Davyd Venken wint 3e ZomerRanking Café Quincy, Van de Ven 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Davyd Venken wint 3e ZomerRanking Café Quincy, Van de Ven 2e

Davyd Venken wint 3e ZomerRanking Café Quincy, Van de Ven 2e

Op deze warme zomerdag met tropische temperaturen, loopt het toch behoorlijk storm bij Café Quincy. Om 20.00 uur sloot de inschrijving met maarliefst 72 deelnemers. Het warme weer bleek de mensen er niet van te weerhouden om een toernooitje te komen darten. We zijn inmiddels aangekomen bij het 3e toernooi, dus op de ranking begint het kaf zich langzaam maar zeker van het koren te scheiden.

In de winnaarsronde waren het deze week Jeffrey van de Ven en en Jeffrey Mevissen die zich tot de finale wisten te gooien. Van de Ven deed dit door te winnen van Michael Schuman, Ken Smeets, Justin Massy, Joey Greijn en Gino Franssen. Aan de andere kant van de sheet was het de andere Jeffrey die overwinningen boekte op Jermyah Merken, Jeffrey Schoutens, Patrick Opbroek, Tom Montforts en Sven Wens. In deze finale nam Jeffrey Mevissen een 1-0 voorsprong, maar daarna kon hij niet meer voorkomen dat Jeffrey van de Ven met 4-1 de winst pakte en zich plaatste voor de finale.

Aan de verliezerskant was het Davyd Venken die aardig aan het huishouden was. Nadat hij zijn derde partij van Rick Veugelers verloor, boekte hij overwinningen op Niek Ophelders, Glenn Leysen, Rick Veugelers, Patrick Smullenberghs, Jean-Marie Hendrikx, Ricardo Linssen, Gino Franssen en Sven Wens om zich bij de laatste 3 te voegen. Voor een plaats in de finale moest hij dus nog voorbij Jeffrey Mevissen. Ook in deze partij was Davyd aardig op dreef en met een 3-0 overwinning plaatste hij zich voor zijn tweede finale op rij. In deze finale moet hij twee keer van Jeffrey van de Ven winnen om het toernooi op zijn naam te schrijven.

Waar hij vorige week ook via de verliezersronde in de finale kwam, verloor hij de eerste partij nipt van Kim Huybrechts. Deze keer wist Davyd de eerste finale met 4-2 te winnen waardoor er nog een finale gespeeld moest worden. In de tweede finale nam Jeffrey gretig een 3-0 voorsprong. De wedstrijd leek eigenlijk al gespeeld, Jeffrey stond goed te gooien, en bij Davyd wilden de trippels niet meer vallen. Uit het niets weet Davyd dan toch een leg te pakken door 160 uit te gooien. Door in de volgende leg Jeffrey te breken met een 80 finish, begon de hoop weer te leven. Zijn eigen leg wist hij ook nog te houden waardoor er een beslissende leg gespeeld moest worden. In de leg die Jeffrey mocht beginnen, wist Davyd alsnog de winst te pakken. Na zijn verloren finale van vorige week kon hij nu wel weer een toernooiwinst op zijn naam zetten.

Er zijn vandaag behoorlijk wat maximale scores gegooid. In totaal is de 180er 59 keer gegooid, beide finalisten namen hier het grootste deel van op hun rekening. Davyd gooide er 13, gevolgd door Jeffrey van de Ven die er 7 wist te gooien. Al vroeg in het toernooi gooide Jean-Marie een 141 finish, niet veel later wist Rick Veugelers deze te verbreken met een 142 finish, maar in de laatste wedstrijd van de avond was het Davyd Venken die de hoogste finish van 160 gooide.

Met deze 72 deelnemers is de prijzenpot voor de finaledag alweer gestegen tot €1799,-. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Café Quincy, Darts- en Biljartcenter de Snoek, ERVÉ Bouwservice, Van Horne Brandstoffen, Borduurstudio Elmar en Kim Huybrechts.

De huidige rankingstand is te vinden op: http://www.darts-manager.nl/quincyranking

Volgende week is het 4e toernooi in de ranking. Op maandag gaat de voorinschrijving weer open op onze Facebook pagina. Wees er snel bij, want we kunnen maximaal 80 spelers kwijt en vol is vol!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws