Davy van der Zande verstevigd koppositie met dagwinst dag 9 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Davy van der Zande verstevigd koppositie met dagwinst dag 9

Davy van der Zande verstevigd koppositie met dagwinst dag 9

Speeldag 9 kende geen nieuwe gezichten en het waren met name de vaste spelers die de beste zaken deden in verband met plaatsing voor de finaledag.

Bij de laatste acht ontbraken dit keer een aantal echte toppers die andere verplichtingen hadden waardoor Oswin Streden, Gian van Veen, Barry Hubers, Marjolein Nooijens, Erik van Manen Joey Verhage, Davy van der Zande en Paul Hendrix overbleven voor de strijd om een halve finaleplaats. Na uitschakeling van Gian, Paul, Marjolein en Gian kwam Davy tegenover Joey te staan (4-0) en mocht Oswin het opnemen tegen Erik (4-2). De dag zou dus worden afgesloten met een finale tussen Davy van der Zande en Oswin Streden.

In de verliezersronde bleven Ruud Tuijtelaars, Kathy Geeraerts, Erik van Engeland en Levi Frauenfelder over voor de ereplaatsen. Ruud Tuijtelaars wist zich uiteindelijk via een 1-3 overwinning op Levi in de troostfinale te spelen. Daarin trof hij de Belgische Kathy Geeraerts die eerder Erik met 0-3 van de oche afstuurde. De troostfinale ging vervolgens met 2-4 naar Ruud Tuijtelaars die geen medelijden met Kathy kende maar voor zijn overwinning wel alle zeilen bij moest zetten.

De finale van het hoofdtoernooi ging tussen de nummers een en twee van de tussenstand van OSR #26. Davy van der Zande was hierin te sterk voor Oswin Streden en via een 5-2 overwinning maakte Davy zijn favoriete rol als winnaar van de dagzege waar. Door dit resultaat loopt Davy weer 5 punten uit op directe achtervolger Oswin Streden.

Uitslag kwalificatie dag 09; 1. Davy van der Zande 2. Oswin Streden 3. Erik van Manen en Joey Verhage.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Aanstaande dinsdag 29 mei 2018 wordt de kwalificatiedag tien van de Oranjebar Super Ranking 26 (met speciale jubileum prijzen) gespeeld. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws