Darten in de zon tijdens de twaalfde editie van de Nationale Sportweek Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Darten in de zon tijdens de twaalfde editie van de Nationale Sportweek

Darten in de zon tijdens de twaalfde editie van de Nationale Sportweek

Afgelopen zaterdag was de opening van de twaalfde editie van de Nationale Sportweek in de Achterhoek. Een bonte stoet van ouders en kinderen waren aanwezig in het centrum van Doetinchem om deel te nemen aan de verschillende sport- en spelactiviteiten in de binnenstad. Ruim 200 van de 393 gemeenten zien de Nationale Sportweek als een krachtig platform om mensen te laten genieten van sport. Ook de 40 deelnemende sportbonden en de duizenden sportaanbieders die open huis houden tijdens de Nationale Sportweek, zien de week als een effectief middel om hun tak van sport in de etalage te zetten.

Van wandelen tot klimmen, van schaken tot schieten, in Doetinchem was er voor iedereen wat wils. Ook de Nederlandse Darts Bond was aanwezig met een stand op het Simonsplein. Op 2 echte dartsbanen, beschikbaar gesteld door Dibo uit Deventer, met daarnaast het altijd in trek zijnde opblaasbare Dartsbord van 4 meter hoog, konden de geïnteresseerden kennis maken met de dartsport. Zowel kinderen, ouders als opa's en oma's verschenen allemaal aan de oche om een aantal pijlen te gooien.

Ook was er te zien dat mensen met een beperking of handicap prima kunnen darten. De stralende lach en pretogen van een enthousiaste jeugdige rolstoeler aan het bord was fantastisch. Onder toeziend oog van zijn stralende vader en zijn trouwe hulp hond wist deze jongen het bord te raken.

Voor een uitgebreid verslag klik hier.

Foto: Nederlandse Darts Bond

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws