Dick van Dijk wint de 3e editie van de shoPDarts Den Pimpelaer Bokaal Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dick van Dijk wint de 3e editie van de shoPDarts Den Pimpelaer Bokaal

Dick van Dijk wint de 3e editie van de shoPDarts Den Pimpelaer Bokaal

Afgelopen zondag organiseerde Café Den Pimpelaer in samenwerking met shoPDarts alweer de 3e editie van Den Pimpelaer Bokaal. Ditmaal een koppeltoernooi gevolgd door een single 501 darttoernooi.

Het bleek een behoorlijk warme dag te worden in Barendrecht met volop darts. Café Den Pimpelaer staat voor sfeer en gezelligheid. En natuurlijk werd er dan ook volop gedart. De dartbanen waren opgesplitst over het café en de aansluitende benedenzaal om de ruimte optimaal te benutten.

Koppels

Om ongeveer 11 uur werd gestart met het koppeltoernooi. 24 koppels hadden zich ingeschreven en er kwamen dus 12 partijen uit de koker rollen. De winnaars hiervan schaarde zich onder de knock-out fase in de winnaarsronde. Met een mooi deelnemersveld werd de finale van de verliezersronde gehaald door het koppel Daniel en Michael Geysendorpher. Vader en zoon mochten het opnemen tegen Patrick Sonneveld en Michel Meijer van dartteam Goed Aardig uit Den Pimpelaer. Na een spannende strijd wisten Patrick en Michel de zege binnen te halen.
Aan de andere kant van het schema zagen we het koppel Richard Broer en Ashwin Smitshoek de finale binnendringen door hun zege op Sting-Ray van Emmerik en Marco van Winsen. Zij mochten het op nemen tegen het koppel Roy Gokoel en Marco Flach die op hun beurt gewonnen hadden van Jaimy van Bavel en Wesley Schols. Het werd een mooie finale waarin Roy en Marco aan het langste eind trokken en zo de winnaars zijn geworden van het koppeltoernooi. De hoogste finish van 112 kwam op naam van Erwin Verstraete.

Singles

Na de prijsuitreiking van het koppeltoernooi werd om kwart over twee direct door gegaan met het singletoernooi. Er werd besloten om ondanks de 50 deelnemers in poulesysteem te spelen om zodoende iedereen volop aan darten toe te laten komen. Hierdoor werd het nog flink doorgooien in een aantal poules. Elke vrij gekomen dartbaan werd direct ingevuld door een wedstrijd uit de knock-out fase. In de halve finale van de verliezersronde zagen we Marco van Winsen verliezen van Wesley Schols. Aan de andere kant won Jaimy van Bavel van Savas Cavdar. De 2 samengereisde koppelmaten mochten het nu dus in de finale opnemen tegen elkaar. Uiteindelijk wist Wesley Schols er in een spannende 4-3 met de buit vandoor te gaan.

in de halve finale van de winnaarsronde zagen we de nummer 2 van de koppels eerder die dag Richard Broer winnen van Marco Flach. Hij mocht in een b.o.9 tegen Dick van Dijk, die op zijn beurt van Roy Gokoel won, gaan bepalen wie de finale voor zich op zou eisen. Dick won via een aantal imponerende scores met 5-0 van Richard. Had hij eerder in de knock-out ronde al 2x een 130 finish laten noteren in 2 opvolgende legs, zo gooide Dick in de finale 2x achter elkaar 180. Helaas bleef de 9-darter achterwege, maar de volgende leg werd gewoon weer geopend met 180 en 140. Zo is Dick van Dijk dus de 3e winnaar geworden van Den Pimpelaer Bokaal en is het inmiddels ook zijn 2e overwinning van een shoPDarts toernooi. De hoogste finish van de dag ging met 149 naar Stefan van Waterschoot. In totaal werd 29x de maximale score gegooid en hadden we 12 100+ finishes. Ruud Kanis wees biedingen af op zijn lootje voor Jackpotspel The Pit en gooide zelf 2x bull wat hem 100 euro opleverde.

Speciale dank gaat uit naar Café Den Pimpelaer en alle bezoekers en deelnemers aan de 3e editie van Den Pimpelaer Bokaal.

Winnaarsronde

Kwartfinale

Richard Broer w.v. Bastiaan den Ouden

Marco Flach w.v. Edwin Boot

Dick van Dijk w.v. Raymond van den Ende

Roy Gokoel w.v. Jean-Paul Nettenbreijer

Halve finale

Richard Broer w.v. Marco Flach

Dick van Dijk w.v. Roy Gokoel

Finale

Richard Broer - Dick van Dijk 0-5

Verliezersronde

Kwartfinale

Marco van Winsen w.v. André van Os

Wesley Schols w.v. Ruud Kanis

Jaimy van Bavel w.v. Michael Geysendorpher

Savas Cavdar w.v. Mats Velthuijs

Halve finale

Wesley Schols w.v. Marco van Winsen

Jaimy van Bavel w.v. Savas Cavdar

Finale

Wesley Schols - Jaimy van Bavel 4-3

 

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws