Djordy Veenhof wint Schutskamp Dinsdagranking na sterke comeback Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Djordy Veenhof wint Schutskamp Dinsdagranking na sterke comeback

Djordy Veenhof wint Schutskamp Dinsdagranking na sterke comeback

Op 21 juni was de Schutskamp in Den Bosch toneel van de vierde Poules Ranking van de derde cyclus, dit is een cyclus van 7 rankings en een finale avond. De speeldagen vinden elke dinsdag plaats, de volgende ranking zal plaatsvinden op 28 juni. De finaledag zal plaats gaan vinden op 19 juli.

Afgelopen dinsdag hadden we, met 27 darters die meededen, weer een leuk deelnemersveld.

De 27 spelers werden verdeeld in drie poules van vier en vijf poules van drie. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers drie en vier van elke poule zich voor de verliezersronde. De spelers erboven mochten in de winnaarsronde gaan bepalen wie de winnaarsronde zou winnen.

De pittige poule loting leverden al direct een paar leuke namen op die zich in de verliezersronde mochten melden. Zo wist Sylvano de Bie de poule met zijn vader Richard de Bie en Leo Hendriks niet te overleven.

In de halve finale winnaarsronde wist Djordy Veenhof te winnen van Nicky van Houtum, 4-2. Nicky mistte teveel dubbels om het Djordy echt moeilijk te maken, Djordy stond scorend ook iets beter te gooien, maar had moeite met de dubbel.

De andere halve finale was een ware triller; Richard van Zijtveld en Leo Hendriks hadden zeven legs nodig om te bepalen wie er zou winnen. Uiteindelijk miste van Zijtveld in zijn eigen leg een 124 finish, waarop Leo de partij met een 76 finish, en een 4-3 eindstand, naar zich toe trok.

De finale golfde van de ene kant naar de andere; Leo nam rap een 3-1 voorsprong. Vervolgens kreeg Leo elke leg nog 1 pijl om deze te winnen. Echter Djordy gooide scorend sterk en won vier legs op rij om zo de vierde ranking met 5-3 te winnen.

In de finale van de verliezersronde stonden Sylvano de Bie en Kevin den Ouden tegenover elkaar. Sylvano had de ronde ervoor van een sterk spelende Eric Vossen gewonnen en Kevin den Ouden zette Bjorn van de Besselaar met 3-0 aan de kant.

De finale zelf was redelijk eenzijdig. Sylvano gooide scorend beter en wist de dubbel ook beter te raken dan Kevin, gevolg was dan ook een 4-1 overwinning voor Sylvano.

Er werden in totaal vijftien 180’ers gegooid. Leo Hendriks had de meeste gegooid met drie stuks.

Er vielen in totaal twaalf 100+ finishes te noteren, waarbij Richard van Zijtveld de hoogste gooide met 154.

De Mysterypot viel op 118, deze was niet gegooid hierdoor gaat de nieuwe pot van €162,75 mee naar de volgende rankingavond.

De 9-darter was ook nog niet gegooid, de pot stijgt hierdoor naar €134,00 en gaat door naar de volgende rankingavond.

Zoals al eerder gezegd zal de volgende ranking aanstaande dinsdag weer plaats vinden op 28 juni. De organisatie hoopt dan dezelfde en andere personen te kunnen verwelkomen op de ranking. De ranking heeft plaats voor 45 deelnemers per avond.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl, Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws