Dartsspeler Jan van den Broek zet zich weer in voor het goede doel Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dartsspeler Jan van den Broek zet zich weer in voor het goede doel

Dartsspeler Jan van den Broek zet zich weer in voor het goede doel

Hallo dartvrienden en vriendinnen, ik zal me even kort voorstellen, voor degene die mij niet kennen... Ik ben Jan van den Broek, ben 23 jaar jong en woonachtig in 's-Hertogenbosch. Met darten kunnen mensen mij kennen vanuit mijn jeugd jaren waarbij ik stad en land afging en tegenwoordig speel ik Eredivisie bij de BDC en LACO namens de BDC. (BDC = Bossche Dart Competitie). Maar in Texel tijdens de Texel Darts Trophy, ben ik inmiddels ook wel een fenomeen.

2 Jaar geleden streed ik ook al voor het goede doel. Hierbij deed ik toen voor straatarme kinderen uit Argentinië in Barcelona een halve triatlon. Ben destijds van de circa 2.000 deelnemers, 821 geworden en nationaal eindigde ik van alle 25 Nederlanders die meededen als 8e.

Dit was natuurlijk ultiem, maar tegelijkertijd ook een unicum. Want als darter was ik geroutineerd. Maar in de triatlon sport was ik niks... Ik had tot 8 maanden voor het evenement nog nooit op een racefiets gezeten zelfs. Maar op die 19 mei 2013 in Barcelona op het open Europees kampioenschap halve triatlon, deed dus een van de mooiste momenten van mijn leven zich dus voor.

Ik kwam met bloedende armen en benen, met 113km buiten natuur gefilterde longen, leeg geperste spieren, de passie tot op mij netvlies en een overschot aan endorfine bereikte ik lachend en jankend van geluk de finish destijds.

Nu zijn tijden helaas in die zin een beetje veranderd... Zeker fysiek gezien. En binnenkort gaat er in ieder geval een operatieve ingreep plaatsvinden waardoor het voor mij dan voorlopig niet mogelijk is, om zo'n wereldprestatie opnieuw neer te zetten en dan op die manier weer geld in te zamelen voor het goede doel.

Deze keer vraag ik opnieuw de aandacht voor een goed doel!

Ditmaal ben ik met mijn klas vanuit school (CIOS) bezig om een vakantie week in Frankrijk op te zetten voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Heel veel mensen vragen zich waarschijnlijk af wat dat is. Om het heel makkelijk te omschrijven...

Wij als mensen worden normaal gesproken geboren met een volle batterij. Hierop functioneren wij dan ook. Wij kunnen dus bijvoorbeeld normaal gaan werken, naar school gaan, huishouden doen, sporten, je hobby uitvoeren enz. Als je een stofwisselingsziekte hebt, is dat dus anders... Dan heb je een halfvolle batterij waarmee je het een hele dag moet doen. Je moet dan dus veel rusten, opletten met wat je eet en drinkt, medicatie gebruiken, je hebt veel slaap nodig en je leven moet je daardoor redelijk beperken en in veel gevallen (wat voor ons normaal is.) kun je je dromen niet nastreven. De levensverwachting is voor iedereen daarin ook verschillend. Het kan dat je er heel oud mee kan worden. Maar ik vind het gruwelijk om te zeggen... De kans is groter dat je blij mag zijn, dat je de middelbare leeftijd haalt (40-60 jaar).

Wat proberen wij met die week te bereiken?
Gezinnen met kinderen die zo'n ziekte hebben, even helemaal laten ontlasten en laten genieten en de kinderen even laten vergeten dat ze ziek zijn. Ik vind dat: een kind moet kunnen genieten van het feit, dat het kind is...

In Nederland tellen wij 10.000 gezinnen met een stofwisselingsziekte, die gezinnen hebben dus 1 of meerdere kinderen met zo'n aandoening. Er zijn ook 600 verschillende smaken wat betreft de ziektes.

Dus dat zijn er nogal wat...

Ik zou er zelf niet aan moeten denken om zoiets te hebben. Vooral omdat ik zelf weet dat ik een hele volle batterij heb... Ik vlieg en spring van her naar der. In de "Dartwereld" kennen enkele van jullie mij wel, dat heeft waarschijnlijk meer met mijn klederdracht te maken en de meeste vragen zich ook nog steeds af, waarom ik vroeger ben gaan darten? Meestal komen mensen aan de beademing terug als ze mij zien. Want ik verg op de momenten dus best wel het nodige aan energie... (Haha!)

Want ik wordt vaak gezien als een drukke, energieke, sociale, passionele, zichzelf wegcijferende, lieve hond.

Wat ik dus vraag... En het hoeft echt niet veel te zijn. Ik zoek dus nog sponsoren.

Doneren kan op de volgende manieren!

Via https://4just1.com/project/749 kun je een donatie plaatsen. Lukt dit niet? Alleen even de site intoetsen en via de balk projectnummer "749" intoetsen.

Je kan mij ook live doneren en ik zorg dat het in goede handen terecht komt!

Wat ook nog een mogelijkheid is dit kan zowel live als per rekeningnummer, je kan bij mij loten kopen €6,- per stuk. De opbrengst gaat naar het goede doel. Maar er kunnen ook prijzen gewonnen worden zoals een vakantie in Frankrijk! Wil je een lot? Neem dan even contact met me op!

Ik hoop dat jullie mij allemaal willen helpen, diep in jullie hart willen kijken en jullie spaarvarken kapot willen slaan en mij een financiële bijdrage willen doen.

Je maakt hier kinderen en ouders zo blij mee. Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij normaal op vakantie kunnen gaan. Voor hun is dat dus niet, omdat er veel extra geregeld moet worden.

Dus bij deze vraag ik, hou alsjeblieft wat geld in je zak die je normaal aan bier besteed en doneer het aan mij.

Heel veel kinderen gaan jullie dan dankbaar zijn, want iedere euro naar het goede doel is er 1!

Hopelijk tref ik lezers die hier enthousiast van worden aan de oche! En anders drinken we een ijstheetje samen aan de bar! ;-)

Peace!

Van Australië tot aan Alem,

Groetjes,
De Man met de Langste Adem.
Jan "Spaceman" van den Broek

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws