Davyd Venken wint 1e ZomerRanking Café Quincy, Hunnekens 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Davyd Venken wint 1e ZomerRanking Café Quincy, Hunnekens 2e

Davyd Venken wint 1e ZomerRanking Café Quincy, Hunnekens 2e

We zijn weer gestart met alweer het 9e seizoen bij Café Quincy. Het toernooi dat in de regio bekend staat als het toernooi waar de beste darters elkaar opzoeken blijft nog altijd goed bezocht. We starten het 1e toernooi van dit seizoen met 55 deelnemers.

In de winnaarsronde weten Jean-Marie Hendrikx en Davyd Venken de finale van de winnaarsronde te behalen. Jean-Marie weet op zijn weg hier naartoe te winnen van Jean-Pierre Hendrix, Jannick Vankan, Nick Hendrix, Sven Wens en Kay Smeets. Davyd verslaat Ken Smeets, Randy Lutgens, Colin Philippi, Berend Boeve en Koen Hunnekens. In de finale laat Davyd weinig heel van Jean-Marie. Met onder andere twee 12 darters staat er na 6 legs een 5-1 eindstand op het scorebord in het voordeel van Davyd. Hij plaatst zich hiermee voor de finale aan het eind van de avond, waar Jean-Marie later weer terug komt bij de laatste 3.

Aan de verliezers kant van het schema weten Sven Wens en Michael Schuman zich goed in het toernooi te houden. Beide heren verloren bij de laatste 8 aan de winnaarskant, maar weten zich vervolgens tot de laatste 6 van het toernooi te gooien. In deze ronde wachten de verliezend halve finalisten van de winnaarsronde. Michael weet hier helaas geen vuist meer te maken tegen Koen Hunnekens en moet de winst met 4-0 aan Koen laten. Bij Sven lijkt de pijp ook leeg, hij moet met 4-1 zijn meerdere erkennen in Kay Smeets. Koen en Kay mogen dan onderling uitvechten wie zich bij de beste 3 van de dag mag voegen. Vanaf het begin van de partij voert Koen de boventoon. Kay krijgt hier en daar een kansje op de dubbel, maar moet toch toezien hoe Koen met 4-1 de betere is in deze partij.

Voor plaatsing voor de finale neemt Koen het op tegen Jean-Marie. In deze partij neemt Jean-Marie gretig een 3-1 voorsprong, maar vervolgens lijkt het allemaal net niet meer te lukken. Koen komt steeds dichter bij en neemt vervolgens het initiatief volledig in handen. Beide heren gooien een prima gemiddelde, 81.18 voor Jean Marie en 82.36 voor Koen, maar het is Koen die met 5-3 de overwinning pakt en zich daarmee plaatst voor de finale.

In deze finale zal hij 2 keer van Davyd Venken moeten winnen om het toernooi winnend af te sluiten. Davyd laat direct zien dat Koen er voor zal moeten vechten door de finale te beginnen met een 180er. De eerste leg gaat echter in 18 darts naar Koen. Het antwoord van Davyd is een 16 darter in zijn eigen leg. Vervolgens weet hij een break te forceren en zijn eigen leg, waarin beide heren 180 gooien, in 14 pijlen binnen te halen. Bij een 3-1 voorsprong voor Davyd, weet Koen opnieuw een 180er te gooien en zijn leg in 17 pijlen te behouden. De volgende leg kon beide kanten op, maar uiteindelijk weet Davyd zijn eigen leg te houden en daarmee toch de voorsprong te behouden. Ondanks de 4-2 achterstand geeft Koen niet op, door wederom een 180 te scoren en zijn leg in 13 pijlen binnen te halen, houdt hij de hoop levende. In de 8e leg zet hij zich op een dubbel om de stand weer gelijk te trekken, maar Davyd weet met zijn eerste pijl te finishen en daarmee een 5-3 overwinning te pakken. Koen gooide in deze finale een gemiddelde van 79.15 waar Davyd 81.30 scoorde.

Vorig seizoen wist Davyd al 5 van de 10 rankingtoernooien plus het finale toernooi te winnen, en ook dit seizoen begint hij met een toernooizege. Op het eerste toernooi zijn er 57 maximale scores gegooid, waarvan Davyd en Koen ieder 11 keer 180 gooide. Kay Smeets volgde deze heren op met 8 stuks. Ook werden er 14 uitworpen boven de 100 genoteerd, hiervan gooide Jean-Marie Hendrikx de hoogste met 167. Hij verdient hiermee een gratis inschrijving voor zijn volgende toernooi.

Bij deze willen we onze sponsoren weer bedanken voor hun bijdrage, het toernooi wordt dit seizoen mogelijk gemaakt door: Café Quincy, Darts- & Biljartcenter de Snoek en Van Horne Brandstoffen & Smeermiddelen. Mede dankzij deze sponsoren staat de prijzenpot voor de finaledag na 1 toernooi al op €895,-.

Volgende week vrijdag staat het 2e toernooi op de planning, inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur. Tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws