Dennis Engelen wint 3e dinsdagranking ten koste van Ron Schouten Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dennis Engelen wint 3e dinsdagranking ten koste van Ron Schouten

Dennis Engelen wint 3e dinsdagranking ten koste van Ron Schouten

De Dinsdagavond Ranking was toe aan de derde ranking van de elfde cyclus. Met 29 darters was er weer een mooi aantal spelers bij Sv CHC bijeengekomen. De darters werden verdeeld, over de 8 banen, in zes poules van vier en een poule van vijf. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers, en de nummer drie uit een poule van vijf, door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden.

De eerste halve finale in de winnaarsronde wist Dennis Engelen met 4-2 van Richard de Bie te winnen. Richard kreeg voldoende kansen, maar mist deze niet te verzilveren.

In de tweede halve finale wsit Ron Schouten met ruime cijfers, 4-1, te winnen van Kevin Stolzenbach.

De finale ging dus tussen Ron Schouten en Dennis Engelen. Beide heren hadden kansen om legs te pakken, het was uiteindelijk Dennis die beter met zijn kansen omsprong en zo met 5-2 de derde Dinsdagavond Ranking op zijn naam schreef.

De finale van de verliezersronde ging tussen Richard Kroon en Corné van Rossum. Beide heren hadden de wedstrijd ervoor respectievelijk van Dimitry van Boxel en Roy Chambon met een whitewash gewonnen. De finale bleek echter een stuk spannender; de zevende en beslissende leg werd uiteindelijk door Corne gewonnen, hierdoor pakte hij de winst in de verliezersronde.

Beste dames waren Melissa Boonenstoppel en Annemarie van Pouderooijen, zij wisten beide de laatste 8 van de verliezersronde te halen.

Hoogste finish was een 156 finish van Toon Greebe, hij bleef hiermee Dennis Engelen voor die 150 uitgooide. Er werden in totaal dertien 100+ finishes gegooid.

De Mystery finish viel op 118, deze was niet gegooid, waardoor de maximale pot van maar liefst 250 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

De meeste 180’ers werden gegooid door Dennis Engelen met vijf stuks. Hij werd gevolgd door Richard de Bie, Ron Schouten en Toon Greebe die er elk vier gooide. In totaal werd er eenendertig keer 180 gegooid.

De 9 darter was niet gegooid, dit betekend dat de pot van bijna 600 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

Rond 23:15 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 23:30 klaar te zijn gehaald.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws