Danny van Trijp wint ook 2e Makkie Moneydarts, Van Bavel runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Danny van Trijp wint ook 2e Makkie Moneydarts, Van Bavel runner-up

Danny van Trijp wint ook 2e Makkie Moneydarts, Van Bavel runner-up

Maandag 19 juni was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het verhitte toneel voor de 2 Makkie Moneydarts 2017. Met een deelnemersaantal gelijk aan het aantal graden kon de poulefase om 20:00 uur van start, waarin de 31 aanwezige darters konden gaan uitmaken wie het geluk mocht gaan beproeven in de winnaars- of verliezersronde.

Enkele verrassende namen werden veroordeeld tot de verliezersronde, waaronder Wesley Plaisier en de runner-up van vorige week, Willy van Casteren. Waar Wesley zich achter Wesley van Trijp en Jaimy van Bavel schaarde, werd Willy 4e in een poule van 5 achter Ferry Wennekes, Dennis van Genderen en Danny van Trijp. Uiteindelijk was het Wesley die zich het best wist te revancheren en zich voor de finale wist te plaatsen door geen leg meer af te staan aan Maurice Le Grand, Willy van Casteren en Michelle van den Boogaard. In de finale wachtte Arwaldo Fioole; ook hij werd 4e in een poule van 5 achter Johan Schelling, Hans de Klerk en Menno Lammers, waarna Anouk Lokum, Melvin van Hulst en Stephan Kwakernaak aan de zegekar werden gebonden.

In de finale kon Arwaldo het niet meer bolwerken en deed Wesley wat er van hem verwacht werd. Zodoende was het ook Wesley die met een 4-0 overwinning en dus zonder legverlies de verliezersronde op zijn naam wist te schrijven.

Kwartfinale:

Stephan Kwakernaak 2-1 Ricardo Hoffman

Melvin van Hulst 1-2 Arwaldo Fioole

Wesley Plaisier 2-0 Willy van Casteren

Lesley van Schijndel 1-2 Michelle van den Boogaard

Halve finale:

Stephan Kwakernaak 1-3 Arwaldo Fioole

Wesley Plaisier 3-0 Michelle van den Boogaard

Finale:

Arwaldo Fioole 0-4 Wesley Plaisier

In de winnaarsronde wist Danny van Trijp zich net als op de 1e Makkie Moneydarts voor de finale te plaatsen na overwinningen op Hans de Klerk, Zereso Zeverboom en Patrick van den Boogaard. Het was aan Jaimy van Bavel, die in de knock-outfase te sterk was voor Christiaan Kruizinga, Dennis van Genderen en Menno Lammers, om Danny van zijn derde opeenvolgende HW Dartstoernooizege af te houden.

In de finale was het echter Danny die voortvarend van start ging en bij een 2-0 voorsprong 1 pijl mistte vanaf 100 om 3-0 voor te komen. Jaimy wist zijn 100 finish wel weg te werken en maakte er vervolgens gelijk 2-2 van om vervolgens weer toe te zien hoe Danny de twee daaropvolgende legs wist te pakken. Jaimy wist wederom zijn rug te rechten en met twee scorend sterke legs terug te komen tot 4-4. Wat menigeen al gezien het scoreverloop verwachtte, trok Danny weer de volgende 2 legs naar zich toe en wist zodoende met een 6-4 overwinning zijn tweede zege op rij te pakken op de Makkie Moneydarts 2017.

Laatste 16:

Dylan van Schijndel 0-3 Dennis van Genderen

Jaimy van Bavel 3-0 Christiaan Kruizinga

Menno Lammers 3-2 Iwan Hoek

Leroy Spil 3-1 Menno Angenent

Danny van Trijp 3-1 Hans de Klerk

Hans Stiphout 0-3 Zereso Zeverboom

Patrick van den Boogaard 3-2 Wesley van Trijp

Chiel Schouten 1-3 Johan Schelling

Kwartfinale:

Dennis van Genderen 3-4 Jaimy van Bavel

Menno Lammers 4-1 Leroy Spil

Danny van Trijp 4-1 Zereso Zeverboom

Patrick van den Boogaard 4-3 Johan Schelling

Halve finale:

Jaimy van Bavel 5-2 Menno Lammers

Danny van Trijp 5-1 Patrick van den Boogaard

Finale:

Jaimy van Bavel (78,87) 4-6 Danny van Trijp (79,84)

Daarnaast hadden Jaimy van Bavel en Danny van Trijp met ieder 5 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 137 uit handen kwam van Johan Schelling. Beste dame werd Michelle van den Boogaard met een 3e plek in de verliezersronde.

Maandag 26 juni kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor de 3e Makkie Moneydarts 2017 in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel. Meer informatie is te vinden op www.hw-darts.nl .

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws