Davyd Venken ongenaakbaar in vorm tijdens Musketiers avond Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Davyd Venken ongenaakbaar in vorm tijdens Musketiers avond

Davyd Venken ongenaakbaar in vorm tijdens Musketiers avond

We hebben de helft van onze kwalificatiecyclus er op zitten en de top van de ranking begint zich te vormen. Traditiegetrouw is het eerste weekend van februari weer Musketiers avond dus ook dit jaar weer. Net als voorgaande jaren valt ons toernooi weer samen met de Dutch open en dit zal vast en zeker wat darters schelen. Een enkeling combineert beide toernooien want Michael Dokter belt rond 18.00 uur nog op om te melden dat hij graag mee wilt spelen maar wel nog onderweg is vanuit Drenthe. Hij komt ietwat vertraagt binnen bij de Hook maar is wel in staat om belangrijke punten voor zijn ranking te vergaren. Rick Veugelers en Martijn Saes moeten we missen vanwege de Dutch open en Joep van Lier is met de mutsen op stap om Carnaval te vieren.

In totaal mogen we toch weer 64 darters begroeten vanavond en met dit ideale aantal kunnen we 16 poules van 4 vormen. Voor de wedstrijdleiding een droomscenario om een vlot toernooi te organiseren.

Poule 1: Rene Hillen is voor het eerst dit jaar op de Musketiers. We zijn zeer benieuwd naar zijn kunnen want in Helden is hij de te kloppen man. Bij de Hook geeft hij in poule 1 alvast zijn visitekaartje af want slechts 1 leg gaat verloren en hij gooit 2 maal een 180 score. Maurice Moons die sinds afgelopen week teamloos is vanwege het wegvallen van het Anker uit de 1e divisie A wordt 2e achter Rene en tezamen gaan deze heren dus naar de winnaarsronde. Lorenzo van Rossum en Nick van de Berg worden naar de verliezersronde verwezen.
1. Rene Hillen 9 180,180
2. Maurice Moons 6
3. Lorenzo van Rossum 4
4. Nick van de Berg 1

Poule 2: In poule 2 hebben we een Meierij versus Brabant cup onderonsje en daarnaast ook nog een partij in de relationele sfeer. Kevin Nesselaar vind het niet erg om een nachtje op de bank te slapen want hij klopt Deveny Egging met 3-0. Deveny verliest echter ook van Ashley Verspaget en Nick Hendrix dus wellicht mag Kevin toch gewoon samen met Deveny onder de bokkenwollen deken kruipen. Nick Hendrix laat er duidelijk geen gras over groeien getuige zijn poulewinst en een finish van 160 die tot het eind van de poulefase blijft staan als hoogste uitworp. Kevin wint met 3-1 van Ashley in een pot die hem dus naar de winnaarsronde brengt. De laatste pot mag hij daarom zelfs met 3-0 verliezen van Nick.
1. Nick Hendrix 9 180,180,160F
2. Kevin Nesselaar 6 180
3. Ashley Verspaget 6 100F
4. Deveny Egging 0

Poule 3: Dave Martens en Roel van Bilzen zijn na 2 gespeelde wedstrijden al uitgeschakeld omdat beide heren dan al 2 nederlagen achter hun naam hebben staan. Met name Roel heeft het dan al lelijk laten liggen op zijn dubbels. Tegen Dave redt hij de eer en pakt zijn eerste driepunter. Mandy Moonen en Jannick Vankan staan beide op 6 gewonnen legs en gaan onderling uitmaken wie poulewinnaar wordt. De op papier sterkste speler maakt dit ook in de praktijk waar. Jannick wint de poule maar Mandy mag ook dik tevreden zijn met 7 gewonnen legs. Zij is hard op weg om in de dames ranking een hoge klassering te realiseren.
1. Jannick Vankan 9 180
2. Mandy Moonen 7
3. Roel van Bilzen 5
4. Dave Martens 2

Poule 4: Deze poule herbergt enkele sterke spelers en 2 van hen zullen in ieder geval al in de poulefase sneuvelen. Dat dit Jean-Marie Hendrikx en Joop de Vries zullen zijn is toch wel verrassend. Berke opent nog prima met een overwinning al is dit een nipte tegen Maykel Verhaeg. Joop verliest zijn eerste pot met 3-2 van Stephan Bernaerts. Maar als hij daarna wint van Berke met 3-0 slinken de kansen van Berke aanzienlijk en heeft Joop nog alles in eigen hand. Stephan staan inmiddels op 6 legs na 2 potten en Maykel heeft 3 legs. Maykel grijpt zijn laatste strohalm door Joop te kloppen met 3-1 en komt hiermee gelijk in legs met Joop. Berke moet ook winnen en doet dit met 3-1 tegen Stephan. Ook Berke komt op 6 legs. Stephan bewijst zichzelf een goede dienst met zijn gewonnen leg want hij komt op 7 en wordt winnaar van deze spannende poule. De andere heren mogen 9 pijlen gooien en Maykel doet dit het beste. Joop wordt 3e en Berke gaat verrassend als nummer 4 naar de verliezersronde.
1. Stephan Bernaerts 7
2. Maykel Verhaeg 6 112F
3. Joop de Vries 6 180
4. Jean-Marie Hendrikx 6 180,110F

Poule 5: Michael Dokter is nog niet van de partij en dus beginnen Joey Greijn en Gino Franssen alvast aan poule 5. Carlo Reemers is de schrijver in pot 1 en ziet Joey met 3-1 winnen. Omdat Dokter nog net niet gearriveerd is wordt ook de 2e pot al gespeeld waardoor Michael Die ietwat later binnen is 4 partijen achter elkaar in actie komt. 1 maal om te schrijven en 3 keer om te spelen. Dat een lange dag op de Dutch open en het gejaag om tijdig bij de Hook te komen geen optimale voorbereiding zijn blijkt wel uit zijn 2 nederlagen. Michael moet Joey en Gino voor zich dulden en kan enkel Carlo verslaan.
1. Joey Greijn 9 180
2. Gino Franssen 7
3. Michael Dokter 6 100F
4. Carlo Reemers 2

Poule 6: Davyd Venken is voor de 2e maal van de partij en natuurlijk kunnen we weer vuurwerk verwachten van de kleine Belg die al maanden in bloedvorm verkeerd. Zijn tegenstanders worden dan ook alle keren met 3-0 aan de kant geschoven en de highscores vliegen hen om de oren. Martin Rose is met Michel Schneider meegekomen en laat zien ook een prima pijl te kunnen gooien. Hij pakt stek 2 in deze poule en verslaat daarvoor Davy Cardinaal en Sandra Verheggen. Davy wint nog van Sandra maar zal in dit moeizame seizoen nog enkele goede uitslagen neer moeten zetten om zijn finaledag veilig te stellen.
1. Davyd Venken 9 180,180,180,180
2. Martin Rose 6 180,180
3. Davy Cardinaal 4
4. Sandra Verheggen 1

Poule 7: Wederom een poule met 4 sterke spelers. 2 van hen zullen sneuvelen en na 6 partijen blijken dit Hans Lommen en Johan Stals zijn. Hans weet enkel te winnen van Wichard Knoops en Johan moet het doen met een overwinning op Hans. Johan weet ook nog 2 legs te pakken tegen Paul Wijnen die samen met Wichard op 7 legs weet te komen. In het onderling duel wint Wichard van Paul waardoor hij de nummer 1 van poule 7 is ondanks zijn nederlaag tegen Hans.
1. Wichard Knoops 7
2. Paul Wijnen 7 180
3. Johan Stals 5
4. Hans Lommen 3

Poule 8: Martin Hessels is na 3 toernooien afwezigheid eindelijk weer eens van de partij en opent tegen Peter “de sloper” Knoops. Hessels wordt hard afgestraft op het finishen want Peter gooit 101 en 96 uit tegen Hessels die scorend de betere is. Martin wint partij 2 van Michael Timmermans met 3-0 en verliest dan weer met 3-2 van Hai Bos. Ondanks 2 nederlagen komt hij op 7 gewonnen legs. Peter Knoops wint van Hai en verliest de laatste pot met 3-1 van Michael die met 2 winstpartijen op 6 legs komt. Hai Bos komt eveneens op 6 legs maar hij wint enkel van Hessels waardoor het spannend is. Martin Hessels wordt ondanks 2 verliespartijen 2e en eindigt dus achter poulewinnaar Peter Knoops.
1. Peter Knoops 7 101F
2. Martin Hessels 7
3. Michael Timmermans 6
4. Hai Bos 6 180,111F

Poule 9: Yvon Graus treft enkele zware tegenstanders in poule 9. Jan Martens en Paul Wacanno zijn figuurlijk te zwaar en Marco Knapen is in letterlijke zin ook geen lichtgewicht. Yvon heeft geen problemen met Marco die met 3-0 aan de kant wordt geschoven. Paul en Jan winnen beide met 3-0 van Yvon waardoor een 3e plaats rest voor deze sterke Meierij cup dame. Jan blijkt met al zijn ervaring te sterk voor Paul en pakt de poulewinst. Marco wint geen enkele leg en moet zijn heil ook gaan zoeken in de verliezersronde.
1. Jan Martens 9 180
2. Paul Wacanno 7
3. Yvon Graus 3 124F
4. Marco Knapen 0

Poule 10: Op bord 10 opent Nick Stroek sterk tegen teammaatje Mark Stultiens met een 3-0 overwinning. Mark ziet dan toe hoe zoon Brian met 3-1 verliest van Glenn Thorne en ziet vervolgens Nick winnen van Glenn met 3-2. Mark verslaat in de 4e partij zijn Brian met 3-2 en weet dat enkel een 3-0 overwinning op Glenn volstaat om nog door te bekeren indien Nick geen fouten maakt. Nick maakt geen fout en pakt de groepswinst waardoor Mark ondanks een 3-2 overwinning op Glenn uitgeschakeld is.
1. Nick Stroek 9 180
2. Glenn Thorne 7
3. Mark Stultiens 6
4. Brian Stultiens 3 180

Poule 11: De op papier minst sterke poule biedt mogelijkheden voor 2 heren en 2 dames die lang niet altijd in de winnaarsronde terecht komen. Yoerie de Vries opent met een zwaarbevochten overwinning op Danique Stroek en ziet dan als schrijver dat ook partij 2 een spannende is. Marco Geurts lijkt te gaan winnen tegen Hanny van Kuijk maar die perst er een sterke laatste leg uit en wint alsnog met 3-2. Danique verliest ook haar 2e pot en is nagenoeg kansloos. Hanny verliest haar 2e partij van Yoerie maar mag nog hopen. Dan moet ze wel Danique verslaan en dit lukt dan ook. Yoerie laat geen steken vallen en wint van Marco waarmee de poulewinst een feit is. Hanny wordt knap 2e en gaat mee naar de winnaarsronde.
1. Yoerie de Vries 9 180,180
2. Hanny van Kuijk 7
3. Marco Geurts 7
4. Danique Stroek 2

Poule 12: Eric Smits beland in een loodzware poule met Noud Custers, Martijn Lemmen en de 2-voudig kampioen van onze finaledag Koen Hunnekens. Eric gooit echter een sterke openingspot tegen Koen en wint deze met 3-2. Noud klopt Martijn met 3-1 en wint dan ook van Eric met 3-2. Koen schuift Martijn aan de kant met 3-0 waardoor Martijn na 4 poulewedstrijden al is uitgeschakeld en de andere heren nog alle kansen hebben. Eric heeft op papier de gunstige tegenstander want Martijn is al klaar. Ondanks dat verkoopt hij de huid duur maar is het toch Eric die wint met 3-2. Koen moet winnen van Noud maar zover komt het niet want Noud is de 2e speler vanavond die Koen verslaat. Wederom is het 3-2 en dat is voldoende voor de poulewinst en tevens de uitschakeling van Koen.
1. Noud Custers 9 100F
2. Eric Smits 8
3. Koen Hunnekens 7 180
4. Martijn Lemmen 3 180

Poule 13: Niek Ophelders en Nick Jacobs openen sterk met overwinningen op Manita Schmitz en Phil Corstjens. Niek weet ook Phil te verslaan en ziet Manita winnen van Nick. Niek staat met een been in de volgende ronde en kan tevreden zijn over zijn spel. Dit moet tegen Nick Jacobs nog een overwinning opleveren en zo zal ook geschieden. Gelukkig voor Manita houdt Niek de concentratie vast in alle legs waardoor het een 3-0 overwinning wordt voor Niek op Nick. Manita houdt hierdoor kans op de winnaarsronde en zal even later ook winnen van Phil en het ticket bemachtigen voor deze winnaarsronde.
1. Niek Ophelders 9
2. Manita Schmitz 6
3. Nick Jacobs 5
4. Phil Corstjens 3

Poule 14: Martien van Kuijk treft een zware poule en kan dan ook geen invloed uitoefenen op een goed resultaat voor hem. 3 nederlagen leveren slechts 1 leg op en Martien ziet toe hoe de andere 3 heren allen 2 winstpartijen pakken. Dit betekend dus dat het legsaldo heel belangrijk wordt. Gert Wevers wordt het kind van de rekening. Hij opent het toernooi vandaag met een 3-0 nederlaag tegen Jean-Pierre Hendrix en ziet zijn kansen al meteen slinken. Dat hij zich nog knap terug knokt is lovenswaardig maar levert helaas geen plek in de winnaarsronde op. Deze plaatsen gaan immers naar JeePee en ook naar Bas Manders die beide 7 legs pakken. Bas wordt zelfs 1e in de poule vanwege het onderling duel met JeePee.
1. Bas Manders 7 110F,114F
2. Jean-Pierre Hendrikx 7
3. Gert Wevers 6 180
4. Martien van Kuijk 1 180

Poule 15: Guido Dierkx is met zijn Pegelpikkers maatjes weer van de partij. In poule 15 kan hij niet tot winst komen. In partij 1 is hij er nog het dichtst bij maar verliest hij met 3-2 van Ron Smeets. Ron laat het in partij 2 liggen want die gaat met 3-0 verloren tegen Dimitri Triekels. Dimitri Triekels en Eddy Janssen komen na 6 poulewedstrijden bovendrijven als nummers 1 en 2 met 7 gewonnen legs. Eddy verliest zijn laatste poulewedstrijd nog wel met 3-2 van Ron maar doordat hij eerder won van Guido en Dimitri had hij zijn schaapjes al op het droge.
1. Eddy Janssen 8 102F
2. Dimitri Triekels 8
3. Ron Smeets 6
4. Guido Dierkx 2

Poule 16: Raoul Verhees en Angelo Sonnemans treffen 2 teammaatjes van Muziekcafé de Bolle als tegenstanders in de laatste poule van de avond. Raoul verliest van Michel Schneider in de openingspot en Angelo verliest van Berend Boeve. Berend gaat in zijn 2e pot over de knie bij teammaat Michel al is dit met minimaal verschil. Berend herstelt zich van deze nederlaag met een overwinning op Raoul waardoor er nog steeds geen vuiltje aan de lucht is. Ook Michel maakt geen fouten want hij wint ook zijn 3e partij zodat Michel en Berend doorgaan. Raoul verdiend ondanks zijn aftocht naar de verliezersronde een complimentje want hij gooit wel 3 keer de maximale score.
1. Michel Schneider 9
2. Berend Boeve 8 180,180
3. Raoul Verhees 6 180,180,180
4. Angelo Sonnemans 1

64 darters is het ideale aantal voor een schema van 32 darters in de winnaars en verliezersronde. Doordat het toernooi tot nog toe vlot is verlopen hebben we ook nog geen afvallers en starten we de K.O. fase op met 64 enthousiaste darters.
In de verliezersronde treffen we een sterk deelnemersveld. Wat te denken van Joop de Vries, Michael Dokter, Hai Bos, Martijn Lemmen, Mark Stultiens, Davy Cardinaal, Johan Stals, Hans Lommen, Gert Wevers, Koen Hunnekens en Jean-Marie Hendrikx die allen hun ranking proberen te redden door te winnen in deze verliezersronde. Cardinaal, Lommen en Lemmen sneuvelen al bij de laatste 32. Vooral voor Davy is de nederlaag tegen Danique zuur want een peloton aan gemist dubbels luidt zijn teloorgang in. De gifbeker lijkt dit jaar helemaal leeg te moeten voor Davy maar we zullen vast en zeker binnen afzienbare tijd de oude Davy Cardinaal weer gaan zien. Hans en Martijn treffen beide een sterke opponent en verdwijnen ook via de achterdeur.
Laatste 32 verliezersronde:
Lorenzo van Rossum – Angelo Sonnemans 2-0
Ashley Verspaget – Guido Dierkx 2-0
Roel van Bilzen – Martien van Kuijk 2-1
Joop de Vries – Phil Corstjens 2-0
Michael Dokter – Martijn Lemmen 2-0
Davy Cardinaal – Danique Stroek 1-2
Johan Stals – Brian Stultiens 2-1
Michael Timmermans – Marco Knapen 2-0
Yvon Graus – Hai Bos 2-1
Mark Stultiens – Hans Lommen 180 2-1
Marco Geurts – Sandra Verheggen 2-1
Koen Hunnekens 180 – Carlo Reemers 2-0
Nick Jacobs – Jean-Marie Hendrikx 0-2
Gert Wevers – Dave Martens 2-0
Ron Smeets –Deveny Egging 2-0
Raoul Verhees – Nick van de Berg 2-1

Aan de winnaarskant treffen we 3 Meierij cup dames die allen worden uitgeschakeld. Hanny van Kuijk heeft de pech dat zij Davyd Venken treft die ook nog even een nieuwe 170 score toevoegt aan zijn palmares. Mandy Moonen verliest van Bas Manders die dit seizoen kampioen lijkt te gaan worden met de Pegelpikkers 1 en Manita Schmitz maakt het Stephan Bernaerts heel erg moeilijk maar verliest dan toch nipt. Meest opvallende afvallers in deze ronde zijn Berend Boeve en vader en zoon Hendrix. Paul Wijnen komt erg goed weg tegen Nick Stroek die in 2 legs 15 wedstrijdpijlen onbenut laat om Pollewop uit te schakelen.
Winnaarsronde laatste 64:
Rene Hillen 180,124F – Berend Boeve 3-0
Nick Hendrix – Dimitri Triekels 2-3
Jannick Vankan 180 – Jean-Pierre Hendrix 3-0
Stephan Bernaerts 180 – Manita Schmitz 3-2
Joey Greijn – Eric Smits 3-0
Davyd Venken 170F – Hanny van Kuijk 3-0
Wichard Knoops – Glenn Thorne 1-3
Peter Knoops – Paul Wacanno 1-3
Jan Martens – Martin Hessels 3-0
Nick Stroek – Paul Wijnen 2-3
Martin Rose – Yoerie de Vries 3-2
Noud Custers – Gino Franssen 3-0
Niek Ophelders – Maykel Verhaeg 3-2
Bas Manders – Mandy Moonen 3-0
Kevin Nesselaar – Eddy Janssen 3-0
Maurice Moons – Michel Schneider 0-3

Bij de laatste 16 VR sneuvelen weer enkele kanshebbers. Joop de Vries gaat over de knie bij Roel van Bilzen, en Berke wint de kraker van deze ronde van Gert Wevers. Ashley Verspaget en Yvon Graus die wellicht hadden kunnen verrassen zijn ook uitgerangeerd en zo houden we nog 8 spelers over in de verliezersronde.
Verliezersronde laatste 16:
Lorenzo van Rossum – Ashley Verspaget 2-1
Roel van Bilzen – Joop de Vries 2-1
Michael Dokter – Danique Stroek 2-0
Johan Stals – Michael Timmermans 2-0
Yvon Graus – Mark Stultiens 0-2
Marco Geurts – Koen Hunnekens 0-2
Jean-Marie Hendrikx – Gert Wevers 2-0
Ron Smeets – Raoul Verhees 0-2

Opvallende namen die zich via een overwinning in deze ronde bij de laatste 8 scharen zijn Rene Hillen, Martin Rose en Bas Manders. Al deze heren zijn wat minder bekend bij de vaste bezoekers maar bewijzen dat ze zeker niet onterecht in de kwartfinales terecht komen. Met name Rene Hillen maakt indruk met highscores en hoge finishes vanavond. Martin Rose gooit Noud Custers uit het toernooi en ook voor hem verschijnt alweer de 3e 180 score op het wedstrijdformulier. De Fanatics die nog aanwezig zijn maken geen fouten in deze ronde want Venken, Wacanno en Vankan plaatsen zich ook voor de laatste 8. Jan Martens verslikt zich in Paul Wijnen en andermaal overleefd Paul de ronde door missers op de dubbel door de opponent. Tussen de bedrijven door weet ook Kevin Nesselaar zich te plaatsen voor de kwartfinales. Hij is hard op weg zijn finaledag 2018 veilig te stellen.
Winnaarsronde laatste 16:
Rene Hillen 153F – Dimitri Triekels 3-1
Jannick Vankan – Stephan Bernaerts 3-0
Joey Greijn – Davyd Venken 0-3
Glenn Thorne – Paul Wacanno 180 0-3
Jan Martens – Paul Wijnen 2-3
Martin Rose 180 – Noud Custers 180 3-2
Niek Ophelders – Bas Manders 2-3
Kevin Nesselaar – Michel Schneider 2-3

4 kwartfinalewedstrijden waarin Roel van Bilzen, Michael Dokter, Koen Hunnekens en Jean-Marie Hendrikx boven komen drijven. De laatste 3 hadden we daar zeker verwacht op basis van prestaties uit het verleden. Roel blijft een gevaarlijke outsider zoals hij wel vaker heeft bewezen. Martien van Kuijk en Joop de Vries ondervonden dit al eerder vanavond en nu moet ook Lorenzo van Rossum het onderspit delven. Verder verliezen we in deze ronde Mark Stultiens, Johan Stals en Raoul Verhees.
Verliezersronde laatste 8:
Lorenzo van Rossum – Roel van Bilzen 0-2
Michael Dokter – Johan Stals 2-1
Mark Stultiens – Koen Hunnekens 0-2
Jean-Marie Hendrikx – Raoul Verhees 2-1

Rene Hillen blijft nog even want ook Jannick Vankan wordt verslagen. Paul Wacanno wint een potje 180 scoren tegen Venken maar daar win je de wedstrijd niet mee en dus zien we Venken terug in de halve finales. Paul Wijnen wist de vorige rondes misschien nog gelukkig door te komen maar dit keer is het gewoon prima wat Paul doet en zo zien we ook hem terug in de halve finale. De laatste naam is de grootste verrassing want Bas Manders klopt stoïcijns als hij is ook Michel Schneider.
Rene Hillen 180 – Jannick Vankan 3-2
Davyd Venken – Paul Wacanno 180,180 3-0
Paul Wijnen – Martin Rose 180 3-1
Bas Manders – Michel Schneider 3-1

2 partijen in de verliezersronde die eenrichtingsverkeer lijken te zijn. Michael Dokter plaatst zich als eerste voor de finale. Koen Hunnekens krijgt er van langs van Jean-Marie Hendrikx in de andere halve finale. Onze ranking leider weet dus nog optimaal te scoren tot dusver in de verliezersronde.
verliezersronde halve finales:
Roel van Bilzen – Michael Dokter 0-3
Koen Hunnekens – Jean-Marie Hendrikx 0-3

De opmars van Rene Hillen wordt bruut tot stilstand gebracht door anderhalve meter Belgisch scorend vermogen. Davyd Venken is meedogenloos en laat ook zijn 7e tegenstander vandaag zonder leg af te geven huiswaarts keren. Good old Paul Wijnen wint overtuigend van Bas Manders die een ongelooflijk goede prestatie levert vanavond en er goed aan doet om ook de komende 3 toernooien deel te namen want dan komt een finaledag zeker dicht bij.
Winnaarsronde halve finales:
Rene Hillen – Davyd Venken 0-4
Paul Wijnen 180,180 – Bas Manders 4-1

In de Verliezersronde finale treffen we 2 heren die eerder op de dag zouden tekenen voor het puntenaantal wat ze inmiddels al hebben vergaard. Michael Dokter had zich in eerste instantie afgemeld voor dit toernooi vanwege zijn deelname aan de Dutch open. Zijn uitschakeling aldaar opende de deur echter en Dokter besloot om de auto richting Weert te manoeuvreren. Dit levert inmiddels alweer wat extra punten op die zonder deelname natuurlijk nooit waren gepakt. Voor Berke leek het na de uitschakeling in de poule vanavond een grote deceptie te worden maar uiteindelijk kun je dan niets anders doen dan zoveel mogelijk punten vergaren in de verliezersronde. Zo gezegd zo gedaan zou je denken maar Berke moest wel nog even enkele sterke spelers elimineren in de voorgaande rondes. Ook in de finale treft hij een sterke tegenstander. Berke weet Dokter echter ook te verslaan en zo pakt hij nog 12 punten en voert hij na vanavond de ranking nog steeds aan.
Verliezersronde finale:
Michael Dokter – Jean-Marie Hendrikx 180 1-3

Sinds lange tijd vinden we Paul Wijnen terug in de finale van de winnaarsronde op ons toernooi. Terugkijkend in de analen van onze reeks gaan we terug naar het najaar van 2013. Pollewop won toen zijn laatste Musketiers toernooi in een finale van Rick Veugelers. Davyd Venken stond in 2016 op MM8 voor het laatst in een finale en die won hij toen ook. Hij is in de periode daarna niet vaak nog op onze toernooien geweest en vorig jaar nog mistte hij de finaledag doordat hij te weinig toernooien deelnam. Vanavond is het wel duidelijk dat Venken een missie heeft. Hij heeft nog geen leg afgegeven en na een break in de eerste leg die Paul is begonnen schakelt Venken een tandje bij. Leg 2 opent hij met 180,100,180. Deze leg zakt echter helemaal in de pudding door gemiste dubbels en Paul krijgt nog heel wat pijlen om terug te breken. Uiteindelijk is het Davyd die 2-0 voor komt. In de 3e leg worden wederom dubbels gemist en weet Paul Wijnen de eerste leg af te snoepen van Venken vanavond. Het antwoord in leg 4 is van buitencategorie. Openen met 180 en 80 uitgooiden middels dubbel 1, dubbel 19 en dan dubbel 20 krijgt alle liefhebbers op de banken. Leg 5 volgt in rap tempo middels een 13 darter. De Laatste dubbel in leg 6 laat op zich wachten tot de 20e pijlen maar dat neemt niet weg dat Davyd Venken weer heeft laten zien van ongekend niveau te zijn.
Winnaarsronde finale:
Davyd Venken 180,180,180 – Paul Wijnen 5-1

Inmiddels zit toernooi 5 er ook alweer op en begint de ranking zich te vormen. Bovenin is er weinig veranderd omdat de toppers in de stand zo’n 10 tot 14 punten pakken. Er zijn weinig grote klimmers op Paul Wijnen na. En voor de afwezige Rick Veugelers valt de schade heel erg mee. Hij kan in de volgende 3 toernooien zijn ranking nog helemaal goed maken met enkele goede resultaten.
Koen Hunnekens bivakkeert na 5 toernooien op de 26e plaats en zal nog goed moeten presteren om een finaledag veilig te stellen al verwachten we dat dit wel goed zal komen. Anderen heren moeten zeker aan de bak want Michel Schneider, Davy Cardinaal, Nick Stroek, Martijn Saes, Peter Knoops en Niek Ophelders staan nu net buiten de top 28. Ook de dames Yvon Graus en Mandy Moonen volgen nog op de voet. Kortom, we verwachten nog een spannend slot van onze cyclus met op zondag 18 februari het 6e Musketiers toernooi. Dan vangen we om 14.00 uur aan.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws