Column: Een Chinees, Nederlander en Amerikaan lijden schipbreuk Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Column: Een Chinees, Nederlander en Amerikaan lijden schipbreuk

Column: Een Chinees, Nederlander en Amerikaan lijden schipbreuk

Bij darten kennen we vele termen en aansporingskreten. Het “Lekker joh”, “Strak zat”, “Net zo makkelijk” etc. etc. zal menig darter bekend in de oren klinken. Het aanmoedigen heeft nut, al is het alleen maar om de tegenstander te laten voelen, dat er druk op staat. Een aantal jaren geleden was het bij ons team standaard om in de auto op weg naar het darten, een mop te vertellen. Vaak erg leuk en erg ontspannend. De clou van de volgende mop, die velen van jullie wel zullen kennen, bleef jaren onze dartskreet:

Een Chinees, een Nederlander en een Amerikaan lijden schipbreuk, ze zien een eiland en zwemmen er snel heen. De Amerikaan neemt gelijk de leiding en verdeelt de taken: Tegen de Nederlander: “You take care of the food”. Tegen de Chinees: “You take care of the supplies. And I’ll take care of the wood” Een ieder gaat op pad… Al snel komen de Amerikaan en de Nederlander terug, ze hebben hout en eten bij zich. Daarna is het wachten op de Chinees en maar wachten en maar wachten. Na een tijdje zegt de Amerikaan: “Het wordt zo donker! Laten we hem gaan zoeken”.

Ze lopen vanaf het strand in de schemering naar het bos. Net in het bos aangekomen, springt de Chinees uit een boom en gilt: “SUPPLIES!” Jullie kunnen je voorstellen dat het “Supplies” te pas en te onpas door mij en mijn maatjes werd geschreeuwd. Laatste dubbel erin, een team verslaan die boven je staat, slecht leg en toch winnen met een hoge uitgooi, iedere finish boven de 60, enz. enz…Supplies!

Sierd de Vos introduceerde in de voetbalverslaggeving de uitroep: “Koekoek”. Velen namen dit over en bijna niemand kon meer om de vogeluitroep heen. Dit tot ergernis van Johan Derksen. En ik moet eerlijk zeggen, als Derksen zich aan bepaalde humor ergert, ik het vaak wel leuk vind. De poep en plas humor van hem boeit me niet zo, maar de uitroepen van Sierd wel! Bijna verzuipend in Brazilië liet De Vos ons een andere dimensie zien van voetbalhumor.

Laat “Supplies!” de nieuwe dartskreet worden. Withlock die in Dublin op dubbel13 begint en dan via de camera tegen de spotter roept: Supplies! Van Barneveld die afgeschreven was om de wedstrijd te winnen en zachtjes boven zijn glaasje water tegen Chissie zegt: Supplies! Van Gerwen die 3 jaar terug in vloeiend Engels zijn interview doet en na afloop recht in de camera zegt: Supplies! Een caller die na een 180 score van Taylor roept “No score”…Supplies! Burnett die plotseling met vlot rekenwerk een hoge finish gooit en mompelend langs zijn tegenstander loopt: Supplies. Jacques Nieuwlaat die zegt dat hij niet op de hoogte is van bepaald feit van een darter en glimlachend zijn zwetende collega’s uit de brand helpt: Supplies!

Vanaf volgende week in alle dartscafés; Supplies!

©Harm Mol 2014

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws