Dick van Dijk wint Open Delfshaven, Rob van Zwet runner up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dick van Dijk wint Open Delfshaven, Rob van Zwet runner up

Dick van Dijk wint Open Delfshaven, Rob van Zwet runner up

Afgelopen zondag werd er in Poolcafé Delfshaven te Rotterdam een open darttoernooi gehouden. In de ochtend werd gestart met een koppeltoernooi gevolgd door het middag programma waarin het singletoernooi op het menu stond.Voordat het toernooi begon werden alle dartbanen voorzien van gloednieuwe dartborden. Naast een bomvolle dartdag bleek het vooral ook een erg gezellige zondag te worden in een prachtige locatie.

Koppels
Er werd gestart in poules van 3 en 4 koppels (b.o.5 701 en b.o.3 701) om vervolgens in de winnaars- en verliezersronde een knock-out systeem toe te passen. Om de finale van de verliezersronde te bereiken wist het koppel Rami en Mimoun Haouli in de halve finale te winnen van Bas van Engen en Edwin Severien. Samen met het koppel Emile Hubregtse en Ronald den Heldt, die op hun beurt in een spannende 3-2 partij afrekende met Rob van Zwet en Michael Hoogervorst, werd in een best of 5 bepaald wie de finale zou winnen. Rami en Mimoun Haouli trokken hierin aan het langste eind en wonnen de finale van de verliezersronde met 3-1. De finale van de winnaarsronde zou gaan om een best of 7 701. Deze werd uiteindelijk bereikt door Roy Gokoel en Edwin Boot die in de halve finale, welke ook om een best of 7 701 ging, met 4-1 gewonnen van het koppel René Beysens en Robbert Costers. De andere finalisten Hasan Ünqüç en Ferry Wennekes wonnen op hun beurt in de halve finale van Ricardo Ham en Dominique Povinelli met 4-2. In de finale bleek het koppel Gokoel/Boot de sterkste van de dag. Zij verzekerden zich van de titel door een 4-2 overwinning.

Singles
Het singletoernooi werd gestart in poules van 4 darters. De nummers 1 en 2 gingen door naar de winnaarsronde en 3 en 4 naar de veliezersronde. Wie zou er aan de haal gaan met een bokaal en de hoofdprijs van 200 euro? In de verliezersronde werd de zege opgeëist door Mimoun Haouli. Hij won in de finale met 4-1 van Ferry Wennekes. Vanaf de kwartfinale werd de winnaarsronde beslist in best of 7 501 wedstrijden met uitzondering van de finale die in een best of 9 werd gespeeld. Rob van Zwet werd de eerste finalist door onderweg onder andere Roy Gokoel en Emile Hubregtse opzij te zetten. Dick van Dijk, de andere finalist, wist op zijn beurt onder andere te winnen van Edwin Boot en René Beysens. Laatst genoemde ging in de halve finale geweldig van start en nam snel een 2-0 voorsprong. Helaas voor hem kon hij dit niet volhouden. Dick maakte hier met zijn ervaring goed gebruik van en gaf geen leg meer af. Met een 4-2 overwinning wist hij dan ook de finale te bereiken. Een finale dus, tussen Rob van Zwet en Dick van Dijk, waarin het spannend werd tot de 7e leg. Het stond op dat moment 3-3, maar de beslissende break werd geplaatst door Dick, die het karwei vervolgens afmaakte en met een 5-3 overwinning de winnaar werd van het Open Delfshaven Darttoernooi.

Met de punten en het prijzengeld wat deze dag behaald werd gaat Dick van Dijk nog steviger aan kop in 'The shoPDarts Order'.

Dank gaat uit naar Poolcafé Delfshaven en al hun medewerkers voor hun inzet en de mogelijkheden die dag. Michel Oversluizen en Matthijs Legierse voor de inzet vooraf en op het toernooi. Shopdarts voor de organisatie en uiteraard alle darters die het mogelijk hebben gemaakt om er een mooi dag van te maken. Er is zelfs al sprake van een vervolg.

Kwart finale verliezersronde
Mimoun Haouli w.v. Ferry de Ling

Niek Braskamp w.v. Faisel Smits

Ferry Wennekes w.v. Matthijs Legierse

Michael Hoogervorst w.v. Jeanet Jansen

Halve finale verliezersronde
Mimoun Haouli w.v. Niek Braskamp

Ferry Wennekes w.v. Michael Hoogervorst

Finale verliezersronde
Ferry Wennekes 1 - 4 Mimoun Haouli

Kwart finale winnaarsronde
Rob van Zwet w.v. Roy Gokoel

Emile Hubregtse w.v. Michel Oversluizen

Dick van Dijk w.v. Edwin Boot

René Beysens w.v. Ricardo Ham

Halve finale winnaarsronde
Rob van Zwet w.v. Emile Hubregtse

Dick van Dijk w.v. René Beysens

Finale winnaarsronde
Rob van Zwet 3 - 5 Dick van Dijk

In totaal werd 23x de maximale score gegooid. Rob van Zwet gooide de hoogste finish van 151 en mocht gaan gooien voor 'The Pit' waarin hij door middel van 2x single bull 50 euro won

Kelvin Hooimeijer

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws