Davy van der Zande pakt derde zege op rij tijdens kwalificatiedag OSR Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Davy van der Zande pakt derde zege op rij tijdens kwalificatiedag OSR

Davy van der Zande pakt derde zege op rij tijdens kwalificatiedag OSR

De teller bleef deze week steken op 29 deelnemers tijdens de laatste kwalificatie dag van de 15e editie van de Oranjebar Super Ranking. Een flink aantal (sub)top spelers uit de Nederlandse dartwereld waren hierbij aanwezig om hun deelname aan de finaledag veilig te stellen. Met een bonus bestaande uit een extra toernooi voor de spelers die de groepfase niet zouden overleven kon er dus worden gesproken van een waar dartspektakel.

Van de vier spelers die zich wisten te plaatsen voor de halve finales bleken Gino Vos en, voor de derde week op rij, Davy van der Zande te sterk voor hun tegenstanders Jaimy van Bavel (1-4) en Nico Thissen (2-4). In de daarop volgende finale was het opnieuw Davy van der Zande die de toon aangaf en Gino Vos met 5-1 van de oche stuurde. Ondanks dat Gino 2x 180 en een 128 finish gooide was hij kansloos tegen Davy die hem met 3x180 en een 138 finish van repliek diende. Op dit moment lijkt er geen maat te staan op de man uit Schijndel die jammer genoeg aanstaand weekend niet op de spelerslijst staat voor het Open België.

De spelers die zich aan het eind van de avond gekwalificeerd hebben voor de finaledag aankomende dinsdag 4 augustus zijn:

Roel Donkers Tharsissia Werinussa
Kevin Verbakel Ruud Tuijtelaar
Bjorn Brans Gerard de Jong
Hermie van Orsouw Johnny Vos
Yoeri Duijster Jaimy van Bavel
Gino Vos Wouter Vaes
Davy van der Zande Lars Fransen
Nico Thissen Peter van den Broek

De reserves zijn: Wessel Driessen, Robbie van Duren en Mike Brands

Het toernooi voor degene die uitgeschakeld werden in de groepsfase kende ook een eindfase met sterke spelers. De halve finales Robbie van Duren-Ruud Tijssen en Yoeri Duijster-Wim Donkers kende beide een 1-3 uitslag waarna Wim Donkers in de finale met 3-1 te sterk was voor Ruud Tijssen Die dankzij dit resultaat de troostprijs in ontvangst mocht nemen.

Uitslag kwalificatie dag 11; 1. Davy van der Zande 2. Gino Vos 3. Nico Thissen en Jaimy van Bavel.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Aankomende week zal dus de finaledag van de Oranjebar Super Ranking XV worden gespeeld. Ook de niet gekwalificeerde spelers en overige dartliefhebbers zijn echter welkom om deel te nemen aan een extra toernooi dat voor deze groep zal worden georganiseerd en waarbij leuke prijzen te verdienen zijn.
De eerste kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking XVI wordt gespeeld op dinsdag 11 augustus 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws