was weer top. Een ideale zaterdagmiddag dus.

In de verliezersronde ging de finale tussen de SDC spelers Patrick van Langen en Dennis van der Veen. Beide heren belanden helaas in de verliezersronde door een lastige poulefase. Het werd een spannende finale. Patrick nam snel een voorsprong, maar door 4 keer 180 te gooien, vocht Dennis zich terug in de wedstijd. Uiteindelijk wist Patrick van Langen aan het langste eind te trekken, met een 4-3 overwinning mocht hij de verliezersronde op zijn naam schrijven.

De winnaarsronde bracht spannende en boeiende wedstrijden. Zo schakelde Arjan Konterman uit Staphorst Mike de Decker & Ron Meulenkamp uit, om vervolgens zijn meerdere te erkennen in Jan de Weerdt. In een knotsgekke wedstrijd wist Chris Landman een 0-3 achterstand om te turnen in een 4-3 overwinning en schakelde hiermee, de lokale favoriet, Sven Groen uit. Jeffrey Bekema won van Vincent Kamphuis in de kwartfinale.

Uiteindelijk ging de finale tussen Jeffrey Bekema uit Harderwijk en de Wapenvelder Chris Landman. Dit beloofde een mooie wedstrijd te worden! Al vrij snel leek het erop dat Jeffrey Bekema er met de winst vandoor zou gaan. Binnen de kortste keren stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord. Vanaf dat moment begon de opmars van Chris Landman. Vele darters zullen jaloers zijn hoe makkelijk Chris de pijlen naar het bord toewerpt. Waar Jeffrey snel een 4-1 voorsprong pakte, zo maakte Chris er vrij snel 4-5 in zijn voordeel er van. De laatste leg begon Jeffrey nog met een 180 score, maar Chris antwoorde met 140,100,140 om vervolgens na 12 pijlen op dubbel 14 te staan. Koelbloedig maakte Chris Landman dit klusje af. Hij wist de finale met 4-6 te winnen en de hoofdprijs van 600 euro mee naar huis te nemen.

Hoogste finish van de dag ging naar Martin Nijmeijer uit Staphorst, die met een 160 finish 100 euro wist te winnen. Beste Wijhenaar tijdens het single toernooi werd Sebastiaan Barneveld, hij bereikte de laatste 16 in de winnaarsronde.

Als afsluiter wil de organisatie iedereen bedanken voor zijn of haar komst naar Grandcafe ’t SPOC en wil jullie volgend jaar graag weer verwelkomen tijdens de 4e editie. We willen graag onze sponsoren bedanken voor het steunen van dit toernooi. Zonder hun hulp kunnen we dit gezellige en leuke toernooi niet organiseren!

Winnaarsronde OPENSPOCWIJHE singletoernooi:

Kwartfinales:
Jan de Weerdt – Arjan Konterman
Jeffrey Bekema – Vincent Kamphuis
Henk Dozeman – Robbin Seubring
Pieter Romkes – Chris Landman

Halve finales:
Arjan Konterman – Jeffrey Bekema
Henk Dozeman – Chris Landman

Finale:
Jeffrey Bekema – Chris Landman 4-6

Verliezersronde OPENSPOCWIJHE singletoernooi:

Kwartfinales:
Arnoud Kolk – Kevin Veenstra
Peter Marissen – Patrick van Langen
Jordy Meijer – Dennis van der Veen
Ewald van der Zwaag – Sander Boers

Halve finales:
Dennis van der Veen – Ewald van der Zwaag
Patrick van Langen – Arnoud Kolk

Finale:
Patrick van Langen – Dennis van der Veen 4-3

Fotografie: Jos Groen

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws