De NDB en KNBB betrekken dit jaar een gezamenlijk nieuw pand Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

De NDB en KNBB betrekken dit jaar een gezamenlijk nieuw pand

De NDB en KNBB betrekken dit jaar een gezamenlijk nieuw pand

De Nederlandse Darts Bond (NDB) en de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) betrekken nog dit jaar gezamenlijk een nieuw kantoorpand in Nieuwegein. Beide bonden hebben met deze nieuwe stap de intentie en het vertrouwen naar elkaar uitgesproken om op het gebied van huisvesting, faciliteiten maar ook bijvoorbeeld kennisdeling een samenwerkingsverband aan te gaan.

Voorzitter Marcel Ceulen van de KNBB licht toe: "De KNBB is qua huisvesting klaar voor een nieuwe stap. Ons huidige pand, tevens eigendom, paste niet meer bij de huidige situatie en bij de wil om ons verder te ontwikkelen. Met de verkoop en de 'klik' met darts, kunnen we eindelijk de stap zetten die we al jaren wilden maken."

Ook de voorzitter van de NDB, Sijmon Timmers, is erg blij met deze ontwikkeling: "Voor een sportbond en voor ons als werkgever is het erg belangrijk bereikbaar te zijn waardoor we ons al snel hebben gericht op centrale ligging in de omgeving Utrecht. Daarnaast komt de efficiencyslag onze beide sporten direct ten goede."

De directies van zowel KNBB als NDB hebben dit project in de afgelopen anderhalf jaar verder vorm gegeven waarna uiteindelijk de perfecte plek gevonden werd om de werkorganisaties van beide bonden samen te brengen.

Directeur Willem La Riviere van de KNBB: "In eerste instantie gaan we in het nieuwe pand ruimte met elkaar delen wat natuurlijk vele voordelen biedt voor beide bonden. Hierbij kun je denken aan financiële voordelen en een efficiëntere bedrijfsvoering. Uiteindelijk kunnen we natuurlijk ook veel van elkaar leren door kennisdeling en afstemming, want onze sporten sluiten goed op elkaar aan."

"De huisvestiging zal plaatsvinden in Nieuwegein en daarmee is gekozen voor een meer centrale ligging ten opzichte van Rijswijk, waar het huidige NDB kantoor is," aldus Niels de Ruiter, directeur van de NDB. "Hoewel we als aparte bonden en werkorganisaties blijven bestaan bundelen we door gezamenlijk één kantoorpand te betrekken op bepaalde gebieden onze krachten. Samen kennis delen en profiteren van elkaars sterkten is niet alleen efficiënt maar draagt bij aan de professionalisering van onze sporten."

Begin vorig jaar is het samenwerkingsplan voorgelegd aan de ledenvergaderingen van beide organisaties. Dit plan is door beide organisaties positief beoordeeld. Inmiddels is er dus een geschikt pand gevonden en zal de verhuizing in de komende maanden gaan plaatsvinden. Natuurlijk zal er een passende opening plaatsvinden zodra het 'huis van de biljarts- en dartssport' helemaal klaar is.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws