DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Dartstalent Wessel Nijman is sportman van het jaar 2016 geworden | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

Dartstalent Wessel Nijman is sportman van het jaar 2016 geworden

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔11.januari 2017 12:25:41
Dartstalent Wessel Nijman is sportman van het jaar 2016 geworden

De 16-jarige Wessel Nijman uit Uitgeest heeft onlangs de prijs sportman van het jaar 2016 mogen ontvangen. Deze prijs kreeg hij van de gemeente Uitgeest, aangezien zij hem de beste sportman in de categorie tot en met 17 jaar vonden. 

Wessel heeft dan ook een prima jaar achter de rug. Zo wist hij de Denmark Masters te winnen en staat hij momenteel gedeelde vierde op de wereldranglijst en derde op de NDB-ranking. Zijn prestaties werden eind oktober al beloond met een wildcard voor de Finder Darts Masters jeugd in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee.

Tegenover Dartfreakz.nl reageerde Wessel als volgt: ”Ik vind het super dat ik deze prijs gewonnen heb, een hele eer en blij dat de gemeente Uitgeest darten wel als sport ziet. Mijn hoogtepunt in 2016 was denk ik de Finder Darts Masters (waar hij met 4-0 won van Jordan Thomas en vervolgens met 4-3 verloor van de latere winnaar Justin van Tergouw, red.) of het winnen van de Denmark Masters. De podiumervaring op de Finder Darts Masters was fantastisch leuk om mee te maken en heb daarvan veel genoten. Hopelijk mag ik er volgend jaar weer staan. De leukste felicitatie die ik ontvangen heb is natuurlijk van de burgemeester. In 2017 wil ik internationaal meer gaan gooien en plezier in het spelletje blijven houden.”

Foto van de prijs: Facebook van Wessel Nijman 

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

12 Sep -Wessel Nijman opgenomen in het management van Modus Darts

11 Jan -Dartstalent Wessel Nijman is sportman van het jaar 2016 geworden