Dennis Koolen wint 9e dinsdagranking ten koste van Kitselaar Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dennis Koolen wint 9e dinsdagranking ten koste van Kitselaar

Dennis Koolen wint 9e dinsdagranking ten koste van Kitselaar

De Dinsdagavond Ranking wal alweer toe aan de negende ranking van de tiende cyclus. Het was in vergelijking met de afgelopen twee maanden een wat rustigere ranking; met 27 darters was er weer een mooi aantal spelers bij Sv CHC bijeengekomen. De darters werden verdeeld, over de 7 banen, in zes poules van vier en een poules van drie. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden.

De eerste halve finale in de winnaarsronde was een spannende wedstrijd die Tammo Kitselaar uiteindelijk met 4-3 van Ron Schouten won. De tweede halve finale was niet minder spannend; Dennis Koolen wist Rico Dera met 4-2 achter zich te laten.

De finale ging tussen Tammo Kitselaar en Dennis Koolen. Dit werd een partij die pas in de laatste leg beslist werd. Uiteindelijk bleek Dennis de gelukkige en won hij de finale met 5-4.

De finale van de verliezersronde ging tussen Tim van Oers en Wesley Kradolfer. Tim had de ronde ervoor nipt met 3-2 van Joeri van Ham gewonnen, terwijl Wesley met 3-0 duidelijk te sterk was voor Tim Fonteijn.

Beide heren hadden al bij elkaar in de poule gezeten en Tim had de poule wedstrijd gewonnen. De finale ging echter de andere kant op; met 4-2 wist Wesley deze naar zich toe te trekken.

Beste dames was Annemarie van Pouderooijen, zij was de enige aanwezige dames op deze avond en haalde de laatste 16 van de verliezersronde.

Hoogste finish was een 160 finish van Erwin van Gool, hij bleef hiermee Dennis Koolen voor die 153 uitgooide. Er werden in totaal dertien 100+ finishes gegooid.

De Mystery finish viel op 118, deze was niet gegooid, waardoor de maximale pot van maar liefst 250 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

De meeste 180’ers werden gegooid door Leo Hendriks met zeven stuks. Hij werd gevolgd door Rico Dera die drie gooide. In totaal werd er viernentwintig keer 180 gegooid.

De 9 darter was niet gegooid, dit betekend dat de pot van meer dan 550,00 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

Rond 23:15 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 23:30 klaar te zijn gehaald.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws