De Graaf slaat dubbel slag, de Geus succesvol tijdens het Open JaC Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

De Graaf slaat dubbel slag, de Geus succesvol tijdens het Open JaC

De Graaf slaat dubbel slag, de Geus succesvol tijdens het Open JaC

Op zaterdag 20 september 2014 organiseerde het Jongerenactiviteitencentrum Het JaC uit Middelharnis in samenwerking met dartshop shoPDarts een koppel en single 501 darttoernooi welke mede werd mogelijk gemaakt door hoofdsponsor supermarkt Plus Slingerland.

Koppels

Er waren voor deze dag 10 dartbanen opgezet en een podiumbaan. Nadat loting het schema uitwees voor de eerste koppelwedstrijden kon van start worden gegaan met het darttoernooi om aan de hand van deze partijen te bepalen welke koppels er naar het knock-out schema van de winnaarsronde gingen. In de verliezersronde werd vervolgens ook gestreden om de eerste plaats en uiteindelijk bleek dat het koppel Patrick vd Boogaard en Justin Schilperoord met 4-1 te sterk was voor het koppel Peter Jansen en Nigel Lloyd.
De winnaarsronde zorgde voor een ware titanenstrijd tussen het koppel Barry en Martin Jongejan die in een b.o.7 legs 701 aan mochten treden tegen Freddy de Geus en Jeffrey de Graaf. Spannend werd het zeker. Met 3x 180 in de finale en een 111 finish werd het koppeltoernooi met 4-3 gewonnen door Freddy de Geus en Jeffrey de Graaf. De 111 finish van Martin bleek uiteindelijk genoeg voor de hoogste finish.

Halve finale verliezersronde:

Patrick vd Boogaard/Justin Schilperoord w.v. Jaap van Splunder/Arko Kot

Peter Jansen/Nigel Lloyd w.v. Dennis van Genderen/Denise Barten

Finale verliezersronde:

Peter Jansen/Nigel Lloyd - Patrick vd Boogaard 1-4

Halve finale winnaarsronde:

Barry Jongejan/Martin Jongejan w.v. Dick van Dijk/Frans Borsten

Freddy de Geus/Jeffrey de Graaf w.v. Raymond vd Ende/Roy Moerenhout

Finale winnaarsronde:

Barry Jongejan/Martin Jongejan - Freddy de Geus/Jeffrey de Graaf 3-4

Singles

In het op volgende singletoernooi werd eerst gespeeld in poules van 4 of 5 alvorens er naar het knock-out systeem werd overgeschakeld. Zoals wel vaker door loting bepaald kwamen er een aantal mooie poules uit de hoge hoed wat er voor zorgde dat de verliezersronde een finale kreeg tussen Remco Schilperoord en Kevin vd Kolk. Kevin vd Kolk die in deze finale 3x 180 wist te gooien kwam op een 2-0 voorsprong. Vervolgens kwam Remco door zijn constantere spel langszij. Hij gaf dit ook niet meer weg en won de finale op het podium.

In de winnaarsronde kregen we een aantal mooie confrontaties wat uiteindelijk voor een finale zorgde tussen de 2 koppelmaten van eerder die dag Freddy de Geus en Jeffrey de Graaf. Zij mochten de podiumbaan betreden om in een b.o.11 legs uit te maken wie de sterkste zou zijn van de dag en wie er vandoor ging met de hoofdprijs van 250 euro. Na een gelijk opgaande start zag Freddy zijn maatje Jeffrey uitlopen naar een 6-3 overwinning. Jeffrey de Graaf is hiermee dan ook de winnaar van het Open JaC 2014 geworden. Tevens noteerde hij met 146 de hoogste finish.

In totaal werd 47x 180 gegooid en waren er 15 100+ finishes.

Ook The Pit was weer aanwezig. Brian Wielaard mocht kiezen of hij met zijn 3 darts aan ging leggen voor de bull. De kleine dartheld legde biedingen op zijn lootje naast zich neer en ging dapper voor het dartbord staan. Dit bleek een meer dan terechte keuze, want hij gooide zichzelf vol vertrouwen 50 euro rijker die dag.

Kwart finale verliezersronde:

Dennis van Genderen w.v. Mark Koole

Remco Schilperoord w.v. Dirk-Jan Bijl

Kevin v/d Kolk w.v. Roy Moerenhout

Orry Bolle w.v. Edwin Kik

Halve finale verliezersronde:

Kevin vd Kolk w.v. Dennis van Genderen

Remco Schilperoord w.v. Orry Bolle

Finale verliezersronde:

Remco Schilperoord - Kevin vd Kolk 4-3

Kwart finale winnaarsronde:

Nigel van Milligen w.v. Barry Jongejan

Jeffrey de Graaf w.v. Justin Schilperoord

Freddy de Geus w.v. Raymond vd Ende

Martin Jongejan w.v. Patrick vd Boogaard

Halve finale winnaarsronde:

Jeffrey de Graaf w.v. Martin Jongejan

Freddy de Geus w.v. Nigel van Milligen

Finale winnaarsronde:

Jeffrey de Graaf - Freddy de Geus 6-3

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws