Danny Schellekens en Van Bavel/Hellebrand winnen bij de Valk Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Danny Schellekens en Van Bavel/Hellebrand winnen bij de Valk

Danny Schellekens en Van Bavel/Hellebrand winnen bij de Valk

Zondag 25 september werd het vierde toernooi verspeeld voor de 32e open ranking in Café De Valk in Dongen.

Er werd een single en een koppeltoernooi gespeeld. De opkomst was wederom goed te noemen, opvallend was wel dat er deze keer geen Belgische darters aanwezig waren. Het koppeltoernooi werd gespeeld in poules en het single toernooi in knock-out. Beide toernooien hadden een winnaars- en een verliezersronde.

Er werd gestart met de koppelwedstrijden. Roger Hellebrand en Jaimy van Bavel werden finalisten door winst op Dongenaren Niek Geutjes en Roy Netten. In de andere halve finale wonnen Rob Emmerik en Jurgen Evers van John Wanders en Patrick van Osch. In de finale ging de winst met 4-2 naar Jaimy en Roger. Corné van Mastrigt en Nico Steenbergen wonnen met 3-0 de finale in de verliezersronde van Djowy Verhagen en Dylan van Beers. De perfecte hoogste uitworp van 170 werd gegooid door Roger Hellebrand. Jaimy van Bavel gooide 141 uit, Mark Giepmans 122 en Roy Netten 104.

Hierna gingen de singles van start. Roger Hellebrand ging naar zijn tweede finale van de dag door winst op Rob Emmerik. Danny Schellekens hield John Wanders van een finale plaats af. In de finale moesten alle legs gespeeld worden, Danny gooide de beslissende dubbel en won met 5-4 het toernooi. Dylan van Beers won met 4-2 de finale in de verliezersronde tegen Pim van Bijnen. De hoogste uitworp was met 152 punten voor de 10-jarige Pim van Bijnen.
Roger Hellebrand had een 120 uitworp.

In totaal werd er 26 keer 180 gegooid natuurlijk weer beloond met een gratis consumptie. John Wanders knalde er 11 stuks in. Roger Hellebrand had er 5 stuks. 4x 180 scoorde Rob Emmerik met onder meer de 24.400e 180 in de valk, goed voor een extra prijs van 25 euro. Danny Schellekens had er 2. 1x 180 was er voor Jurgen Evers, Dylan van Beers, Corné van Mastrigt en Wesley de Laat (zijn 1e in de valk).

Winnaarsronde
1. Danny Schellekens
2. Roger Hellebrand
3. Rob Emmerik
John Wanders
5. Jeroen van Bijnen
Jaimy van Bavel
Corne van Mastrigt
Lincy Gloudemans

Het volgende open toernooi, Open de Valk, vindt plaats op zondag 9 oktober met ruim 800 euro prijzengeld. De eerste prijs in het singletoernooi is 200 euro.

Tekst: Jan Smans

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws