Venken wint de 6e ZomerRanking Café Quincy, Vankan runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Venken wint de 6e ZomerRanking Café Quincy, Vankan runner-up

Venken wint de 6e ZomerRanking Café Quincy, Vankan runner-up

In de winnaarsronde bleken vanavond Jean-Marie Hendrikx en Davyd Venken de sterksten te zijn. Jean-Marie was de eerste die zich voor de finale plaatste door overwinningen te boeken op Nick van den Berg, Koen Hunnekens, Michael Dokter, Jeffrey van de Ven en Michael Schuman. Davyd plaatste zich door te winnen van Danny Valkenborgh, Ralph Wetzels, Taco Boogaard, Roger Janssen en Kay Smeets. Alleen Taco wist twee legs van hem te pakken, alle anderen moesten er met 3-0 aan geloven. In deze finale was Davyd ook de betere, en met een 4-1 overwinning plaatst hij zich voor zijn 5e finale op 6 toernooien. Hij blijft dus de te kloppen man op de ZomerRanking dit jaar.

Via de verliezersronde probeerde de rest van het deelnemersveld om de tweede finaleplaats te bemachtigen. Bij de laatste 8 zagen we twee spannende partijen. Jannick Vankan wist na een 2-0 voorsprong pas in de 5e leg zijn wedstrijd te beslissen tegen Koen Hunnekens. En Paul Wacanno had een 5e leg nodig om Roger Janssen te verslaan. Roger vergat in de laatste leg om 41 uit te gooien, waarna Paul de wedstrijd besliste met een 155 finish. Bij de laatste 6 moest Paul met 3-1 zijn meerdere erkennen in Kay Smeets. Jannick had wederom een beslissende 5e leg nodig om deze keer Michael Schuman aan de kant te zetten. Voor een plaats op het podium mochten Jannick en Kay tegen elkaar aanleggen. Daar waar Kay eerder op de avond de sterkere was, is het in deze wedstrijd Jannick die het voortouw neemt. Zeer overtuigend wint hij met 3-0 en zorgt hij voor een Belgisch erepodium. Jannick en Jean-Marie namen het tegen elkaar op om zich te plaatsen voor de finale. Jean-Marie nam hier een 3-1 voorsprong, maar kon niet voorkomen dat Jannick er toch met de zege vandoor ging. Met een 4-3 overwinning mocht hij het in de finale dus gaan opnemen tegen Davyd Venken.

Voor Jannick is het de eerste keer dat hij in de finale staat bij Café Quincy. Maar hij staat de hele avond al goed te gooien, dus wellicht kan hij Davyd van zijn 4e toernooiwinst afhouden. In de eerste leg start hij prima en maakt hij 1-0. De twee daar op volgende legs gaan ook beide met de darts mee wat hem een 2-1 voorsprong opleverd. In de 4e leg weet Davyd 2 scores van 180 te produceren en daarmee de leg in 13 pijlen uit te gooien. In leg 5 is het Davyd die de eerste break weet te pakken. Met een 14 darter pakt hij een 3-2 voorsprong. Door vervolgens in zijn eigen leg wederom een 180er en een 102 finish te gooien verzilverd hij zijn break. Ondanks wederom een 180 score van Davyd, weet Jannick zijn eigen leg toch te behouden en in de wedstrijd te blijven. Een leg later is Davyd echter niet meer te houden, met een 14 darter beslist hij de wedstrijd in zijn voordeel met 5-3. De gemiddelden in de finale waren 73,69 van Jannick tegen 84,55 van Davyd. Davyd pakt met deze overwinning al zijn 4e toernooiwinst dit jaar. Van de 6 toernooien weet hij er dus 4 te winnen, en op de andere twee toernooien wordt hij respectievelijk 3e en 2e. Het is dus wel duidelijk dat hij de grote titelkandidaat is voor de finaledag, welke hij ook al 3x heeft gewonnen.

Het verbaast u vast niet meer, maar ook dit toernooi wist Davyd de meeste 180ers te gooien. Van de 44 in totaal, nam hij er 8 op zijn rekening. Jannick zat echter maar net achter hem met 7 stuks. Er zijn dit toernooi 13 finishes boven de 100 uitgegooid, waarvan er maarliefst 8 finishes van 120+ waren. Finishes als 130, 143, 145, 149, en 155 bleken allen niet hoog genoeg. Het was Dhanesh Misier die er met de hoogste finish vandoor ging. Hij wist 156 uit te gooien.

Zoals eerder genoemd is de prijzenpot dit toernooi gestegen naar €2410,-. Deze prijzenpot wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Café Quincy, My Dartstraining, Glenn's Job, Darts- en Biljartcenter de Snoek, Van Horne Brandstoffen & Smeermiddelen, Kim Huybrechts en Dhanesh Misier.

Volgende week staat het 7e toernooi op het programma. Inschrijven kan vanaf maandag 12.00 uur op http://schrijfme.in of op de avond zelf tot 20.00 uur bij Café Quincy. Tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws